Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ringer - zachráni si život predstieraním vlastnej smrti?

12.09.2011 12:21
debata

RINGER

season 1

odkaz Ringer - zachráni si život predstieraním...
Ringer - zachráni si život predstieraním vlastnej smrti? Ringer - zachráni si život predstieraním vlastnej smrti?

Zachráni si život predstieraním vlastnej smrti?

 

Nový seriál prichádza na blog o seriáloch////!

    

Ešte skôr ako sa začnem venovať seriálom, tak týmto by vás chcel privítať späť na blogu o seriáloch, dnes sa začína už 5.sezóna bol značkou blogu, svoju históriu začal písať v septembri 2007 na creative.blog.sk, kde v roku 2010 skončil a začal nový blog na pravde.sk. Dnešným dňom začína aj nová seriálová sezóna v Amerike a tým pádom sa po viac ako troch mesiacoch vracia aj blog o seriáloch so svojími článkami, ktoré budú mapovať vybrané seriály. Aj túto sezónu sa dočítate zaujímavé novinky o seriálových stáliciach. Budem písať o 7.sérii Kostí, 2.sérii Body of Proof (Telo ako dôkaz), 8.sérii Desperate Housewives (Zúfalé manželky), 5.sérii Gossip Girl, 8.sérii Grey´s Anatomy (Klinika Grace), 8.sérii Housa, 3.sérii The Vampire Diaries (Upírske denníky). Avšak túto sezónu na blog po prvýkrát sa rozšíri o najviac seriálov za celé svoje pôsobenie. Budete sa stretávať s úplnymi novinkami, ktoré budú mať v nasledujúcich dňoch premiéru v Amerike. Nové seriály sú Ringer, Revenge, The Secret Circlea a taktiež na blog príde už overený seriál Castle, ktorý má aj na Slovensku veľa fanúšikov. Čaká nás teda opäť niekoľko mesačná jazda plná zaujímavostí zo sveta seriálov, ktorá vyvrcholí v máji 2012! Verím, že blogu zachováte priazeň a nových čitateľov pekne vítam!

 

Poďme si teda predstaviť hneď prvú novinku, ktorá túto sezónu štartuje nielen v Amerike, ale aj na blogu.Už zajtra večer štartuje v Amerike jeden z najočakávanejších seriálov novej televíznej sezóny 2011/2012 s názvom Ringer v hlavnej úlohe so Sarah Michelle Gellar, ktorá sa po dlhých rokoch vracia späť na televíznej obrazovky. Treba na začiatok povedať, že cesta tohto seriálu na obrazovky nebola ľahká, Ringer sama vymyslela Sarah a už dlhšie sa ho snažila predať niektorej z amerických televízií, zlom nastal až v roku 2010, kedy sa námet zapáčil najväčšej americkej televízií CBS, prípravy seriálu sa začali, natočil sa pilotný diel a televízia nečakane z projektu vycúvala a zdalo sa, že osud seriálu je spečatený. Objavila sa však celkom prekvapivá možnosť zo strany CBS, že by sa seriál presunul na inú televíziu, ktorá patrí do portfólia CBS, konkrétne na televíziu The CW, ktorá vysiela také hity ako The Vampire Diaries alebo Gossip Girl a Ringer by viac zapadol do vysielacej štruktúry. V The CW po Ringerovi až nečakane rýchlo skočili, keďže sa riaditeľke televízie veľmi páčil a tak v máji tohto roka bolo s radosťou oznámené, že Ringer sa od jesene 2011 nakoniec objaví na obrazovkách. Dá sa povedať, že práve The CW dáva seriálu najväčšie šance na úspech, keďže The CW je najmenšia z amerických televízií a cieli na mladšie publikum vo veku 18 – 34 rokov, tým pádom môže si seriál dovoliť nedosahovať také čísla sledovanosti, aké by boli nutné na CBS, kde napríklad všetky CSI kriminálky majú v priemere 10 miliónov divákov v premiére, zatiaľ štandart pre The CW je medzi 1,5 – 2 miliónmi divákov. Navyše spracovanie a námet seriálu je nanajvýš veľmi pútavé a je nutné dodať, že ich niekoľko sezón sa nič podobné na obrazovkách neobjavilo, keď k tomu pripočítame, že na ústupe sú sci-fi seriály a do popredia sa dostávajú drámy a kriminálky, tak Ringer je naozaj odsúdený na úspech. Tieto tvrdenia sa potvrdzovali aj celé leto, kedy aj jeden z najrešpekto­vanejších časopisov The Entertaimet Weekly zaradil Ringer medzi Top 5 najlepších a najočakávanejších seriálov, ktoré čaká premiéra v novej sezóne. To sa častokrát nestáva, aby kritici takto ospevovali seriál.

O čom teda Ringer je?

Úvod nám predstaví dve sestry Bridget a Siobhan – dvojičky, s veľmi odlišným životným osudom. Siobhan je úspešná a bohatá žena, ktorá má všetko od manžela, milenca a veľkého konta v banke, Bridget je bývala narkomanka, striptérka a navyše teraz je v ochrane FBI, keďže je korunný svedok proti vrahovi. Ich životné osudy sa rozdelili už pred dávnymi rokmi a zdá sa, že už čoskoro sa nečakane ich osudy zase spoja v jeden. Aj napriek tomu, že Bridget sa so Siobhan už roky nestretáva, rozhodne sa, že navštívi svoju sestru v New Yorku, hoci vie, že po nej ide celé podsvetie. Siobhan však si vytvorila medzi bohatými svoj svet, kde nie je miesto pre Bridget a tak nikto netuší, že po svete chodí jej dvojča – sestra. Siobhan súhlasí so stretnutím, no stretne sa s ňou mimo mesta, aby náhodou nikto neodhalil Siobhanine „zahanbujúce“ tajomstvo. Bridget by rada dala vzťah so sestrou do poriadku po tých rokov, konečne je „čistá“, svoju drogovú aj striptérsku kariéru hodila za hlavu a navyše si uvedomuje aký je život krehký, keď ide po nej vrah. Siobhan má však svoje plány so svojou sestrou…Privíta ju vo svojom milióvom svete a zdá sa, že všetko sa dá časom do poriadku. Lenže Siobhan je takisto v úzkych a neštíti sa využiť svoju sestru na svoj zvrátený plán. Pri jazde na motorovom člne Siobhan nafinguje svoju vlastnú smrť, nikto však netuší, že stále žije a takisto sa bojí o svoj život. Bridget mysliac si, že Siobhan sa utopila, prijme zdrvujúce rozhodnutie. Bude predstierať, že je Siobhan a začne tak žiť vysnívaný život plný bohatstva, lásky a pohody. Bridget však veľmi rýchlo zistí, že Siobhan bola naozaj zlo, bola zapletená do mnohých podvodov, intríg, drogových obchodov, sama ich aj brala, mala síce manžela, s ktorým však iba idylické manželstvo iba hrala, mala milenca, ktorý na ňu tlačil, aby manžela opustila a navyše je tu agent FBI, ktorý veľmi rýchlo odhalí, čo Bridget spravila, takže bude ju musieť ochrániť dvojnásobne, keďže nepriatelia Siobhan si myslia, že stále žije a tak nič netušiaca Bridget sa zamotala do veľmi nebezpečnej hry a súboja o život, ktorý nemusí vyhrať, zatiaľ čo Siobhan si užíva tajný život v Európe a dúfa, že ju už nikto nenájde a popritom presne vie, čo sa s Bridget deje a nerobí jej problém prizerať sa ako jej sestra bojuje o život…Bridget veľmi rýchlo zistí, že nikto nehraje čistú hru a všade je zrada, zachráni sa?

V hlavných úlohách uvidíte veľké hviezdy, hlavnú dvojrolu Bridget/Siobhan si zahraje, ako som už spomenul Sarah Michelle Gellar, ktorá kedysi hviezdila ako Buffy, premožiteľka upírov a ostatné postavy majú hviezdne obsadenie. Manžela Siobhan – Andrew si zahraje Ioan Gruffund (známy z mnohých hollywoodskych filmov ako napr. Fantastic Four), milenca Siobhan Henry – Kristoffer Polaha (známy so seriálu Život je zmena, ktorý vysiela aj tv JOJ), Nestor Carbonell si zahraje agenta FBI Victora, ktorý bude chrániť Bridget a veľmi rýchlo odhalí, že Bridget prebrala po Siobhan jej starý život (poznáte ho zo seriálu LOST), Tara Summers (taktiež známa zo seriálu Boston Legal, TV JOJ tento seriál vysielala ako Kauzy z Bostonu).

Hoci kritiky sú vo väčšine prípadov pozitívne a predpovedajú seriálu naozaj skvelú budúcnosť, netreba zabúdať na úskalia, ktoré sa môžu skôr či neskôr objaviť. Problém môže byť už pri samotnom nosnom príbehu, v prípade, že naozaj seriál by zaznamenal úspech a mal by aj viacero sérií, môže nastať problém, ako by príbeh týchto dvoch sestier pokračovať, predsalen nosný príbeh je veľmi pútavý, no viete si predstaviť, že by stále točil okolo toho istého niekoľko sezón? Nemožné! Teraz sa zdá, že hlavná zápletka môže vydržať maximálne jednu sériu – to je 22 epizód, potom budú musieť vymyslieť dostatočne zaujímavú zápletku, aby si udržala divákov. Zase v prípade neúspechu seriálu je daná zápletka dostačujúca a dal by sa príbeh veľmi rýchlo uzavrieť, možno aj niekoľkými vraždami a veľkým návratom Siobhan. Lenže tento scenár pravdepodobne nenastane. Pochvalné kritiky znejú hlavne na Sarah Michelle Gellar, ktorá brilantne zvládla obidve postavy aj Bridget a Siobhan. Najmä pri Siobhan idú zimomriavky po chrbte, s akou ľahkosťou sa zhostila tejto úlohy, chladnej vypočítavej mrchy a dobre vieme, že Sarah vie negatívne postavy hrať bezkonkurečne, za to ostatné postavy už trošku pokrivkávajú, budeme svedkami milostného trojuholníku, medzi Bridget/Siobah, jej manželom, milencom, ktorý bude na ňu tlačiť, aby opustila manžela. Postupne však výjde na povrch, že dôvod prečo stále ich manželstvo trvá je syn. Dejová línia s agentom FBI Victorom taktiež bude veľmi rýchlo odhalená, kedy by mal prejaviť až prílišnu dôvtip a odhalí Bridget pri predstieraní Siobhan, keďže Bridget nemala odkiaľ tušiť aká je Siobhan zlá a tak celé jej okolie sa na začiatku bude veľmi čudovať, prečo sa Siobhan tak veľmi zmenila až neskôr Bridget pochopí, že bude musieť hrať Siobhan úplne odlišne, čo ju bude veľmi vyčerpávať a neskôr aj desiť, keď zistí, do čoho všetkého bola a je Siobhan zapletená a začne sa jej zúfalý boj o život, v ktorom samozrejme bude nečakane priebojná aj s malou pomocou FBI…

     
debata chyba
Viac na túto tému: #RINGER