Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Grey´s Anatomy - čaká ich jedna katastrofa za druhou?

22.09.2011 12:09
debata

Grey´s Anatomy

Season 8

odkaz Grey´s Anatomy - čaká ich jedna katastrofa za...
Grey´s Anatomy - čaká ich jedna katastrofa za druhou? Grey´s Anatomy - čaká ich jedna katastrofa za druhou?

Čaká ich jedna katastrofa za druhou?

 

Už dnes večer prichádza dlhoočakávaná premiéra 8.série!

   

Podobne ako všetky seriály, tak aj Grey´s Anatomy končí svoju letnú vysielaciu prestávku a už dnes večer uvedie televízia ABC premiérový dvojdiel 8.série s názvom Free Falling.

Sú to už 4 mesiace, čo sme sa lúčili s lekármi v Seattle Grace Mercy West a ako inak finále prinieslo veľké zmeny, síce našťastie sa nestala žiadna tragická udalosť ako minulý rok, no tragicky dopadli vzťahy medzi našimi obľúbenými hrdinami. Poďme si v skratke zhrnúť, čo všetko sa stalo vo finále 7.série a pozrieme sa, čo všetko sa počas leta stalo, keď sa táto séria pripravovala.

Lekársky výskum Meredith a Dereka na pomoc ľuďom s Alzheimerom dopadol katastrofálne, prevalilo sa totiž, že Meredith zmanipulovala poradie pridelenia lieku alebo placeba, išlo totiž o to, že manželka šéfa Webbera Adele by nedostala liek, ale iba placebo a Meredith chcela za každú cenu Adele pomôcť a vyskúšať na nej pokusný liek. Alex Karev však v návale hnevu, po tom, čo mu priateľka Lucy vyfúkla miesto lekára v Afrike, všetko prezradil a tak Meredith musela znášať následky, šéf bol nútený ju suspendovať, no väčší problém mala s manželom Derekom, ktorý sa v nej veľmi sklamal a opustil ju, aj napriek tomu,že ich žiadosť o adopciu bola vybavená a ich africká dcéra Zola im bola zverená do starostlivosti, Meredith tak zostala sama, s malou dcérkou a navyše netuší, či sa bude môcť vrátiť do práce. Cristinu prekvapilo tehotenstvo, Owen sa síce tešil, no Cristina odmieta mať deti a tak Owen v návale hnevu Cristinu vyhodil a tak išla rovno za Meredith, ktorej sa taktiež rozpadol rodinný život. Taktiež Alex Karev je opäť sám, konečne sa otvoril novému vzťahu, lenže Lucy ho podrazila a tak Alex ako už býva zvykom bol zas tým Alexom, ktorého nikto nemá rád a dali mu to všetci pocítiť, taktiež mu unikla o vlások práca šéfrezidenta, ktorú nakoniec získala April Kepner, ktorá sa síce najprv tešila, no Jackson ju rýchlo schladil, keďže bude musieť byť dôslednou šéfkou nad rezindentami, čo ako rýchlo zistí je nadľuská práca. Vyzerá to tak, že naše nádeje, aby sa Lexie Grey a Mark Sloan dali opäť dokopy, definitívne pohasli, vo finále 7.série si Mark naozaj uvedomil, že Lexie je šťastná s Jacksonom, síce Marka bude vždy milovať, no musí sa v živote posunúť ďalej a tak Mark dal Lexie „požehnanie“ v novom vzťahu a sústredí sa na výchovu svojej dcérky Sofie. Apropos v novej sérii určite neprídete ani podivnú rodinnú idylku v zložení Mark, Callie, Arizona a ich dcérka Sofia, už sa asi všetci zmierili s tým, že Mark sa vyspal so svojou najlepšou kamarátkou Callie a popritom sa im podarilo splodiť Sofiu, následne sa Arizona vrátila z Afriky a o pár mesiacov sa tieto dve kolegyne vzali, no konflitky medzi Arizonou a Markom budú pokračovať, keďže obaja majú odlišný pohľad na výchovu Sofie a Callie bude medzi rozhodca, určite sa môžete tešiť na kopec vtipných scénok a „hádok“.

Čo však počas leta najviac rozpútalo najväčšiu vlnu vášne?

Možno mnohí ste si mohli prečítať na facebookovskom profile blogu o seriáloch, no musím sa tejto téme povenovať aj v článku, keďže to spočiatku vyzeralo, že to položí seriál na lopatky. Témou číslo 1 je a bude v nadchádzajúcich mesiacoch odchod „pôvodných“ hercov zo seriálu. Rozumej temínu pôvodný herec, sú to herci, ktorí účinkujú v Grey´s Anatomy od jeho 1.série, za tie roky sa už počet hercov podstatne zredukoval. No jedná sa najmä o ústrednú dvojicu postáv Meredith a Dereka, záverom 8.série totiž končia dlhoročné zmluvy všetkým pôvodným hercom a už na začiatku leta Patrick Dempsey prehlásil, že 8.séria bude pre neho posledná a seriál opustí,následne sa pozornosť sústredila na Ellen Pompeo, ktorá vyhlásila, že by aj v natáčaní pokračovala, no nikto ju zatiaľ neoslovil s podmienkami novej zmluvy, vrcholom boli zvesti, že ak odíde táto ústredná dvojica, tak seriál definitívne skončí. Svetlo vniesla do toho autorka seriálu Shonda Rhimes, ktorá oznámila, že seriál určite neskončí 8.sériou aj v prípade odchodu akékoľvek herca. Následne koncom júla bolo oznámené, že jednania s ústrednou dvojicou boli zahájené a že obidvaja sú nadšení myšlienkou toho, že by v natáčaní pokračovali aj naďalej, je teda otázne, čo je pravda a čo nie. Iste zavážili podmienky nových zmlúv a vyššie honoráre, ktoré si vždy herci vydupú a samozrejme televízia ABC v podstate prikývne na akúkoľvek prijateľnú požiadavku, keďže sa nemieni vzdať Grey´s Anatomy, seriálu, ktorý aj po tých rokoch patrí medzi najsledovanejšie tituly v celej Amerike a teší sa obrovskej obľube po celom svete. Ostatní pôvodní herci ako Justin Chambers (Alex Karev), Sandra Oh (Cristina Yang), Chandra Wilson (Miradna Bailey), James Pickens Jr. (šéf Webber) by nemali robiť problémy, keďže práve seriál im priniesol slávu a peniaze a ich prípadne filmové kariéry sú na bode mrazu, takže by bolo naozaj čudné, keby oznámili svoj odchod zo seriálu, aj keď človek nikdy nevie.

Následne aj Shonda Rhimes povedala, že ak by aj Derek a Meredith opustili seriál, tak máme predsa v zálohe ďalšiu Greyovú a hlavná pozornosť by sa teoreticky mohla presunúť na Lexie Grey a navyše by nebol problém pokračovať, keďže v seriáli vystupuje niekoľko hlavných postáv, ktoré by sa dali rozpísať a prinášať tak v podstate ešte dosť dlhú dobu pútavé a zaujímavé príbehy. Tiež povedala, že vymyslených 8 scenárov, ako by vyzeral záver 8.série, no ešte však nevie, ktorý bude zrealizovaný, všetko závisí kto podpíše nové zmluvy a tým pádom bude pokračovať v natáčaní. Zmenila teda stratégiu a scenáristi sa najprv sústredia na prvú polovicu 8.série s príbehmi a následne po tomto by už malo známe, kto podpísal zmluvu a tomuto faktu sa prispôsobí písanie druhej polovice série, no nevie si predstaviť, že novou sériou by sa seriál skončil. Veľkú nádej pre divákov dala ústredná herečka Ellen Pompeo (Meredith Grey), ktorá na začiatku septembra prehlásila, že je pripravená pokračovať v natáčaní aj v nasledujúcich sériách, avšak ešte ju nikto neoslovil s podmienkami novej zmluvy a nie je si istá, či Shonda Rhimes s ňou ako hlavnou postavou ráta aj naďalej. Iste tušíte, že podobný typ konverzácie je znamením a vlastne prvým krokom zo strany herečky, aby sa rozbehli jednania a prejavila ochotu pokračovať aj naďalej. Avšak niečo podobné neprejavil jej seriálový manžel Patrick Dempsey, ktorý stále trvá na tom, že po vypršaní tejto zmluvy seriál opustí. Je tu však možnosť, že práve Ellen a jej ďalšie účinkovanie by mohol byť ten podnet pre Dempseyho, aby pokračoval aj on. Vedeli by ste si predstaviť, že Derek odišiel a Meredith by zostala? Znamenal by rozchod tohoto ústredného páru?

Čo však nás čaká v úvode a následne počas nasledujúcich týždňov v našom obľúbenom seriáli? Do nemocnice nastúpi nová skupina stážistov, podobne ako to bolo v 1.sérii, keď nastúpila „naša“ skupina dnes už rezidentov, uvidíme tak nové začiatky, možno aj nových hlavných postáv, podľa toho ako zaujmú divákov. Do života rezidentov zasiahnu najmä v tom, že teraz už ich budú môcť učiť aj oni a všetci vieme ako naša banda rezidentov rada učí mladších, najmä Cristina.

debata chyba