Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Grey´s Anatomy - splní sa jej zlé tušenie o konci jej šťastia?

13.03.2012 14:30
debata

Grey´s Anatomy

Season 8

odkaz Grey´s Anatomy - splní sa jej zlé tušenie o...
Grey´s Anatomy - splní sa jej zlé tušenie o konci jej šťastia? Grey´s Anatomy - splní sa jej zlé tušenie o konci jej šťastia?

Splní sa jej predtucha a skončí sa jej šťastie?

 

Aktuálna séria vstupuje do svojej záverečnej tretiny, záver sa blíži!

        

Po niekoľkotýždňovej prestávke sa už tento štvrtok vráti na televízne obrazovky televízie ABC obľúbený seriál z lekárskeho prostredia Grey´s Anatomy. Štvrtková epizóda má poradové číslo 17 a nesie názov One Step too far. Scenáristi nebudú divákov vôbec šetriť a čaká nás opäť niekoľko veľkých najmä vzťahových zvratov. Opäť veľké problémy čakajú Meredith a Dereka, ktoré budú pripomínať ich problémy zo začiatku tejto série. Teraz však nastane problém, keď pred Derekom bude stáť ďalšia lekárska dilema, či operovať alebo neoperovať pacienta. Lenže operácia sa nezaobíde bez komplikácií a rodina bude chcieť zažalovať lekárov. Najmä Meredith bude mať prsty v ďalšom prešľape…Napätie medzi nimi nebude trvať dlho, pretože ku koncu série tvorcovia sľubujú veľké sťahovanie! Uvidíme konečne hotový dom, ktorý Derek začal stavať pre Meredith a ich adoptívnu dcérku Zolu. Rodinka tak konečne bude môcť spoločne bývať bez ostatných spolubývajúcich v podobe Alexa, April, Lexie, Jacksona. Ako príjmu fakt, že Meredith odchádza z domu jej matky, ktorý pravdepodobne bude chcieť predať. Alebo príjme svojich kolegov aj v novom dome. Veď vieme, aká je Meredith a nebolo by to pre ňu nič zvláštne. Či však bude súhlasiť Derek je otázne. Pokračovať bude aj ďalšia závažná téma a tou je pomalý rozpad manželstva Cristiny a Owena. V predchádzajúcich týždňoch vygradovali ich problémy, ktoré dlho prehliadali a Owen nielen pod tlakom svojich pracovných povinností už vypenil a vykričal Cristine veľkú krivdu, ktorú jej asi nedokáže niekedy odpustiť. Potrat, ktorý Cristina absolvovala na začiaktu tejto série bude asi kameňom úrazu pre ich manželstvo. Zdá sa, že ani sedenia u manželstkého poradcu nepomohli a vzniká medzi nimi veľká priepasť. Cristina nechce zo svojich postojov ustúpiť a hľadá u Owena pochopenie, ktoré on už nemá. Navyše Cristina má dôvodné podozrenie, že po tom ako Owen trávi doma čím ďalej menej času si našiel milenku. Začne teda pomaly pátrať a naozaj existuje mladá sestrička, o ktorej je známe, že už mala niekoľko krátkych vzťahov s nadriadenými, aby si polepšila v postavení. Nemá však hmatateľný dôkaz, ktorý by jej podozrenia potvrdil a tak v nej rastie iba neistoty a nepodložené obavy…Cristina má však tušenie a väčšinou ak človek má takéto tušenie, tak sa aj nemýli. Potvrdia sa jej podozrenia a skončí sa jej šťastie a manželstvo? Informácie zo zákulisia seriálu však neprinášajú pozitívne správy pre túto dvojicu, vyzerá to tak, že nezhody budú len narastať a obaja si ešte veľa ublížia, čo len podporí fakt, že s koncom aktuálnej série sa skončí spočiatku pevný vzťah. Nie je však vylúčené, že všetko sa nakoniec môže v dobré obrátiť a dokážu si títo dvaja násjť opäť k sebe cestu.

Ďalej bude pokračovať aj dejová línia s Richardom Webberom a jeho dojemnom príbehu s manželkou Adele, ktorej zdravotný stav sa len a len zhoršuje a už je jasné, že už sa blíži čas, kedy nebude zvládať starostlivosť o ňu. Alzheimer si vyberá krutú daň. Hoci Richard bol odhodlaný sa o ňu postarať, ale nakoniec to tak vyzerá, že aj vďaka Meredith umiestni Adele do zariadenia, kde už koncu života pobývala aj mama Meredith.

V tohtotýždňovej epizóde uvidíme opäť matku Jacksona Averyho, ktorá sa vráti do nemocnice s ďalším komplikovaným prípadom, avšak Katherine Avery je nespútaná žena a nikdy netajila svoj záujem o Richarda a keď sa dopočula o stave jeho manželky, tak svoj záujem už nebude skrývať, čo nepoteší Jacksona, ktorý považuje správanie jeho matky za neadekvátne a prehnané a hyenistické. Ona ako nespútaný živel neberie ohľady na nikoho. Navyše Alex bude musieť vysvetliť svojej stážistke a aj pacientke v jednej osobe, že jej láska nie je vhodná. Stážistka Morgan, ktorá predčasne porodila svoje dieťa teraz upiera svoju pozornosť na Alexa, ktorý dňom i nocou trávi svoj čas na pediatrii a dohliada nad starostlivosťou nad predčasne narodeným bábätkom. Morgan, ktorú opustil otec jej dieťaťa teraz hľadá útechu a svoje city zamerala na Alexa. Alex však tradične nechce riešiť vzťahy a najmä nie s pacientkou…

Poďme sa pozrieť aj na zaujímavé informácie, ktoré sa udejú v blízkej budúcnosti. Treba pripomenúť, že aktuálna séria vstupuje do svojej záverečnej tretiny a už v polovici mája, konkrétne 17.mája, uvidíme veľké finále 8.série. Tento rok však pozornosť všetkých divákov smeruje na snahu producentov seriálu predĺžiť zmluvy pôvodným hercom /herci, ktorí v seriáli účinkujú od 1.série/.

Hlavná pozornosť je pochopiteľne nasmerovaná na ústrednú dvojicu hlavných postáv Meredith Grey a Dereka Shepherda, avšak iste by všetkých zamrzelo, keby ktokoľvek zo seriálu po tejto sérii odišiel. Lenže je tu naozaj problém. Jednania medzi televíziou ABC a zástupcami hercov prebiehajú už od januára tohoto roka a ešte stále sa nedohodli na výsledku. To znamená, že vzniká veľký problém pre scenáristov, ktorí, v prípade, ak by sa niektorí z hercov rozhodol nepodpísať novú zmluvu na účinkovanie, by museli pripraviť narýchlo dejovú líniu, aby sa stihli rozlúčiť. Hlavná scenárista a autorka seriálu v jednej osobe Shonda Rhimes však túto dilemu samozrejme vyriešila. A vyriešila ju veľmi šibalsky. Objavili sa totiž správy o tom, že koniec tejto série by sa mohol niesť vo veľmi neurčitom a neistom duchu pre dotknuté postavy. Už v aprílových epizódach sa totiž rezidenti, ktorým sa nezadržiteľne blížia posledné skúšky pred tým ako sa stanú plnohodnotnými lekármi, začne séria pohovorov v okolitých nemocniciach, ktoré o nich prejavia záujem. A v podobnom štýle by mal vyzerať aj záver série. Diváci tak zostanú vo veľkej neistote, či tá ktorá obľúbená postava sa vráti aj v 9.sérii, ktorá odštartuje v septembri. Shonda tak vyriešila veľký problém. V prípade, že by sa niektorý z hercov rozhodol odísť zo seriálu, tak divák by vlastne videl jeho odchod v tejto sérii a nevznikol by problém s jeho rozlúčením sa s dejom. Na druhú stranu, ak by sa podarilo televízii vyjednať účinkovanie všetkých hercov, tak by zas nebol problém napísať scenár tak, aby sa na začiatku 9.série vrátili všetci späť. Definitívnu odpoveď teda s akými postavami sa budeme stretávať aj naďalej sa dozvieme až na jeseň tohto roka a tak zástupcovia obidvoch táborov získali ďalší drahocenný čas na vyjednávanie. Aj tak najviac zaváži veľkosť honoráru, netreba o celom probléme hovoriť v inotajoch. Herci si dobre uvedomujú svoju cenu a preto prvoradé pri vyjednávaní je výška honorátu. Seriál Grey´s Anatomy aj po takej dlhej době je jeden z najpopulárnejších a najsledovanejších seriálov v USA vôbec a tento úspech mu zaručuje prežitie ešte na niekoľko televíznych sezón. Diváci však nechcú prísť o svoje milované postavy a preto aj televízia ABC si dobre uvedomuje, že ak chce, aby seriál mal stále dostatočnú priazeň a tým pádom aj vysoké príjmy nielen z reklamy, musí divákom ponúknuť, čo si žiadajú. Uvidíme teda, kedy sa dočkáme definitívneho verdiktu o zmluvách.

Veľkým prekvapením pre všetkých fanúšikov seriálu bolo vyjadrenie herečky Katherine Heigl /Izzie Stevens/, ktorá vo februári začala plniť titulky všetkých médií. Vyjadrila totiž svoju túžbu vrátiť sa do seriálu aspoň na niekoľko častí, aby tak diváci dostali to, čo už vyše dvoch rokov žiadajú. Teda dokončenie príbehu Izzie. Je to pomerne veľké prekvapenie, keďže herečka narýchlo ukončila spoluprácu uprostred 6.série a bol okolo toho slušný rozruch a pohnevala si najmä autorku seriálu Shondu Rhimes. O Shonde je však známe, že nevracia do seriálu postavy, ktoré raz seriál opustili na vlastnú žiadosť, resp. boli vyhodení. Katherine sa nechala počuť, že by veľmi rada aj ona vedela ako teraz Izzie žije a čo robí a určite by si zaslúžila Izzie dorozprávanie jej strastiplného príbehu. Mnohí diváci jásali nadšením a verili, že scenáristi napíšu pre Izzie krátky návrat, keď konečne herečka vyjadrila ochotu na návrat, ktorú dovtedy odmietala. Už počas natáčania 7.série chceli scenáristi vrátiť Izzie do deja, čo herečka v tej dobe striktne odmietala a tak dokonca hrozilo, že Shonda Rhimes nechá Izzie zomrieť aj bez prítomnosti herečky a spraví tak definitívnu bodku za celou kauzou. Všetko si vtedy rozmyslela a nechala osud Izzie stále otvorený, je teda veľmi zaujímavé, že práve teraz, keď už nič nebráni k návratu jednej z najobľúbenejších postáv späť do deja bolo vyjadrenie Shondy, že momentálne nevidí priestor, aby sa Izzie vrátila a že má svoje plány do konca 8.série, ktoré sa nezhodujú s návratom Katherine Heigl. Jedinou dobrou správou a nádejou pre všetkých divákov je, že neodmietla možnosť, že by sme sa možno dočkali Izzie v priebehu 9.série. To je však ešte pomerne ďaleká budúcnosť a najmä najväčšia pozornosť je nasmerovaná, aby herci podpísali nové zmluvy.

Ak vás zaujala zápletka medzi Owenom Huntom a Teddy Altman, tak sa môžete tešiť na ešte viac vygradované situácie. Táto sezóna nepraje Owenovi. Síce spočiatku sa zdalo, že okrem povýšenia na šéfa chirurgie sa stane aj otcom, no nestalo sa tak a navyše jeho manželstvo s Cristinou speje zrejme k zániku. Zostala mu jedine práca, kde však tiež nie je už úplne šťastný, keďže jeho najlepšia priateľka Teddy Altman mu nevie odpustiť, že prinútil Cristinu operovať jej muža Henryho bez toho, aby tušila, kto to je. Henry však s jeho ťažkými diagnózami operáciu neprežil a Teddy obviňuje Owena z toho, že nemal nútiť Cristinu operovať Henryho, keď vedel o jeho stave. Teddy Owenovi jasne dala najavo, že s ich priateľstvom je koniec a v prípade, keď ju bude chcieť osloviť, tak iba v prípade pracovných záležitostí. Owen tak zostal naozaj sám a je nešťastný. Avšak vyzerá to tak, že skôr než 8.séria skončí, tak títo kedysi nerozluční priatelia, ktorí si spolu prešli aj peklom v Iraku si nájdu k sebe opäť cestu, hoci to bude cesta strastiplná a Teddy bude musieť v sebe nájsť veľa vnútornej sily, aby Owenovi odpustila. Stále však nesmierne trpí nad stratou milovaného Henryho a bude si musieť najprv „upratať“ vo svojom vnútri a následne bude pripravená dať späť do starých koľají svoj život. Príbehy lekárov sú naozaj pomerne divoké a už v 18.epizóde to bude divoké doslovne. Ešte sa nevie v akej súvislosti, ale lekári sa stretnú s levom. Pravdepodobný scenár je taký, že tento lev niekoho napadne a lekári sa budú snažiť zachrániť holý život obete. Lenže podľa z fotiek z natáčania, lev bol priamo na pľaci, takže zohraje asi väčšiu úlohu ako sa zdá. Omnoho závažnejšia téma sa bude riešiť tesne pred finále tejto série. V 20.epizóde by to nemocnice prísť mladá žena, ktorá sa stala obeťou sexuálneho, brutálneho útoku a lekári budú musieť k nej pristupovať mimoriadne opatrne, keďže sa jedná o tak závažný prípad. Bude to pre všetkých veľmi ťažká skúška.

        
debata chyba