Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ringer - skončí sa jej prefíkaný plán úspešne? Vraždou?

17.04.2012 12:55
debata

RINGER

season 1

odkaz Ringer - skončí sa jej prefíkaný plán úspešne?...
Ringer - skončí sa jej prefíkaný plán úspešne? Vraždou? Ringer - skončí sa jej prefíkaný plán úspešne? Vraždou?

Skončí sa jej prefíkaný plán úspešne? Vraždou?

 

Nepremeškajte finále 1.série a pravdepodobne aj celého seriálu!

       

Už dnes večer končí niekoľkomesačná púť seriálu Ringer na televíznych obrazovkách The CW, dnes bude odvysielaná v poradí 22.epizóda s názvom I´m Good Twin a naďalej zostaneme v neistote, či seriál bude pokračovať na jeseň novou sériou alebo osud seriálu bude spečatený po jednej sérii. Obavy o ďalšom pokračovaní respektíve o nepokračovaní sú viac ako opodstatnené, keďže sledovanosť seriálu sa bohužiaľ pohybuje na minimách a samotná televízia nemá byť prečo spokojná, pozrite si ako sa vyvíjala sledovanosť seriálu od septembra po minulotýždňovú epizódu.

 

1×01 - 2,84 mil. (1,2) – rating

1×02 - 1,96 mil. (0,9)

1×03 - 1,98 mil. (0,9)

1×04 – 1,50 mil. (0,6)

1×05 – 1,71 mil. (0,7)

1×06 – 1,81 mil. (0,8)

1×07 - 1,80 mil. (0,8)

1×08 - 1,69 mil. (0,7)

1×09 - 1,85 mil (0,7)

1×10 - 1,60 mil. (0,6)

1×11 - 1,38 mil. (0,6)

1×12 - 1,18 mil. (0,5)

1×13 - 1,10 mil. (0,4)

1×14 - 1,25 mil. (0,5)

1×15 - 1,15 mil. (0,4)

1×16 - 1,25 mil. (0,5)

1×17 - 1,11 mil. (0,4)

1×18 - 1,16 mil. (0,5)

1×19 - 1,11 mil. (0,5)

1×20 - 1,01 mil. (0,4)

1×21 - 1,22 mil. (0,5)

 

Ako teda vidíte, rozdiel medzi začiatkom seriálu a ostatnou epizódou je priepastný a viac menej sa očakáva taký verdikt, ktorý seriál definitívne ukončí. Môže však nastať prekvapenie a seriál by sa mohol dočkať aj ďalšej série, pretože táto televízna sezóna je pre The CW veľkou katastrofou a keby sa malo vedenie televízie pozerať iba na sledovanosť, tak by muselo zrušiť takmer všetky seriály. Malá iskrička nádeje na pokračovanie tu teda stále, ale naozaj iba maličká. Otázkou po dnešnom finále však bude, či to pokračovanie bude naozaj nutné, keďže pravidelní diváci vedia, že vývoj deja smeruje k celkom uspokojivému koncu. Hoci ako tvorcovia seriálu nedávno povedali, že diváci síce dostanú odpovede takmer na všetky otázky, ktoré sa týkajú dejových línií v aktuálnej sérii, avšak samozrejme zostanú pootvorené dvierka aj pre prípadnú 2.sériu a posledné zábery dnešného finále by divácku zvedavosť mali ešte podporiť a budú uvažovať akoby to mohlo celé pokračovať. Je teda jasné, že scenáristi sa aj snažili dej druhej polovice tejto série trošku prispôsobiť faktu, že sledovanosť je slabá chceli divákom dopriať ako taký záver, aby nemali pocit, že niekoľko mesiacov sledovali seriál, ktorý by im nedal žiadne odpovede.

Poďme sa však ešte pozrieť, čo sa udialo v deji za posledné týždne a udalosti, ktoré predchádzali dnešnému veľkému finále. Dozvedeli sme sa pravé pohnútky Siobhan, prečo sa rozhodla uskutočniť svoj plán pomsty. Avšak aj taká chladná a prefíkaná osoba ako je Siobhan sa prepočítala. Pôvodne si myslela, že ju chce zabiť jej manžel Andrew, za to, že odhalila podvody v jeho investičnej firme. Preto sa aj rozhodla nafingovať vlastnú smrť a spoliehala sa na to, že jej dvojča Bridget prevezme jej identitu, aby sa tak ukryla pred nájomným vrahom Bodowayom Macavim, ktorého ako jediná mohla usvedčiť z chladnokrvnej vraždy. Lenže Siobhan chcela zabiť exmanželka Andrewa Catherine, ktorá sa chcela Siobhan pomstiť, že jej chcela zobrať jej luxusný život. Pre Catherine sú peniaze všetkým a neváhala využiť ani vlastnú dcéru Juliet, aby sa dostala k miliónom, avšak Juliet zistila konečne aká je jej matka a tak Andrew mohol zakročiť. Nikto však netušil, že Catherine v totálnom zúfalstve prevezme celý plán vraždy Siobhan do vlastných rúk. Našťastie po rukojemníckej dráme všetko dobre dopadlo a ona skončila v rukách spravodlivosti. Pôvodný plán Siobhan teda takmer skončil úspešne. Vraždou. Siobhan si myslela, že sa navždy zbaví svojej nenávidenej sestry Bridget, ktorú obviňuje zo smrti svojho syna Seana. Myslela si však, že ju nechá zabiť Andrew, namiesto toho za všetko mohla Catherine a Andrewova obchodná partnerka Olivia Charles. Lenže žiadny plán pomsty nie je dokonalý. Na scénu sa vracia práve Bodoway Macavi, ktorý celé mesiace zúfalo hľadá Bridget, aby ju zneškodnil a nedostal sa tak do väzenia za vraždu. Na chrbát mu stále dýcha agent Machado, ktorý ho chce dostať pred súd. Pretože práve Macavi zabil Machadovu priateľku a informátorku v jednej osobe, ktorá bola navyše tehotná. Machado tak chce dosiahnuť aj osobnú vendetu. Lenže Macavi netuší, že Siobhan a Bridget sú dvojičky a tak príde do v dnešnom finále do New Yorku, aby tak dokončil svoj plán…

Navyše v dnešnom finále sa bude riešiť o to viac dilema Bridget o tom, či má prezradiť svoju pravú identitu a povedať, čo sa stalo Siobhan. Bridget stále ani len netuší, že jej chladná sestra ju strašne zneužila vo svoj prospech a že je vlastne obeťou. Bridget cíti potrebu povedať pravdu Andrewovi, ktorý usporiada druhú svadbu, aby tak obnovili svoje sľuby. Toto je už na Bridget naozaj veľa a jej svedomie je čoraz hlasnejšie. Lenže si uvedomuje, že keby povedala pravdu, tak zničila život nielen sebe, ale aj Andrewovi a Juliet a to nechce. O to väčší šok nastane, keď zistí, že ju jej minulosť dobehla znova a že jej nepomohlo ani predstieranie, že je Siobhan. Macavi si totiž myslí, že našiel Bridget, netuší, že našiel „Siobhan“.

Musíme sa pripraviť aj veľký súboj o život. Macaviho nič nezastaví a navyše Machado si uvedomí, že po zatknutí Catherine celý prípad je už v slepej uličke a musí od prípadu odstúpiť. Macavi využije tejto situácie a zaútočí. Z priloženého proma je však jasne vidieť, že je viac ako pravdepodobné, že ho zmätie práve fakt, že v New Yorku sa pohybuje aj Bridget aj Siobhan a chytí práve Siobhan, o ktorej si bude myslieť, že je Bridget. Zdá sa, že Siobhan sa značne prepočítala a môže nakoniec na všetko doplatiť. Bude to dostatočné zadosťučinenie pre divákov, ktorí žiadajú spravodlivosť pre bezcitnú Siobhan? Siobhan sa však celá idyla o bezstarostnom živote s jej milencom Henrym začne rozsypávať. Doplatí tak na všetky intrigy a manipulácie, ktoré spravila? Henry za ostatné týždne postupne začal si uvedomovať, že Siobhan nie je taká nevinná ako si celý čas myslel. Najmä bol prekvapený, keď mu Siobhan povedala celý svoj plán o svojej nafingovanej smrti a o ďalších plánoch, ktoré mala s Andrewom. Myslela si, že sa jej podarí zbaviť sa Bridget a následne by potopila aj Andrewa za to, že jeho investičná firma falšovala výsledky a tak dopustila obrovského podvodu. Jej plán bol dokonalý a do tohto plánu zahrnula aj Henryho, s ktorým už roky udržovala milenecký pomer, lenže tento plán jej skomplikovalo tehotenstvo a nakoniec vysvitlo, že dvojičky, ktoré čaká sú Andrewove a nie Henryho.

To však Siobhan nezabránilo rozpútať nový plán a tak Henryho nechala žiť v tom, že deti sú jeho. Lenže postupne Henryho rúžové okuliare začali dostávať novú farbu, omnoho temnejšiu a začal si uvedomovať do čoho sa nechal zatiahnuť. Kvôli Siobhan dokonca bol schopný vraždy, aj keď to bolo nehoda, odobrali mu deti, ktoré mal so zosnulou manželkou Gemmou. Jeho svokor a otec Gemmy sa rozhodol Henryho zničiť, deti získal práve on. Odvrátil udanie Andrewa Komisii pre cenné papiere a rozhodol sa zachrániť firmu. Teda plán Siobhan sa dnešným dňom úplne rozsypal. Andrewova firma bude zachránená, Bridget úspešne aj naďalej predstiera, že je Siobhan, ich manželstvo funguje ako nikdy predtým, s Juliet tvoria peknú a usporiadanú rodinu a túto horkú pilulku Siobhan nevie prehltnúť. Jej nenávisť a zatrpknutosť je čoraz silnejšia. Všetko však vygraduje už dnes večer. Siobhan môže stratiť už úplne všetko. Aj Henryho, ktorý konečne by mal pochopiť ako hlúpo sa nechal zneužiť v mene lásky, ktorá ani nemusí existovať, pretože Siobhan má rada maximálne samú seba. Rozhodne sa preto, že musí Bridget povedať celú pravdu o tom, že Siobhan celý čas žije a že jej nafingovaná samovražda bola iba súčasťou omnoho väčšieho a zlomyselnejšieho plánu ako zničiť všetkých naokolo. Lenže stále nebude môcť nájsť vhodnú príležitosť a navyše všetko skomplikuje príchod Macaviho a času je tak málo. Bude zúfalstvo Siobhan už také veľké, že sa rozhodne ukázať sa a povedať tak pravdu sama? Mohla by tak zničiť aspoň nejakým spôsobom život Bridget. Skončí sa plán Siobhan nakoniec úspešne? Vraždou? Lenže je tu veľká otázka, že kto bude obeťou, keďže Macavi chytí práve Siobhan…

         
debata chyba
Viac na túto tému: #RINGER