Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Revenge - dôvod na pomstu sa vždy nájde. ..

18.04.2012 14:25
debata

revenge

season 1

Revenge - dôvod na pomstu sa vždy nájde. ..
Revenge - dôvod na pomstu sa vždy nájde. .. Revenge - dôvod na pomstu sa vždy nájde. ..

Dôvod na pomstu sa vždy nájde…

 

Seriál sa po dlhých týždňoch vracia so záverečnými epizódami!

       

Nekonečné a netrpezlivé čakanie sa dnešným večerom skončí, totiž seriál Revenge sa konečne vracia na televízne obrazovky televízie ABC. Stanica dopriala Revenge naozaj nepríjemne dlhú vysielaciu prestávku, naposledy sa premiérová epizóda, konkrétne s poradovým číslom 16 vysielala na konci februára. Avšak už dnes nás čaká pochopiteľne 17.epizóda s názvom Doubt (Dôvod) a ako iste tušíte Revenge a Emily Thorne sa vrátia v plnej sile, pretože dôvod na pomstu sa vždy nájde!

Ak ste si mysleli, že doteraz intrigy a manipulácie, ktoré Emily rozpútala v Hamptons boli už priveľa, tak teraz sa môžete tešiť, že dej v seriáli sa ešte viac pritvrdí…

Seriál Revenge si za tých niekoľko mesiacov svojej existencie podmanil milióny divákov v USA a stal sa naozaj veľkým hitom a má nebývalú pozornosť miestnym médií a tváre zo seriálu na obálke časopisu znamenajú vypredaný náklad. Televízia ABC môže byť teda právom hrdá, že práve ona má vo svojoj portfóliu tento seriál, mimoriadnej pocty sa seriálu dostalo aj počas februárovej oscarovej noci, kedy práve seriál Revenge sa prezentoval počas vysielania galavečera s mimoriadne natočeným štýlovým promom videom, kde Emily sľubuje, že jej pomsta sa iba začína. Pripomeňme si teda ako ABC ukázala aj filmovému svetu ako sa robí seriálový hit.

Prvé dva tohtoročné mesiace, kedy sa ešte seriál vysielal s premiérovými epizódami priniesol aj dlhoočakávanú epizódu, ktorá uzatvárala dej jednej veľkej dejovej línie a to bolo, kto zomrie na zásnubnej párty Emily Thorne a Daniela Graysona, na začiatku seriálu sme mali možnosť vidieť iba zostrih záberov a všetko nasvedčovalo tomu, že obeťou vraždy bude práve ženích. Diváci dlhé mesiace čakali na rozuzlenie a nakoniec táto epizóda priniesla niekoľko šokujúcich odhalení. Obeťou vraždy sa nakoniec stal mladý psychopat Tyler, ktorý sa skrz Daniela nanominoval do rodiny Graysonovcov, aby si tak zabezpečil bezstarostný život. Má to však háčik, z vraždy Tylera je teraz obvinený práve Daniel, ktorý konfrontoval Tylera pred smrťou, lebo Tyler mu naznačil, že Emily Thorne je zodpovedná za všetky problémy a odhalenia a diskretizácie a najmä, že tají svoju pravú identitu. Daniel mu pochopiteľne neveril, avšak mu nasadil zrnko pochybnosti, ktoré práve v nadchádzajúcich epizódach začne rásť. Za zastrelením Tylera je Hiroshi Takeda, učiteľ Emily, ktorý ju pripravil na tento plán pomsty, jeho úlohou je dohliadať nad Emily a v prípade núdze zamiesť stopy a tak aj to robí, nehľadiac na následky.

Dej seriálu aj napriek niekoľkotýždňovej prestávke nadviaže tam, kde sme skončili vo februári. Daniel je vo väzení a život tam vôbec nie je ľahký, keďže všetci poznajú jeho pôvod. Emily stojí pri rodine Graysonovcov, ktorí sa snažia dostať syna z väzenia, no dôkazy proti nemu hovoria jasnou rečou a hrozia mu dlhé roky za mrežami. V nadchádzajúcich týždňoch sa môžete tešiť naozaj na zaujímavé zápletky. So seriálom sa rozlúčime vo veľkom finále aktuálnej série v stredu 23.mája.

Plán vysielania zostávajúcich epizód:

18.apríl – 17.časť – Doubt (dnes)

25.apríl – 18.časť – Justice

2.5. – 19.časť – Absolution

9.5. – 20.časť – Legacy

16.5. – 21.časť – Grief

23.5. – 22.časť – Reckoning – veľké finále 1.série!

Veľkú úlohu na vyslobodení Daniela z väzenia bude mať jeho matka Victoria, ktorá bude ochotná spraviť čokoľvek, keďže Daniel bol jej spojenec pri rozvode s Conradom Graysonom a hoci sú už rozvedení, ich nechutné súboje budú aj naďalej pokračovať. Budú sa však striedať aj so spoluprácou, keďže obaja sú si vedomí vzájomnej previazanosti až do konca života, keďže obaja sú zodpovední za krivé obvinenia voči otcovi dnes Emily Thorne, teda Amandy Clarke. Navyše Victoria si plnými dúškami začne užívať slobodu, nechutný rozvod je za ňou a uvedomí si, že už nie je dôvod nato, aby sa hocikomu zodpovedala za svoje činy. Do jej života teda vstúpi nový muž. Ani Conrad nezaháľa. Znovu nadobudnutú slobodu sa rozhodne tiež využiť vo svoj prospech a tiež si s niekým začne. Nie je vylúčené, že to bude s osobou, ktorú sme už v seriáli videli. Vyzerá to tak, že na scénu sa vráti stará milenka Lydia, ktorú Victoria mala v zuboch v úvodných epizódach seriálu.

Priepasť medzi Victoriou a jej dcérou Charlotte sa ešte viac začne prehlbovať, keďže Charlotte nie je dcérou Conrada, ale Davida Clarka, s ktorým Victoria mala dlhý vzťah a ani veľká láska jej nezabránila, aby ho zradila. Toto bola krutá rana pre Charlotte a momentálne si našla jedinú možnú útechu a tou je závislosť na liekoch. Trhliny začne dostávať aj jej vzťah s Declanom, s ktorým by mala začať chodiť na prípravné kurzy kvôli prijatiu na prestížnu školu. Declan si uvedomí, že Charlotte sa rúti do záhuby a odmieta akúkoľvek pomoc, keďže stratila všetky istoty. S matkou sa nikdy nemali radi, mala však ukážkový vzťah s Conradom, ktorý nakoniec nie je jej otec a jej biologický otec je mŕtvy a každý ním pohŕda, keďže bol obvinený z prania špinavých peňazí pre teroristickú organizáciu, ktorá stojí za pádom lietadla, kde zomreli desiatky nevinných ľudí. Charlotte a nikto pochopiteľne netuší, že David Clarke bol obeťou sprisahania Victorie a Conrada. Môžete sa však pripraviť na veľmi temné obdobie pre Charlotte, nebude to pekný pohľad na to, ako sa mladé dievča ničí vinou intríg vlastných rodičov. Emily sa však snaží svoj plán pomsty dokončiť a očistiť meno svojho otca, hoci momentálne začína mať aj ona oprávnené pochybnosti, lebo porušila základné pravidlo plánu a to je zapojenie citov. Emily je tiež len človek a začína si uvedomovať, že celý plán je omnoho zložitejší ako si najprv myslela a začína strácať pevnú pôdu pod nohami, navyše Hiroshi Takeda jej dal jasne najavo, že musí pokračovať bez ohľadu na následky, ale si už musí dávať pozor, lebo jeho pomoc má svoje hranice.

Dobrou správou však je, že dejová zápletka s uväznením Daniela by sa mala rýchlo vyriešiť a on sa vráti do sveta bohatých a najmä Emily by rada pokračovala v ich „vzťahu“, no Tylerov odkaz v Danielovi bude stále rásť a zistíme, že aj Daniel má svoju temnú stránku a že nie je takým dobrým človekom akým sme ho zatiaľ mali možnosť vidieť. Vieme však, že bývali časy, kedy Daniel nepatril medzi vybraných ľudí, v ktorých by sme hľadali dobré vlastnosti. Uvidíme, že je až príliš podobný svojej matke Victorii, čo rozhodne nie je dobré pre Emily.

Ťažké časy čakajú aj Jacka Portera, ten sa bojí odhalenia, pretože v osudnú noc, kedy bol Tyler zastrelený bol na pláži spolu s Amandou, pravou Emily Thorne, ktorú Tyler vzal ako rukojemníčku a chcel ju dostať na svoju stranu. Amanda totiž pomaly začala tušiť, že Emily ňou bezvýhradne manipuluje a dostáva ju do situácii, s ktorými nesúhlasí. Navyše Amanda bola po prvýkrát v živote šťastná po bolu Jacka, čo Emily nechcela dopustiť, pretože poznala minulosť Amandy z nápravného zariadenia, kde trávili svoju mladosť a kde sa dohodli na výmene identít kvôli plánu pomsty. Amanda po osudovej noci zmizla a nikto nevie, kde je. Za jej zmiznutím pochopiteľne opäť stojí Hiroshi Takeda, ktorý musel na nejaký čas zobrať Amandu pod svoj patronát, keďže Emily spôsobovala veľa problémov a rozptyľovala ju pôvodnom pláne. Nemusíte sa však báť, Amanda rozhodne nie je mŕtva, už čoskoro ju opäť uvidíme, len musí nastať ten pravý čas. Nič už nemôže zostať na náhoda a pomsta musí byť dokončená. Avšak Jack bude viac a viac rozrušený z jej zmiznutia, lebo si myslí, že práve Amanda môže byť zapletená do vražedných výstrelov, ktoré usmrtili Tylera a bol to práve Jack, kto Tylerovo telo sa snažil ukryť na pláži. Jack sa teda obáva, že pátranie po pravom vinníkovi môže doviesť políciu až k nemu. Jack, ktorý bol vždy ten slušný a spravodlivý teraz zisťuje, že kvôli láske k Amande bol ochotný zájsť až takto ďaleko a sú to neho nové pocity, že takto postupne prechádza na temnú stranu.

Nové výzvy čakajú aj Ashley, zatiaľ sa javila ako tichá voda, ktorá iba v náznakoch ukázala svoje pazúriky, lenže teraz pochopí, že ak chce zmeniť svoj život a dostať ho na novú úroveň, bohatšiu úroveň, bude musieť značne pritvrdiť a nesmie byť len kamarátkou Emily, ktorej či si to chce priznať alebo nie, závidí. Závidí jej bohatstvo, závidí jej postavenie, vzťah. Netuší však, kto Emily naozaj je, keby to vedela, iste by zmenila svoj skreslený názor. Ashley teda nebude chcieť byť len pravou rukou a teda poskokom Victorie, bude sa snažiť nájsť cestu ako vyťažiť z rodiny nejaký prospech pre seba. Bude to úplne nový pohľad na túto postavu a budeme prekvapený, čo všetko sa skrýva za milou tváričkou.

V nasledujúcich týždňoch sa môžete tešiť na epizódu, ktorá bude plná flashbackov a získame tak nový pohľad a možno aj zmeníme názor na mnoho postáv. Uvidíme viac mladej Victorie a Conrada, Davida Clarka, ale aj Emily. Táto epizóda nám aj mnohé poodhalí, uvidíme pohnútky postáv, na základe ktorých konali aj nesprávne a udalosti, ktoré ich ovplyvňujú dodnes. Tvorcovia sľubujú najmä nový pohľad na Victoriu, ktorú uvidíme úplne inú ako ju poznáme zo súčasnosti, mala by byť plná ideálov, láskyplná a milá, lenže situácia sa rázne zmení a Victoria dá prednosť peniazom a pohodliu a stane sa z nej chladná manipulátorka ako ju poznáme dnes. Avšak mali by sme nájsť aj pochopenie a možno aj zľutovanie, lebo nebude to mať ľahké.

Producenti seriálu ako inak sľubujú naozaj bombastické finále. Najväčšiu pozornosť púta najdôležitejšia udalosť a to je smrť jednej z hlavných postáv. Pochopiteľne identitu obete nechcú prezradiť, hovoria však, že finále 1.série bude v znamení akcie, nepredvídateľných situácií a všetko zavŕši fatálna nehoda, ktorá zmení všetko a pri ktorej niekto zomrie. Bude to veľká zmena aj pre ďalšie smerovanie seriálu, pretože táto smrť bude naozaj nehoda a táto postava nebola súčasťou pomsty. Uvidíme teda, kto nešťastne doplatí na to, že bol v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.

Tvorcovia už dokonca pozerajú do budúcnosti, keďže zatiaľ iba z neoficiálnych správ je jasné,že Revenge bude pokračovať od septembra 2.sériou a preto treba priniesť opäť zaujímavý a originálny príbeh, aby tak seriál zopakoval úspech aktuálnej série aj v ďalšej televíznej sezóne.

Autor seriálu Mike Kelley uvažuje o tom, že by zachoval podobný mode rozprávania deja ako to bolo pri tejto sérii. Teda, že uvidíme nejaký pohľad do budúcnosti so šokujúcim záverom a potom sa vrátime do súčasnosti a dej bude rozprávaný postupne a všetko vygraduje v pravý čas. Je tu možnosť, že by 2.séria začala práve svadbou Emily, samozrejme, nič by neišlo podľa plánu a následne počas 2.série by sme sledovali horizont udalostí, ktoré by smerovali k danej udalosti. Avšak teraz je priorita preňho dokončiť natáčanie aktuálnej série, ktoré v týchto dňoch finišuje a potom si všetci členovia štábu doprajú niekoľkotýždňový oddych a herci si užijú dokonca dlhšie voľno, keďže natáčanie novej série sa začne v druhej polovici leta. Takže príbeh 2.série sa bude určite meniť, avšak to je ešte pomerne ďaleká hudba budúcnosti, teraz sa treba sústrediť na zostávajúce epizódy seriálu, ktoré nás nenechajú vydýchnuť a po zhliadnutí finále budeme všetci len tŕpnúť a horieť zvedavosťou ako bude Revenge pokračovať, pretože dôvod na pomstu sa vždy nájde.

        
debata chyba
Viac na túto tému: #REVENGE