Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ringer - a žili nešťastne až kým. ..

15.05.2012 12:23
debata

RINGER

season 1

odkaz Ringer - a žili nešťastne až kým. ..
Ringer - a žili nešťastne až kým. .. Ringer - a žili nešťastne až kým. ..

A žili nešťastne až kým…

 

Mal seriál (ne)dostatočný koniec?

       

Už je to niekoľko dní, čo televízia The CW oficiálne oznámila, že definitívne ruší seriál Ringer. Dôvod je viac než jasný, nízka sledovanosť a nedostatočný záujem zo strany divákov. Hoci sa zdalo, že prvá polovica 1.série si na divácky nezáujem sťažovať nemôžem, po viac ako dvojmesačnej prestávke na prelome rokov nastal krutý obrat. Seriál začal dosahovať veľmi nízke čísla na úrovni 1.1 – 1.2 milióna divákov a to bolo príliš málo aj na priemery The CW. V neprospech seriálu hovoril aj fakt, že takúto sledovanosť mal seriál v rámci 1.série a nebol tam predpoklad zlepšenia v rámci novej série a tak televízia sa rozhodla ukončiť seriál a dať šancu v novej sezóne novým seriálom, ktoré by mohli viac divákov zaujať a mať väčší úspech. Je však pravdou, že táto sezóna bola pre The CW veľkou katastrofou a nedokázala svojimi seriálmi konkurovať väčším televíziam a takmer všetky seriály absolutne prepadli v číslach sledovanosti.

Seriál svoju záverečnú epizódu zažil už 17.apríla, ako sa však skončil? Dostali diváci dostatočný záver, ktorý nevyvolávala ďalšie otázky o tom akoby príbeh dvoch sestier mohol pokračovať? Tvorcovia seriálu sľubovali odpovede na najpálčivejšie otázky, ktoré divákov trápili počas celej prvej série, avšak netajili sa tým, že zostanú pootvorené zadné dvierka, v prípade, že by seriál predsalen pokračoval novou sériou. No bolo to naozaj tak?

V poradí 22.epizóda s názvom I´m The Good Twin nás zaviedla tesne pred obnovenie sľubov Andrewa a Bridget/Siobhan. Bridget však mala už veľké výčitky svedomia a chcela prezradiť Andrewovi, že nie je Siobhan, že jeho pravá žena spáchala samovražda a ona, aby si zachránila život pred nájomným vrahom vzala na seba jej identitu. Bridget však stále váhala, či výjde s pravdou von, uvedomila si totiž následky, ktoré by toto jej priznanie mohlo spôsobiť. Konečne mala rodinu, ktorú nikdy nemala, do Andrewa bola zamilovaná, s nevlastnou dcérou si veľmi rozumela a konečne po mesiacoch zisťovania a najmä naprávania chýb svojej zlej sestry dala jej život do poriadku. Navyše po prežitej traume, kedy Andrewova prvá manželka Katherine všetkým hrozila smrťou sa ich život ukľudnil. Na povrch vyšla aj pravda o podvodoch v Andrewovej firme. Za všetkým stále jeho verná spolupracovníčka Olivia, ktorá žila nakoniec bujarým životom práve s Katherine. Andrew síce vedel o falšovaní údajov jeho finančnej spoločnosti, no netušil, aké veľké škody napáchala Olivia. Taktiež vyšlo najavo, že to bola práve Katherine, ktorá zaplatila nájomného vraha, aby zabil Siobhan. Siobhan tesne pred spustením svojho prefíkaného plánu si myslela, že ju chce zabiť práve Andrew, aby ju umlčal, lebo sa dozvedela o podvodoch v jeho firme. Siobhan sa tak trošku aj prerátala, netušila, že ju chce zabiť práve Katherine. V podstate jej to však bolo jedno, kto ju chce zabiť, spoliehala sa na to, že Bridget zaplatí životom. Andrewovu spoločnosť nakoniec zachránil svokor jej najlepšieho priateľa Henryho, ktorý vedel o Henryho mileneckom vzťahu so Siobhan. Chcel sa tak Henrymu pomstiť, že zničil život jeho milovanej dcéry Gemmy, ktorá zaplatila životom v pláne pomsty Siobhan. Prezradil Andrewovi, že jeho žena mala dlhodobý milenecký vzťah s jeho zaťom. Andrew odvolal obnovovanie sľubov a chcel Bridget/Siobhan vyhodiť. Nastal teda ten pravý moment, aby Bridget povedala pravdu, že už takmer celý predstiera, že je Siobhan. Andrew však pre ňu nemal pochopenie, ani keď mu povedala celý svoj príbeh o zúfalom úteky pred Bodowayom Macawim. Až následne sa Andrewovi dali dohromady tie malé čriepky pochybností, najmä čo sa týka zmeny správania. Siobhan bola vždy chladná, odmeraná, vypočítavá. Zo dňa na deň sa však jej správanie zmenilo a začala dávať svoj život po poriadku, to už však bola Bridget. Juliet sa taktiež dozvedela celú pravdu, tiež nemala pre Bridget pochopenie. Jej život sa teda rozsypal na márne kúsky. Verila alebo dúfala, že jej nová rodina s ňou bude mať pochopenie a všetko jej odpustia a budú žiť šťastne. Nestalo sa tak, pomyslený happy end sa teda nekonal.

Medzitým Siobhan, ktorá sa usídlila v New Yorku chcela dokončiť svoj plán pomsty. Dúfala, že Bridget nakoniec zabija nájomný vrah, dosiahla byť osobnú vendetu. Siobhan totiž obviňuje Bridget zo smrti svojho syna Seana, aj keď Bridget za jeho smrť nemohla, bola to tragická autonehoda. Siobhan s Henrym úspešne tajili svoj vzťah, Siobhan dokonca porodila aj dvojičky. Henry si však nechal prezieravo spraviť test otcovstva, postupom času ako sa celý plán začal zamotávať, začal si uvedomovať, že Siobhan nie je vôbec taký dobrý človek ako si ju zidealizoval a že neváha klamať a intrigovať len preto, aby mala osobný úžitok. Siobhan celé tehotenstvo tvrdila Henrymu, že deti sú jeho, pritom bol Andrewove, pretože otehotnela tesne pred spustením svojho plánu. Siobhan si však myslela, že Henryho má omotaného okolo prstu a môže mu aj naďalej klamať a tak tvrdila, že deti sú jeho, Henry však vedel, že to tak nie je. Bol to iba posledný test, aby utvrdil v tom, že život so Siobhan nemá význam a vymyslel dokonalý plán pomsty. Ukradol jej všetky peniaze, ktoré zas Siobhan ukradla z Andrewovej firmy, vyhodil ju z domu. Siobhan stratila všetko. Všetci si o nej myslia, že je mŕtva a jediná istota, ktorú mala je preč.

Medzitým však nájomný vrah Bodoway Macawi prišiel do New Yorku, aby tak raz a navždy sa zbavil Bridget, ktorá ho jediná mohla usvedčiť z chladnokrvnej vraždy. Nebola by to však Siobhan, keby sa nevynašla a nezabezpečila sa prehrštím peňazí. Tajne prišla do svojho bytu, kde kedysi žila s Andrewom, aby ukradla všetky šperky, ktoré by následne predala a bola by zabezpečená na nejakú dobu. Do bytu však prišiel Macawi a myslel, že objavil Bridget. Rozpútal sa tak zúfalý boj o život. Bridget v tom istom čase sa tiež vrátila do bytu a zistila, čo sa deje. Takže v jeden okamih sa obidve sestry ocitli v jednom byte a takmer sa stretli v tvárou tvár a Bridget by tak zistila, že sa stala iba obeťou zvrhlého plánu svojej zlej sestry. Bridget si však myslela, že Macawi napadol Juliet a bola rozhodnutá raz a navždy to s ním ukončiť. Nevedomky využila moment prekvapenia, keď Siobhan sa stihla schovať a vzápätí z inej časti bytu sa vynorila Bridget so zbraňou. Macawi nechápal, čo sa deje a po krátkom vzájomnom súboji Bridget Macawiho zastrelila a ukončila tak svoju nočnú moru. Tradične neskoro do bytu prišiel aj agent Machado, ktorý roky chcel dosiahnuť to, aby Macawi zhnil za mrežami a teraz to ukončil niekto iný.

Posledné scény seriálu patrili Bridget a jej osobnému strážcovi, ktorý zistil šokujúce odhalenie. Objavil totiž záznam z bezpečnostnej kamery, ktorý zachytáva Siobhan ako odchádza z prístavu v čase, keď už mala byť mŕtva. Bridget to konečne všetko došlo a musela zhltnúť horkú pilulku v podobe jej znovu živej sestry. Vedela, že potrebné odpovede nájde jedine u Henryho, ten už sa vôbec netajil s tým, že celé mesiace Siobhan kryl a dokonca s ňou žil v jeho dome. Bridget nechápala, prečo to robil a chcela vedieť len jedno, prečo jej to sestra spravila. Dočkala sa aj tejto odpovede. Siobhan sa bála smrti a spojila príjemné s užitočným. Jednou ranou sa rozhodla zničiť firmu svojho manžela a zároveň vedela, že ju toto môže stáť život a tak využila zúfalú situáciu Bridget. Vedela, že Bridget vezme na seba identitu svojej sestry a tak by si zároveň podpísala rozsudok smrti. Bridget tak bola šokovaná a sklamaná, netušila, že ju Siobhan tak veľmi nenávidí, hoci jej odpustila. Až teraz jej všetko došlo, že to bola iba lož a nechala sa od Siobhan iba využiť, tak ako všetci naokolo. Lenže nedostala odpoveď, kde sa teraz Siobhan nachádza, lebo to už nikto nevedel…

Seriál síce mal ako taký koniec. Videli sme ako priznanie Bridget zničilo život nielen jej, ale Andrewovi a Juliet, ktorí sa radšej rozhodli opustiť mesto a začať žiť niekde inde. Bridget tak opäť zostala sama. Siobhan prišla o všetko a je v zúfalej situácii. Životy všetkých sa dostali do slepej uličky a žiadny šťastný koniec sa nekonal. Rozprávková veta a žili šťastne až kým nepomreli, tiež neplatí, dostala však novú podobu, a žili šťastne až kým…

Naozaj niektoré otázky boli zodpovedané a dejové línie uzatvorené, avšak priestor pre 2.sériu tu nakoniec naozaj bol enormný. Iste bolo zaujímavé sledovať osudy Bridget, ktorá bola rozhodnutá zachrániť svoju novú rodinu a žiadať ich o odpustenie. Iste by bola zaujímavá aj dejová línia v prípade samotnej Siobhan, ktorá prišla o všetko a rozhodla sa získať svoj starý život späť. Nevideli sme konfrontáciu týchto dvoch sestier. Veľmi zaujímavo by vyznelo ich spoločné stretnutie. 2.séria mohla byť naozaj zaujímavá, nič z toho však už nestane, keďže stanovisko televízia The CW je nemenné a na niektoré otázky si budeme musieť odpovedať sami a možno si predstaviť akoby seriál mohol pokračovať.

     
debata chyba
Viac na túto tému: #RINGER