Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Grey´s Anatomy - po veľkom úspechu prichádza tragický pád!

17.05.2012 12:12
debata

Grey´s Anatomy

Season 8

odkaz Grey´s Anatomy - po veľkom úspechu prichádza...
Grey´s Anatomy - po veľkom úspechu prichádza tragický pád! Grey´s Anatomy - po veľkom úspechu prichádza tragický pád!

Po veľkom úspechu prichádza tragický pád!

 

Nepremeškajte finále 8.série!

        

Dnešným večerom televízia ABC ukončí vysielanie už v poradí 8.série

Grey´s Anatomy, na programe je 24.epizóda s názvom Flight. Ostantné dni priniesli fanúšikom seriálu hneď dve úžasné správy. Prvou bolo oznámenie televízie, že oficiálne obnovuje seriál aj na 9.sériu, ktorá začne tradične v septembri. Druhou, pravdepodobne omnoho lepšou správou bolo oznámenie, že niekoľkomesačná kauza ohľadom podpísania nových zmlúv je na konci. A že to bol teda úspešný koniec. Všetci pôvodní herci, ktorí v seriáli vystupujú od 1.série totiž podpísali nové, dvojročné zmluvy! Teda všetci sa budú naďalej objavovať v seriáli aj počas 9.série a potenciálnej 10.série. Najmä divákom tak padol veľký kameň zo srdca, lebo už to vyzeralo, že ústredná dvojica hercov Ellen Pompeo (Meredith) a Patrick Dempsey (Derek) seriál definitívne opustia. Predovšetkým Dempsey bol neoblomný a vehementne tvrdil, že novú zmluvu nepodpíše a chce sa venovať filmovej kariére. Je viac ako pravdepodobné, že nové zmluvy sú k hercom viac ako štedré, čo sa týka honorárov a tak presvedčili aj najväčšieho odporcu. Snaha televízie o zachovanie čo najväčšieho počtu hercov bola enormná, keďže popularita seriálu neklesá ani rokmi vysielania a stále patrí medzi najsledovanejšie seriály televízie. Sledovanosť sa v priemere pohybuje okolo 9.5 milióna divákov a rating je na úrovni 3.2, čím sa Grey´s Anatomy zaraďuje medzi najlepšie ocenené seriály vôbec. Preto nebolo ani prekvapením oznámenie, že seriál bude pokračovať novou sériou, panovala však obava, že ako diváci zareagujú, keby sa v nových epizódach neobjavila ústredná dvojica. Z pochopiteľných príčin panovali obavy z toho, že by to znamenalo iba jedno a to skorý koniec seriálu. Našťastie teraz je už bezpredmetné uvažovať nad touto témou, zmluvy sú podpísané a diváci sa tak môže nesmierne tešiť na novú sériu. Ešte však predtým nás dnes večer čaká spomínaná finálová epizóda, ktorá bude mimoriadne tragická a smutná. V prípade Shondy Rhimes, ktorá je autorkou seriálu sme už zvyknutí na silné príbehy a finále každej série Grey´s Anatomy prinieslo tie najlepšie príbehy. Dnes nebude výnimkou. Spolu so scenáristami sa rozhodla poriadne pritvrdiť a môžeme očakávať jednu z najtragickejších a najdojemnejších epizód vôbec. O dnešnom finále sa viac dočítate nižšie v článku, ešte predtým sa pozrieme, čo sa stalo v ostatných týždňoch v deji seriálu. A nebolo toho málo.

Životy lekárov nie sú vôbec nudné, každý deň bojujú o životy pacientov a šťastie vo vlastných životoch a nie vždy sa im to darí. Veľkú krízu prežívala Cristina a Owen. Owen sa priznal Cristine, že po tých všetkých nezhodách, ktoré mali ju podviedol, bol to iba sex na jednu noc a nič neznamenal, Cristinu však táto správa nesmierne ranila a tak začali žiť oddelene. Snažila sa nájsť pochopenie, prípadne odpustenie, avšak veľkú ťažko sa jej dala stráviť takáto zrada. Rozpadajúce sa manželstvo ju iba utvrdilo v tom, že po zložení záverečných skúšok príjme miesto v inej nemocnoci na druhej strane krajiny, aby tak mohla začať odznova. Avšak v kútiku duše Owena stále miluje, lenže má rada aj samu seba a bojí tej bolesti, že by sa niekedy mohla zopakovať, keby mu dala ešte jednu šancu. Avšak hľadajú si k sebe postupne cestu.

Zdá sa, že po mesiacoch obviňovanie zo smrti manžela si aj Teddy uvedomila, že sa na Owena hnevala neprávom. Robil iba svoju prácu a nemôže ho obviňovať z niečoho, čo nemohol ovplyvniť. Uvedomila, že stav Henryho bol natoľko vážny, že by zomrel tak či tak. Postupne teda aj títo dvaja k sebe hľadajú cestu a hlavne Teddy chce, aby ich výnimočné priateľstvo bolo ako predtým.

Veľký posun nastal aj vo vzťahu Marka a Lexie. Konečne sa Lexie vyznala zo svojich citov k Markovi, ten je však teraz zmätený, keďže jeho terajší vzťah s Julie prekvitá, hoci sa zľakol toho, že by sa s ňou mohol usadiť a mať deti. Mark navyše má veľkú dilemu, komu dá prednosť, Lexie je jeho životnou láskou, avšak dve sklamania z ich vzťahu sú veľkou výstrahou do budúcnosti.

Derek venuje svoju všetku pozornosť na dokončenie vysnívaného domu pre Meredith a ich adoptívnu dcérku Zolu. Avšak je ochotný sa vzdať všetkého a odísť s rodinou do Bostonu, kde Meredith ponúkli miesto a Derek by taktiež získal prácu, ktorá sa neodmieta. Meredith však zo svojho nekompromisného postoja odísť postupne ustupovala a teraz si vôbec nie je istá, či chce odísť. Chce byť nablízku Cristine, ktorej sa rozsypal celý život pod rukami.

Hoci Alex Karev nikdy nepatril k ľuďom, ktorý prejavujú svoje city, skúsenosť, ktorú musel zažiť so svojou stážistkou Morgan, ktorá predčasne porodila bábätko a on spolu s Arizonou niekoľko týždňov bojovali o jeho život zmenil aj jeho. Táto séria bola pre Alexa mimoriadne dôležitá a videli sme ako sa postupne mení na výborného lekára, ale aj človeka. Kvôli prípadu takmer zmeškal aj svoje záverečné skúšky, aj keď prípad dopadol tragicky.

Baileyová bola tak zaneprázdnená prácou, že na druhú koľaj odstavila aj svojho priateľa Bena, ktorý ju chcel požiadať o ruku a keď chcela svoju chybu napraviť dostala košom. Ben prijal novú pracovnú ponuku v LA a zdá sa, že ich šťastie je na konci.

April Kepner prežívala asi najväčšie zmeny jej života. Zahodila svoj panenský život za hlavu a vyspala sa s Jacksonom. Nečakali však, že to prerastie do niečoho väčšieho a začnú si k sebe hľadať cestu.

Arizonu prišiel navštíviť jej najlepší priateľ z detstva so smrteľnou diagnózou. Dával prednosť cestám po krajinách tretieho sveta a neuvedomil si, že si podpísal rozsudok smrti. Rakovina metastázovala do celého tela a už mu nie je pomoci. Arizona tak prichádza o ďalšieho milovaného človeka z detstva a je mimoriadne nešťastná.

Veľmi smutné chvíle zažíval aj Richard Webber. Zdravotný stav jeho ženy Adele sa mimoriadne zhoršil a už si vôbec nepamätá, kto je. Dokonca sa zamilovala do iného pacienta v domove pre ľudí, ktorý trpia Alzheimerom. Richard si tak uvedomil, že ju navždy už stratil. Tejto situácie využila matka Jacksona Catherine a momentálne s Richardom prežívajú horúci flirt.

Spoločným faktorom ostatných týždňov pre všetkých rezidentov však boli záverečné skúšky. Všetci sa pripravovali na najdôležitejšie skúšky ich profesionálnej kariéry. Po ich zložení by sa všetci stali certifikovanými lekármi a začala by sa nová etapa ich profesionálneho života. Ako to už býva zvykom, nebolo to ľahké, mnohí mali pocit, že zlyhali. Meredith dostala črevnú virózu, Cristina bola v neustálom konflikte so skúšajúcim, Alex zmeškal prvé sedenie a na ostatných tak musel získať plné počty bodov, aby uspel. Jackson bol vyvedený z miery, lebo zistil, že jeho matka spáva s Webberom. April mala pocit, že po tom ako z náboženskeho presvedčenia odmietala sexuálne žiť sa teraz svojej viere otočila chrbtom. A bol aj dôvod prečo ako jediná zlyhala. Bola z celej situácie taká rozhodená, že sa vôbec nesústredila a stres a výčitky svedomia ju obmedzovali do takej miery, že aj napriek tomu, že je výbornou lekárkou, na skúškach pohorela na plnej čiare.

Zatiaľ, čo všetci rezidenti oslavovali ich veľký úspech, ona si začala uvedomovať následky, ktoré z tejto nešťastnej situácie vyplývajú. S tým súvisí aj následne stiahnutie pracovných ponúk z iných nemocníc, Owen Hunt ju ako šéf musel vyhodiť, lebo pre necertifikovaných lekárov nemá vo svojej nemocnici miesto. Jej sľubne naštartovaná kariéra sa v priebehu pár hodín zrútila. Myslí si, že je iba trest za to, že dala prednosť pôžitkom ako viere a toto je jej zaslúžený trest. Nezvládne April tento psychický tlak? Po veľkom úspechu však prichádza tragický pád. A to doslovný.

Dnešné finále sa bude niesť v znamení veľkého nešťastia. Lekári cestovali do partnerskej nemocnice, aby sa zúčastnili komplikovanej operácie siamských dvojčiat. Lenže do cieľa nedorazili, lietadlo s nimi spadlo hlboko do lesov. Na palube je Meredith, Derek, Lexie, Mark, Cristina, Arizona. O dnešnom finále tvorcovia prezradili, že jeden z našich obľúbených hrdinov zomrie. Medzi najohrozenejšie postavy patrí Derek, Lexie, Arizona a práve April. Už niekoľko týždňov sa špekulovalo, že to bude práve Derek, lebo sa predpokladalo, že vyhlásenie Patricka Dempseyho o odchode zo seriálu sú nemenné. Potom však prišla správa, že aj Dempsey podpísal novú zmluvu, tým pádom je nepravdepodobné, že by sa práve jeho postava dočkala tragického konca. Tvorcovia seriálu priliali olej do ohňa a povedali, že zomrie naozaj obľúbená postava. Tým pádom sa pozornosť strhla na Lexie a Arizonu, ktoré sú mimoriadne obľúbenými postavami. Objavila sa aj informácia, že v ohrození je aj April. Hovorí sa dokonca o samovražde! Keďže April prišla absolutne o všetko, stratila svoju vieru, stratila prácu, ktorú milovala, stratila perspektívu do budúcnosti, čo podporuje fakt, že by nemusela psychicky zvládnuť a spraviť nečakaný akt. O konci z jednej postáv sa hovorí ako o mimoriadne dojemnom. Je známa aj informácie, že Meredith, Cristina, Baileyová, Jackson, Alex, Mark sú postavy, ktorú sú v bezpečí a nič tragické im nehrozí. Kto nakoniec však zomrie sa dozvieme s istotou až po odvysielaní záverečnej epizódy. Dej je teda jasný, zatiaľ čo lekári snažia zachrániť svoj vlastný život hlboko v lesoch a prežívajú postraumatický šok, v meste nikto zatiaľ netuší, čo sa stalo. Podozrenie sa začne postupne objavovať až o niekoľko hodín neskôr, keď lietadlo nedorazí do cieľa a všetkým začne byť podozrivé, kam zmizli. Odhalenie však bude mimoriadne tragické. Je predpoklad toho, že šancu na prežitie lietadla nemal nikto. Čo je aj pochopiteľné, rozbehne sa tak zúfalá pátracia akcia s cieľom nájsť trosky a obete. Zatiaľ čo v nemocnici všetci prežívajú obrovský žiaľ, v lesoch bojujú lekári o holý život. Niektorí budú na tom lepšie, iné horšie. Najmä pilot, ktorý si necíti nohy a bohužiaľ aj Lexie, ktorá je zavalená veľkým kusom trosky a má vnútorné krvácanie…Pozrite si exkluzívne prvé minúty z dnešnej epizódy!

Ako táto tragická udalosť však ovplyvní životy lekárov do budúcnosti? Všetci rezidenti boli odhodlaní odísť za lukratívnejšími ponukami do iných miest a tak by sa celá skupina mladých lekárov rozpadla. Teraz je však všetko inak a možno si uvedomia, že kde je ich miesto. Uvedomí si Mark po tejto udalosti, že nie je čas na rozmýšlanie a dá prednosť Lexie? Nebude však už neskoro? Čaká ich tragický koniec ich lásky? Zmení Cristina svoje rozhodnutie, keď takmer prišla o život? Bude to pre ňu znamenie, že je načase dať jej manželstvu druhú šancu? Prispôsobí sa Derek rozhodnutiu Meredith a zostanú v Seatlli? Odmietne tak prácu svojich snov? Budú mať vôbec všetci šancu povedať svojím blízkym, že ich milujú?

        
debata chyba