Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

666 Park Avenue - hovorí sa, že dlh je škvrnou na duši!

20.11.2012 09:42
debata

666 Park avenue

Season 1

666 Park Avenue - hovorí sa, že dlh je škvrnou...
666 Park Avenue - hovorí sa, že dlh je škvrnou na duši! 666 Park Avenue - hovorí sa, že dlh je škvrnou na duši!

Hovorí sa, že dlh je škvrnou na duši…

 

Seriál je definitívne zrušený kvôli nízkej sledovanosti!

 

////

Už o pár dní sa opäť vráti seriál 666 Park Avenue po krátkej prestávke späť do vysielania, nebude to bohužiaľ nadlho. Víkend priniesol pre všetkých fanúšikov tohto nového seriálu smutnú správu, televízia ABC s okamžitou platnosťou ruší tento seriál. Dôvod je prozaický, nízka sledovanosť. Malou útechou však je, že aj napriek tomu, že seriál ani zďaleka nedosahuje priemery stanice zostane vo vysielaní, pokým sa neodvysielajú všetky pôvodne objednané epizódy.

  

Odvysielanie všetkých, pôvodne objednaných epizód, je zo strany televízie ústretovým krokom, keďže bežnou praxou býva, že s oznámením o zrušení seriálu ide ruka v ruke aj stiahnutie seriálu z vysielania. Diváci však dostanú možnosť si pozrieť celý príbeh z The Drake. Pôvodne si televízia doobjednala aj ďalšie dva scenáre pre 1.sériu, tento variant však padá.

Sledovanosť seriálu bola Achillovou pätou už od začiatku vysielania. Posledné epizódy prelomili nové minimá a dosiahli sledovanosť iba 4 milióny divákov (rating 1,3) a to je skutočne žalostne málo na nedeľňajší prime-time. Americkí diváci teda neocenili ďalší seriál, ktorý mal veľký potenciál, účinkovali v ňom skvelí herci a navyše hororový žáner absentuje na obrazovkách a aj naďalej bude. Hoci mnohým bude 666 Park Avenue chýbať, jeho zrušením sa otvoril priestor na skorší návrat. Od januára totiž začína mid-season a aj ABC má pripravené nielen nové, ale seriálové stálice čakajúce na svoj návrat. Je teda možnosť, že po odvysielaní všetkých epizód tohto seriálu sa skôr vráti napríklad aj Body of Proof so svojou 3.sériou, prípadne odštartujú zaujímavé novinky akými sú Zero Hour alebo Red Widow. Paradoxne koniec seriálu predznamenal aj hurikán Sandy, ktorý sa pred niekoľkými týždňami prehnal okrem iného aj New Yorkom, kde sa seriál natáča a boli zatopené aj ateliéry so všetkými kulisami a takmer všetko bolo zničené a škody sa vyšplhali do astronomických čísiel a ich obnova by bola príliš drahá. Navyše, keď seriál neprinášal dostatočne vysoké príjmy, aj toto bol jeden z dôvodov, prečo seriál končí. Pre zostávajúce epizódy sa opravili iba najnevyhnutnejšie kulisy, aby natáčanie mohlo pokračovať a boli natočené všetky sľúbené epizódy.

Zostáva len dúfať, že tvorcovia seriálu aspoň nejakým spôsobom uzavrú dej po 13.epizóde, aby diváci dostali ako také dostatočné odpovede na svoje najpálčivejšie otázky, pretože dej sa zatiaľ iba komplikoval a zamotával.

Tajomný dom The Drake opäť ukázal svoju diabolskú silu počas Halloweenu, kedy sa rozpútal krvavý masaker, ktorého obeťou sa takmer stala aj Jane. Po dome vyčíňal duch Petera Kramera, ktorý už v minulosti vyvraždil svoju rodinu a teraz sa mala história zopakovať. Lenže tajomstvá The Drake musia zostať nedotknuté a tak aj napriek tomu, že sa rozbehlo vyšetrovanie, všetky stopy zámerne zmizli. Jane tento strašidelný zážitok poznamenal už natoľko, že okamžite začala pripraviť svoj odchod z New Yorku. Lenže jej odchod nie je v súlade s tajomným plánom Gavina Dorana a jeho manželky Olivie. Tí majú pripravený plán pre jej snúbenca Henryho, ktorého kariéra stúpa strmhlav nahor a všetko prichystali tak, aby im bol v blízkej budúcnosti k veľkému prospechu. Henry zažíva teda presný opak ako Jane. V The Drake je šťastný, bývajú v luxusnom apartmáne, spoznáva vplyvných ľudí a má pred sebou sľubnú politickú kariéru. Jane, ktorá ako manažérka celej budovy sa topí v tajomstvách, ktoré ju ohrozujú na živote prosí Henryho, aby sa vykašlali na všetko a vrátili sa k pokojnému a idylickému životu, ktorý viedli v Indiane. Henry sa však odmieta vzdať všetkého, čo má a začína mať podozrenie, že s Jane nie je všetko v poriadku. Henry na popud manželov Doranovcov začal plánovať spoločnú budúcnosť s Jane, aby ju presvedčil, že sa nemusí ničoho báť a ak bude trpezlivá, tak ich čaká bezstarostný život. Svadbou by sa vyriešili aj trhliny ich vzťahu a nedôvera, ktorá lomcuje práve s Jane. Jane ani len netuší, že jej minulosť je previazaná s The Drake, preto práve ona vidí všetkých duchov, počuje zvuky a dom jej v náznakoch ukazuje rôzne indície a nabáda ju, aby začala viac pátrať nielen vo svojej vlastnej minulosti. Čo sa aj stalo.

V jej zúfalom pátraní jej pomáha mladá suseda Nona, ktorá ako sa ukázala je taktiež dieťa The Drake a podobne ako Jane má isté vidiny, Nona vidí aj útržky z budúcnosti. Kľúčom k minulosti Jane je vzácny náhrdelník, ktorý dostala od svojej babičky. Jane však netušila, že jej minulosť je opradená rúškom tajomstva. Zdá sa, že Jane v minulosti už žila v The Drake, no z nejakého záhadného dôvodu si svoju minulosť vôbec nepamätá. Teraz sa jej doslova otvorili dvere k spoznaniu svojej minulosti, keď spolu s Nonou zistili, že mozaika v diablom v suteréne domu je tajné dvere do podzemia a kľúčom k otvoreniu bol práve náhrdelník Jane, ktorá bez váhania vstúpila do neznáma a dvere sa za ňou zavreli a Jane sa tak ocitá v čudnom svete plnom zmätku a strachu!

Už túto nedeľu pokračuje seriál premiérovou epizódou, môžete sa tešiť na 8.epizódu s názvom What Ever Happened to Baby Jane?

Jane si bude spočiatku myslieť, že našla cestu von z tajomnej chodby. Tá však viedla do iného sveta, kde síce všetko vyzerá ako pôvodný New York, no pod povrchom sa všetko zmenilo! Henry netuší, kam Jane mohla zmiznúť a tak rozbehne zúfalé pátranie po svojej láske. Henry si na jednej strane uvedomí ako nesmierne miluje Jane a bojí sa o ňu, na druhej strane v ňom porastie podozrenie, že toto pátranie Jane po minulosti nielen The Drake sa môže zmeniť na posadnutosť, ktorá jej môže ublížiť. Keď sa Jane objaví dezorientovaná a zmätená na Time Square, uvedomí si, že ju môže čakať tragický osud a strach v nej bude len a len rásť, cíti však, že musí nájsť urýchlene všetky odpovede na svoje otázky.

Problémy má aj kedysi neohrozený manželský pár Doranovcov. Priateľov má Gavin, ale aj Olivia dostatok, čo pramení z ich veľkého bohatstva a nepriateľov nemajú, lebo ak sa im niekto postaví do cesty, tak sa ho rýchlo zbavia, keďže spolupracujú s diablom a každý, kto sa im postaví do cesty zostane uväznený v chodbách v The Drake a je odsúdený na večné nočné mory a strach. Teraz sa im však postavil do cesty veľmi silný súper, ktorý sa ich nebojí. Tajomný muž Victor Shaw si dovolil ohrozovať na živote Oliviu, aby si získal pozornosť Gavina, odpútal jeho pozornosť a mohol tak nepozorovane preniknúť do ich apartmánu a ukradol Gavinovi to najcennejšie, čo má. Gavin v trezor mal tajomnú krabicu s ornamentami, ktorú však nesmie nikto otvoriť, pretože ako sa zdá, je to jediná poistka pred samotným pánom zla, ktorého Doranovci držia v šachu. Gavin musí získať krabicu späť skôr než Shaw získa nadvládu a mohol by odstrániť svojho nepriateľa z cesty. Shaw má však slabosť na Oliviu, o ktorej si myslí, že netuší, čoho je schopný jej milujúci manžel. Olivia ho však rýchlo presvedčí, aby sa jej nestaval do cesty, pretože je zapletená do všetkého s plným vedomím ako Gavin. Shaw tak musí pritvrdiť v boji, teraz už proti obom a zaútočí na city Olivie. Olivia už roky ticho trpí pre smrť ich milovanej dcéry Sashi, ktorá zomrela pri tragickej autonehode. Avšak aj jej smrť je opradená rúškom tajomstva a ako sa ukázala, Sasha musela zomrieť, pretože odhalila temnú stránku svojho otca a celú situáciu s obetovaním ľudských duší nemohla zniesť. Je teda pravdepodobné, že musela ísť z cesty a tak Olivia sa musela zmieriť s tragickým osudom, pretože s diablom sa vyjednávať nedá a obetovať mu svoju dušu nechce predsa nikto!

Gavin sa však so svojimi nepriateľmi nemazná a Shaw sa ocitne v jeho krutom zajatí, on si je však vedomý svojej ceny a ako sú Doranovci teraz závislí na jeho prežití a tak s nimi manipuluje podľa svojej potreby. Hlavne pre Oliviu má šokujúcu správu o tom, že jej milovaná dcéra Sasha žije. Je teraz zrejmé, že viacerí v The Drake sú obeťami manipulácie s pamäťou a pre zachovanie tajomstiev museli na určité veci zabudnúť.

Pokračovať bude aj pokušenie pre Briana. Jeho spisovateľská kariéra ide dole vodou, jedinou inšpiráciou je preňho asistentka jeho ženy Alexis, ktorá s ním veľmi rada manipuluje, zvádza ho, aby dosiahla, čo chce. Brian sa už nedokáže brániť a úplne jej podľahol a najmä teraz, keď podozrieva svoju ženu Louise, že má pomer so svojím susedom, doktorom Evansom. Louise však Briana nepodvádza, stala sa obeťou intríg zo strany Alexis, ktorá všetkými šikovne manipuluje, aby dostala všetkých do pozícii, ktoré vyhovujú len jej. Práve aj doktor Evans doplatil na spoluprácu s najmä s Gavinom Doranom. Evans je totiž nenapraviteľný gambler a svoje všetky peniaze míňa na hazard a dostane sa do finančných ťažkostí. Tejto situácie využil Gavin a „požičal“ mu peniaze, avšak cena, ktorú musí splácať je vysoká. Hovorí sa, že dlh je škvrnou na duši a Evansovi tento dlh pripomína vypálená suma na hrudi, ktorá len narastá. Zapliesť sa s Gavinom sa naozaj nevypláca a teraz mu musí poslušne slúžiť.

Seriál bude pokračovať premiérovými epizódami aj decembri. Už 2.decembra sa diváci môžu tešiť na 9.epizódu s názvom Hypnos a na obrazovky sa vráti po dlhšom čase veľká herecká hviezda! Whoopi Goldberg sa objaví v tejto epizóde ako Maris Elder, médium a veštkyňa, ktorá sa ujme práve Jane, ktorá je rozhodnutá raz a navždy nájsť odpovede na všetky otázky, ktoré ťažia jej dušu. Hypnóza však odhalí mnohé tajomstvá, ktoré Jane ešte viac vydesia, mysľou sa vráti späť do roku 1927, do apartmánu, kde Peter Kramer chladnokrvne vyvraždil svoju rodinu sekerou a Jane si uvedomí prepojenosť celej rodiny s minulosťou. Medzitým Gavin bude pokračovať s plánmi, ktoré si pripravil pre Henryho. Usúdi, že Henry už musí dosiahnuť hmatateľnejšie politické úspechy, aby si Gavin zabezpečil jeho prítomnosť v meste a aby ho Jane nemohla presvedčiť na odchod domov. Záver prinesie navyše šokujúce odhalenie v podobe identity mŕtvej dcéry Doranovcov Sashi!

Ešte aj 10.decembra sa dočkáte novej epizódy s názvom The Comfort of Death. Následne sa seriál odoberie podobne ako všetky ostatné seriály na vianočnú prestávku a je predpoklad, že televízia ABC v januári vráti, čo najskôr do vysielania zostávajúce epizódy, aby od februára sa uvoľnil vysielací slot pre nejaký nový seriál.

V predposlednej epizóde, ktorú scenáristi pomenovali The Elysian Fields, uvidíte napríklad príchod dvoch tajomných mužov, ktorí sú členmi stáročného spoločenstva Conspiratti, ktorí bojujú proti démonom. Samozrejme budú konfrontovať práve Jane, keďže ju budú chcieť upozorniť na blížiace sa nebezpečenstvo. Na scéne sa objaví opäť detektív Cooper, ktorý vyšetroval aj tajomné vražedné besnenie počas Halloweenu a na veľké prekvapenie Jane mal s ňou veľké pochopenie pre nadprirodzené javy. Jane na popud okolností sa bude cítiť viac sebaisto a jej pátranie po diabolských tajomstvá naberie na obrátkach. Teraz však spraví aj zmenu, prestane sa zdôverovať Henrymu, pretože vie, že jej neverí a pohybuje o jej úsudku. Musí pátrať na vlastnú päsť bez jeho podpory, z čoho jej bude smutno a ich vzťahu to samozrejme neprospeje a priepasť medzi svetmi, v ktorých žijú bude už príliš veľká. Henry však chce spasiť Jane a priviesť ju k rozumu a vrátiť ju do reálneho sveta bez nadprirodzena a na pomoc si zavolá otca Jane.

    
debata chyba
Viac na túto tému: #666 PARK AVENUE