Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Once Upon a Time - aj odvekí nepriatelia sa spoja proti väčšiemu zlu!

28.11.2012 10:46
debata

ONCE UPON A TIME

Season 2

Once Upon a Time - aj odvekí nepriatelia sa...
Once Upon a Time - aj odvekí nepriatelia sa spoja proti väčšiemu zlu! Once Upon a Time - aj odvekí nepriatelia sa spoja proti väčšiemu zlu!

Aj odvekí nepriatelia sa spoja proti väčšiemu zlu!

 

Ako sa začala 2.séria? Boduje aj nová séria medzi divákmi?

 

Televízia ABC aj túto nedeľu pokračuje v premiérovom vysielaní Once Upon a Time (Kde bolo, tam bolo), pre divákov však prichádza zmena, čaká ich už iba jedna epizóda a následne seriál bude mať ako ostatné seriálu vianočnú prestávku. Avšak čakanie na nové epizódy nebude až také dlhé. Once Upon a Time sa vráti späť s novými epizódami už v januári 2013! Sledovanosť seriálu sa stále drží našťastie v nadpriemerne vysokých číslach, i keď treba dodať, že oproti začiatku 2.série sa momentálne sledovanosť znížila a zastabilizovala sa na priemernej úrovni 9 miliónov divákov. Rating seriálu je však stále vysoký na úrovni 3, Once Upon a Time tak patrí medzi tri najlepšie ohodnotené seriálu domovskej stanice. Určite by však bolo potešujúce, keby sa sledovanosť vyšvihla opäť nad úroveň 10 miliónov divákov ako bolo zvykom. Práve tohtotýždňové finále prvej polovice 2.série by mohlo tento výsledok dosiahnuť! Vygraduje totiž príbeh, ktorý divákov sprevádza už viac ako tri mesiace a každý je azda zvedavý, či sa podarí opäť dobru získať aspoň malé víťazstvo!

  

Zúfalý boj o šťastný koniec pokračuje aj v našom svete, tak aj v rozprávkovom. Emma spolu s Mary Margaret/Snehu­lienka stále hľadajú cestu z rozprávkového sveta. Svitá im však na lepšie časy a majú veľkú nádej vrátiť sa späť do Storybrooku. Na tejto komplikovanej ceste, pri ktorej im spoločnosť robí aj Mulan a Šípková Ruženka/Aurora sa museli spojiť aj s kapitánom Hookom, podarilo sa im získať tajomný kompas, ktorý je časťou skladačky ako otvoriť portál do nášho sveta.

Proti nim však stojí pevne odhodlaná zlá kráľovná Cora, ktorá sa chce dostať do nášho sveta stoj čo stoj, aby tak mohla šíriť strach a zlo a navyše sa chce pomstiť svojej dcére Regine za jej dlhé utrpenie. Kapitán Hook je však rozpoltenou osobou. Nemožno ho zaradiť ani medzi kladné, ani medzi záporné postavy. Hook ako správny a vypočítavý pirát si ide za svojím cieľom a je mu jedno, kto mu ho splní. Preto manipuluje aj Emmou, ale aj Corou. Hook je taktiež hnaný túžbou po pomste. Raz a navždy sa chce zabiť Rumplestilskina/pán Gold, ktorý mu zabil milovanú ženu.

Cora si je však svojím víťazstvom istá. Avšak aj na strane dobra ešte stále svieti malé svetielko nádeje. Henrymu a Aurore sa podarilo nadviazať spojenie medzi dvoma svetmi. Na svedomí to má spiaca kliatba, ktorá bola na oboch uvrhnutá. Vo svojich snoch sa ocitajú v mučivých bolestiach a obklopený ohňom, avšak vedia si vymeniť informácie, aby si dokázali pomôcť. V Storybrooku sa tak Regina, Rumplestilskin, David dozvedeli, že Emma a Mary Margaret sú v poriadku a zúfalo hľadajú cestu domov, avšak dozvedeli sa aj o veľkej hrozbe v podobe Cory. Najmä Regina musela prehltnúť horkú pilulku, myslela si, že svoju matku zabila. Nemôže dopustiť, aby sa Cora dostala do nášho sveta, dobre vie, čo by to znamenalo pre náš svet. Problém má aj pán Gold/Rumplestil­skin, hoci má veľkú moc a dokázal by byť skutočným protivníkom Cory, uvedomuje si taktiež, že Cora by mohla všetko zničiť.

Musel sa tak dohodnúť s Reginou a uzavreli spojenectvo. Aj odvekí nepriatelia sa dokážu spojiť proti väčšiemu zlu ako sú oni sami! David/Princ Krasoň však už nechcel dopustiť, aby sa Henrymu počas snov niečo stalo a tak nechal na seba uvaliť spiacu kliatbu. Stretol sa tak s Mary Margaret, ktorej odovzdal dôležité informácie o tom akoby mohli zastaviť Coru a dostať sa späť domov. Problémom je, že David zostal uväznený vo svojich snoch, keďže túto kliatbu môže zlomiť iba bozk z čistej lásky a pokiaľ sa Mary Margaret nevráti späť, tak David bude spať tvrdým spánkom a bude prežívať mučivé chvíle.

Rumplestilskin pomocou Davida poslal správu, že jedinou možnosťou ako Coru zastaviť je, že tajomná tekutina, ktorá dokáže zmraziť osobu a tým pádom by Emma spolu s Mary Margaret mali dosť času zobrať Core popol, ktorý v spojení s kompasom by otvorili portál. Lenže aj Cora má svoje eso v rukáve. Ovláda totiť Šípkovú Ruženku, získala jej srdce, ktoré jej venoval sám Hook a teraz tak vidí a počuje všetko, čo Emma a Mary Margaret plánujú. Všetkým sa však kráti čas. Cora musí zabezpečiť, aby k nej prišli aj s kompasom. Emma je však opatrná a stále Hookovi neverí a jej inštinkty jej našepkávajú, aby bola veľmi opatrná.

Popri tejto hlavnej zápletke sa však diváci aj dozvedeli zaujímavé informácie o ostatných postavách. Napríklad vzťah Belle a Rumplestilskina/pán Gold sa dáva opäť do poriadku. Pán Gold splnil, čo sľúbil a pozval Bellu na ich prvé rande a snažia vyzerať ako normálny pár. Avšak strach z Rumplestilskina má celé mesto, nikto mu už totiž neverí, že by dokázal byť dobrý a slušný. To isté platí aj pre Reginu. Kvôli Henrymu sa snaží nepoužívať mágiu, aby mu dokázala, že nie je preňho hrozbou a dúfa, že jej začne veriť a bude opäť jej synom. Práve Henry je pre Reginu také posledné puto, ktoré ju drží v úzadí pred opätovným sklznutím k temnej strane. Avšak nová hrozba v podobe návratu jej matky v nej opäť prebúdza nekonečné zlo a túžbu použiť mágiu na jej zastavenie. Veľké víťazstvo sa podarilo Ruby/Červená čiapočka. Po zlomení kliatby v Storybrooku sa v nej prebudila jej osobná kliatba a pri splne sa opäť začala premieňať na krvilačného vlka. Bola veľmi vystrašená zo splnu, nebola si už istá, či dokáže zviera v sebe kontrolovať, našťastie sa všetko podarilo a Ruby už nie je hrozbou. Veľkou hrozbou v našom svete stále predstavuje Spencer/Kráľ George, ktorého jediným popudom je zničenie Davida a jeho šťastia. Zaujímavé prepojenie má Emma s neznámym mužom, ktorý sa objavil na začiatku 2.série. Zatiaľ diváci netušia, jeho pravú identitu. Vie sa však, že patrí do rozprávkého sveta a zatiaľ to tak vyzerá, že je to stratený syn Rumplestilskina Baelfire, ktorý ako dieťa sa dostal do nášho sveta, zatiaľ čo ho otec obetoval a on zostal sám v rozprávkovom svete, aby sa nemusel vzdať svojej magickej moci. Emma sa s ním v mladosti zaplietla a dokonca sa ukázalo, že práve on je otec Henryho. Neal však rozhodne nepovedal posledné slovo a v druhej polovici 2.série konečne sa postupne začne odkrývať jeho pravá totožnosť!

Už o pár dní sa však pripravte na 9.epizódu s názvom Queen of Hearts. Nedeľa prinesie veľký a napínavý súboj. Celá dejová zápletka vygraduje v pretekoch kto z koho. Po tom ako David neprebudí Regina zoberie celú situáciu do vlastných rúk. Nemôže dopustiť a dovoliť svojej matke v preniknutí do nášho sveta. Spoločne s Rumplestilski­nom/pán Gold sa rozhodnú, že nikto sa nesmie dostať cez magický portál do nášho sveta. Každý kto tak spraví nájde okamžite v našom svete smrť. Rumplestilskin či chce alebo nechce, musí stáť Regine po boku. Tiež je Cora preňho hrozbou, avšak obáva sa aj o Bellu. Keby sa podarilo prísť aj Hookovi do Storybrooku a ten by sa dozvedel o existencii Belly, znamenalo by to len jedno. Súboj o Bellin život a používanie mágie a tomu sa chce vyhnúť. Dal Belle sľub. Avšak aj Regina dala Henrymu sľub o nepoužívaní mágie. Teraz ho musí porušiť a dá voľný priebeh svojej zlej stránke. Henry sa bude snažiť prekaziť plány Regine. Keby vyšiel Regine jej plán, tak by Henry prišiel o celú svoju rodinu. Regina by zabila jeho matku Emmu, aj starú mamu Snehulienku a tým pádom by nikto nemohol prebudiť ani Davida/Princ Krasoň. Zostal by tak navždy uväznený v spiacej kliatbe. Osudy mnohých sú v stávke! Ako to všetko dopadne?

Seriál sa vráti po vianočnej prestávke už v januári a celý príbeh rozbehne nový kapitolu! Dobrou správou je, že Emme aj Mary Margaret sa podarí prejsť portálom a tak konečne sa dostanú domov. Mary Margaret prebudí svojho milovaného spod kliatby, avšak bude tu háčik. Už by sa mohlo zdať, že dobro by vyhralo. Tvorcovia seriálu potvrdili, že Hook sa dostane do nášho sveta a počnúc druhou polovicou 2.série sa táto postava stáva jednou z hlavných! Avšak je tu ešte jedna správa, ktorá prinesie viac temnoty do seriálu. Kto si myslel, že Cora sa stratí z obrazu, tak sa veľmi mýlil. Cora so svojimi plánmi bude rozhodne pokračovať a najmä po tom, ako sa tiež dostane do Storybrooku!

Môže sa tak začať nový súboj dobra a zla, avšak teraz už v našom svete. Vo svete, kde nie je mágia.

Veľká zápletka čaká aj Archieho/Jimmini Cricket. Jeho postava sa dostala do úzadia v druhej sérii, kvôli začatiu veľkej dejovej zápletky. Avšak Archie dostane opäť priestor v nových epizódach. Tvorcovia sľubujú naozaj zaujímavé a šokujúce skutočnosti, ktoré sprevádzajú Archieho.

Tiež bude pokračovať príbeh Dr. Whalea/Franken­stein. Spoznáme viac jeho život a uvidíme dokonca aj jeho brata, ktorý ako vieme nedopadol dobre. Práve kvôli svojmu zosnulému bratovi sa Dr. Frankenstein rozhodol zasvätiť svoj život vede a začal hľadať spôsob ako opäť priviesť svojho brata späť k živote bez použitia mágie a tento príbeh je dobre známy a jeho výtvor dodnes straží mnohých divákov.

Tiež nám bude predstavená ďalšia postava. Tajomná Helena, ktorá je odvážna, krásna a veľmi múdra, avšak má za sebou neľahký život a bojuje so smrteľnými kreatúrami.

 
debata chyba
Viac na túto tému: #Once Upon a Time