Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Grey´s Anatomy - dosiahnu vytúžené šťastie na druhý pokus?

11.12.2012 09:12
debata

Grey´s Anatomy

Season 9

odkaz Grey´s Anatomy - dosiahnu vytúžené šťastie na...
Grey´s Anatomy - dosiahnu vytúžené šťastie na druhý pokus? Grey´s Anatomy - dosiahnu vytúžené šťastie na druhý pokus?

Dosiahnu vytúžené šťastie na druhý pokus?

 

9.séria vrcholí pre tento rok, nepremeškajte poslednú epizódu!

 

Medzi poslednými seriálmi, ktoré majú naplánovanú premiéru uprostred decembra je aj Grey´s Anatomy. Televízia ABC už tento štvrtok odvysiela však poslednú tohtoročnú epizódu a následne sa bude konať každoročná, tradičná vianočná prestávka vo vysielaní. Seriál však nebude oddychovať dlho a už v januári 2013 aktuálna séria sa vráti s novými s premiérovými epizódami. Len pre úplnosť treba uviesť, že televízia ABC je stále nadmieru spokojná so sledovanosťou seriálu a tak priobjednala k tejto sérii ďalšie dve epizódy, takže podobne ako predchádzajúce série, tak aj táto bude pozostávať až z 24 epizód.

Je to až neuveriteľné, ale ani deviaty rok vysielania neubral na popularite tohto seriálu. Pre ABC je stále Grey´s Anatomy zárukou nadpriemerných čísiel sledovanosti a ratingov. Momentálne sledovanosť je na úrovni 9 miliónov divákov v priemere na epizódu a rating je stále jeden z najvyšších zo všetkých seriálov, ktoré ABC vysiela. Konkrétne číslo je 3,1 a vyššie. Preto sa netreba báť o budúcnosť seriálu a je veľmi pravdepodobné, že naplnia nové kontrakty, ktoré herci pred touto sériou podpísali a bude potvrdená aj 10.séria. Bolo by skôr veľkým prekvapením, v negatívnom slova zmysle, keby seriál skončil aktuálnou sériou.

Príbehy lekárov zo Seattle Grace Mercy West sa aj naďalej komplikujú a každý deň bojujú nielen o životy svojich pacientov, ale aj o svoj malý kúsok šťastia na tomto svete. Občas sa im však podarí zabezpečiť si malé víťazstvo.

Príbeh Arizony Robbins bol veľmi smutný. Po tragickej havárii lietadla a následne jej lekári museli amputovať nohu, si nevedela predstaviť svoje fungovanie. Dramaticky sa zmenilo jej správanie voči všetkým a najviac voči vlastnej žene Callie. Postupom času však aj Arizona začala zisťovať, že život sa neskončil a musí nájsť v sebe stratenú životnú silu. Najviac jej pomohla práve Baileyová, ktorá ju nenápadne v rámci jej milých manipulácií nalákala do nemocnice, aby videla akú veľkú podporu vo všetkých má a všetci na ňu netrpezlivo čakajú. Arizona sa tak vrátila späť do práce, urovnala všetky naštrbené vzťahy a konečne si užíva svoj život, uvedomila si, že dostala druhú šancu do života, ktorú nedostal každý po leteckej havárii. Diváci sa však v druhej polovici 9.série môžu tešiť, že aj Arizona dostane väčší priestor v rámci deja a čakajú ju naozaj nové výzvy, prípady, ale aj nové príbehy, s ktorými sa bude musieť vysporiadať.

Alex, ktorého kariéra na pediatrii stúpa len nahor si užíva priazeň nových sestričiek a stážistiek a nerieši, ako obvykle, nejaký pevný vzťah. Avšak aj uňho nastala aspoň nejaká pozitívna zmena. Kúpil starý dom od Meredith a chce si v ňom vybudovať konečne ako taký domov. Pomaly, ale iste Alex začína robiť naozaj dospelé rozhodnutia. Nečakal však, že bude mať aj novú spolubývajúcu Cristinu, ktorej manželstvo s Owenom prišlo do slepej uličky. Cristina sa po dlhých mesiacoch vrátila späť do Seattlu. Jej traumy, ktoré prežila pri leteckej tragédii sa utĺmili a našla v sebe silu sa vrátiť na miesta, kde bude mať stále na očiach zlé zážitky. Owena odlúčenie s ňou však pochopiteľne poznačilo a chce sa s ňou rozviesť, zatiaľ čo Cristina by chcela si dať poslednú šancu a zachrániť manželstvo. Podarí sa im nájsť svoje šťastie na druhý pokus?

Callie, ktorá mala spočiatku veľa starostí s Arizonou ešte viac vrások pridával aj Derek. Je zranenia ruky ho úplne odstavili od aktívnej účasti na operáciach a stal sa učiteľom. Nikto sa však nechcel zmieriť s tým, že by už nikdy nemohol operovať a vyvíjal sa obrovský tlak na Callie, ktorá je poslednou nádejou na jeho záchranu. Konečne však našla spôsob, ako vrátiť Dereka späť do hry, no musela spolu s Meredith zapojiť do toho jeho rodinu, konkrétne sestru Lizzie, ktorá by mala byť darkyňou nervov, aby sa mu vrátila citlivosť do ruky. Derek to však odmieta, nechce do toho ťahať svoju rodinu, vie, že nič dobré by to neprinieslo. Lizzie sa však nevzdala a prišla aj do Seattlu. Navyše Derek musí skrývať aj tajomstvo pred všetkými. Meredith je konečne opäť tehotná. Avšak túto informáciu musia utajiť, keďže sa obávajú toho, že sa opäť zopakuje situácia s potratom. Zatiaľ sa však všetko vývija v poriadku a obaja dúfajú, že sa to konečne podarí a Meredith privedie na svet bábätko. Dosiahnú teda aj oni svoje šťastie na druhý pokus? Meredith túto novinku tají aj pred Cristinou, avšak už v najbližších týždňoch by sa mala Cristina dozvedieť túto správu a bude naozaj nefalšovane šťastná. Jej sa život síce rozsypal pod rukami, no tajne dúfa, že šťastie sa vráti do rodiny Dereka a Meredith.

Všetci lekári však majú kopec starostí s mladými stážistami. Až teraz sa všetci vidia akí boli pred niekoľkými rokmi, keď aj oni začínali v nemocnici a akí sú teraz. Aký veľký pokrok zažili a ako sa museli zmeniť, aby sa stali špičkovými lekármi.

Vzťah April a Jacksona uviazol v čudnej fáze. Obaja si totiž užívajú samých seba, avšak nevedeli a možno aj nechceli ísť do ďalšej fázy vzťahu. Problém však nastal, keď hrozilo, že April by bola tehotná. Obaja sa rýchlo museli zamyslieť nad tým ako si zariadili svoj život. Zatiaľ čo Jackson sa naozaj do April úprimne zamiloval a ak by sa potvrdilo, že by bola naozaj tehotná, tak si ju chcel vziať a stráviť s ňou zvyšok života. April sa bála príchodu bábätka. Veľkú úlohu u nej zohráva aj jej silná viera v Boha, potvrdilo sa však, že tehotná nie je, pre ňu to bola veľká úľava, pre Jacksona sklamanie a nevedeli pred sebou skryť svoje pocity a obaja zistili, že ich vzťah nemá budúcnosť, ak si neujasnia priority.

 

Svoje priority si však ujasnila práve Miranda Baileyová a jej snúbenec Ben. A práve tohto týždňová epizóda bude venovaná práve im. V poradí deviata epizóda nesie názov Run, Baby Run a hlavná zápletka sa bude týkať vytúženej svadby týchto dvoch. Pre Mirandu je to už druhý pokus o šťastie, pre Bena prvý. A práve Ben bol veľký nadšenec svadobných príprav, zatiaľ čo Miranda mu nechala voľné ruky. Avšak naozaj si stihnú povedať svoje áno. Životy lekárov sú až príliš hektické a sú tak vyťažení, že častokrát musia dať bokom svoje osobné šťastie. Pre Mirandu je zdravie pacientov na prvom mieste a možno práve tento fakt bude tou prekážkou, ktorá jej výrazne skomplikuje jej svadobný deň. Scenáristi sa rozhodli jej svadbu poriadne okoreniť a bude deň plný zhonu, ale súboja o životy pacientov. Po boku Mirandy bude stáť Richard Webber, ktorý jej bude v tento deň veľkou oporou, netuší však, že aj jeho čaká veľmi smutná vec. V ohtotýždňovej epizóde sa na scénu vráti aj jeho žena Adele, ktorej stav sa rapídne zhorši. Alzheimer si vypýta tú najkrutejšiu daň. Tvorcovia seriálu potvrdili, že nás čaká ďalšia smrť v seriáli. Tentokrát sa budeme musieť rozlúčiť práve s Adele, ktorej cesta by sa mala ukončiť už v januárových epizódach. Richarda to veľmi zasiahne. Vedel, že jej stav vážny, začal si dokonca budovať nový vzťah s matkou Jacksona Catherine. Lenže Adele mu stála po boku desiatky rokov a prežila s ním naozaj dobré, ale najmä aj zlé chvíľky. Bude ťažké jej dať posledné zbohom. Lizzin návrat do mesta spôsobí naozaj veľké zemetrasenie. Ako vyštudovaná psychologička začne všetkých v okolí analyzovať a nevyhne sa tomu ani Meredith a Derek si uvedomí, až ak má byť Lizzie darca, tak to všetko musí prebehnúť čo najrýchlejšie, aby sa mohla čo najskôr vrátiť domov, než napácha ešte viac škody ako úžitku. Preto bude súriť najmä April a Jacksona, aby urýchlili všetky prípravy na jeho operáciu.

Avšak nové epizódy v roku 2013 prinesú mnoho zaujímavého. Mala by sa objaviť nová postava, pacient, ktorý bude účinkovať v troch epizódach. Avšak scenáristi si pripravili zaujímavú zápletku. Diváci by mali vidieť, respektíve počuť jeho hlas a nevidieť mu to tváre. Lekári napríklad budú musieť presvedčiť 12 ročné dievča, ktorá aktívne hrá futbal, aby si nechala operovať kolená, ktoré má po rokoch hry totálne zničené a jej stav bude taký vážny, že bude ohrozené jej chodenie. Narazia však na mimoriadnu tvrdohlavosť zo strany dievčaťa, ktorá je ochotná obetovať svoje zdravie pre šport. Tiež budú musieť zachrániť človeka s ťažkou formou rakoviny, ktorému by teoreticky pomohla chemoterapia. Narazia však na vážny problém s jeho vierou, ktorá odmieta akýkoľvek zásah zo strany vedy, liekov. Bude sa spoliehať na prírodné zázraky.

Bude pokračovať aj zápletka so žalobou voči nemocnici, ktorú rozpútali právnici prežívších lekárov po leteckej havárii. Ich pozornosť sa však zamerala na Seattle Grace Mercy West, podľa ich názoru, je práve nemocnica zodpovedná za to, že si nepreverila povesť leteckej spoločnosti, ktorá mala pochybné stroje. Správna Rada nemocnice však pevne stojí za Owenom ako šéfom chirurgie. Teda iba na oko. Keďže Owen je stále ženatý s Cristinou ako jednou zo žalobkýň, tak sa pre Owena je to veľký stret záujmu a hrozí, že by prípadné obrovské miliónové odškodné nikdy lekári nedostali. Owen sa však chcel zachovať správne a namiesto, aby Cristine aj napriek zákazu povedal, čo sa deje, navrhol jej rozvod. Je to jediná šanca, akoby aj Cristina mohla dostať odškodné. Cristina však verí, že to robí preto, že jej nevie odpustiť ich odlúčenie. Rozhodne sa diváci musia pripraviť na veľmi emotívne chvíle. Rozvod je pre nich zatiaľ jediná schodná cesta, avšak ako sa ukáže aj nový, potenciálny začiatok pre túto dvojicu. Mohli by začať vo všetkom odznova. Nájdu však v sebe tú silu a venujú si navzájom odpustenie za chyby a bolesť, ktorú si spôsobili? Nájdu svoje šťastie na druhý pokus?

Tehotenstvo, ktoré prežíva Meredith s ňou poriadne otrasie v nasledujúcich týždňoch. Keďže dobre si je vedomá ako lekárka všetkých rizík a svojho stavu, veľmi sa obáva toho, či sa jej podarí donosiť zdravé bábätko. Bude sa naozaj obávať, čo ju postupom času začne obmedzovať nielen v práci, ale aj v súkromnom živote.

Na obzore je aj nová vedľajšia postava. Stvárni ju herec Justin Bruening, ktorý sa naposledy objavil v seriáli Ringer. V Grey´s Anatomy stvárni postavu Matta, ktorý bude pracovať ako zdravotník v nemocnici a mal by sa zapliesť s jednou z postáv, kto to však bude, tvorcovia nechcú prezradiť.

 
debata chyba