Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Grey´s Anatomy - najťažšie súboje sú o tých najbližších. ..

19.05.2016 13:18
debata
Grey´s Anatomy - aj šťastie na druhý pokus môže...
Grey´s Anatomy - aj šťastie na druhý pokus môže mať háčik! Grey´s Anatomy - aj šťastie na druhý pokus môže mať háčik!

Nepremeškajte finále 12.série!

Aj seriály z pera najúspešnejšej scenáristky Shondy Rhimes, medzi ktoré patrí aj Grey´s Anatomy sa už dnes večer rozlúči s divákmi dvadsiatou štvrtou a teda finálovou epizódou s názvom Family Affair. Seriál tak ukončí neuveriteľný dvanásty rok svojho vysielania, na jeseň sa vráti s 13.sériou a prípadný koniec seriálu nie je rozhodne na programe dňa, práve naopak. Diváci sa stále nevedia nabažiť príbehov lekárov zo Seattlu a túto sezónu aj napriek vysokému a rekordnému číslu série Grey´s Anatomy sa stala najúspešnejšou drámou domovskej televíznej a piatou najsledovanejšou drámou v zámorí. Rating neklesol ani počas dvanásteho roku pod hranicu 2.0, mnohé seriály majú v súčasnosti problém dosiahnuť 1.0, sledovanosť je stabilne nadpriemerná na ôsmich miliónov divákov.

Druhá polovica 12.série začala zhurta pre Meredith, ktorú napadol pacient. Utrpela ťažké zranenia, z ktorých sa liečila dlhé mesiace, zlomená sánka, hluchota , zlomeniny ju pripútali na lôžko bez možnosti pohybu. Pri psychickom zdraví ju držali deti, ale aj jej priatelia. Po dlhej rehabilitácii sa mohla vrátiť do práce, opäť absolvovala už legendárne sedenia s psychológom, ktorým sa vždy vyhýbala a podceňovala, po mnohých životných skúsenostiach tentoraz spolupracovala. Dokonca po prvýkrát od Derekovej smrti si pripustila, že by mohla dať láske druhú šancu. Na scéne sa objavil kolega Thorpe z konkurenčnej nemocnice, ich potenciálny vzťah však nedopadol dobre. Meredith nebola presvedčená o správnosti tohto vzťahu, jej priatelia boli nadšení z toho, že by mohla byť opäť šťastná a zásobili ju argumentmi, prečo by mala do toho ísť. Chápala tým argumentom, dávali jej logiku, no srdce jej hovorilo niečo iné. Nerozišli sa v zlom, Thorpe sa do Meredith skutočne zamiloval a je ochotný na ňu počkať, či však ona mu dá niekedy šancu je otázne. Napätie medzi ňou a Ameliou boli ako na hojdačke. Meredith nevedela zadefinovať nevraživosť, ktorú voči nej prechováva, považovala ju za dobrého človeka, rodinu, výbornú tetu k svojim deťom. Amelii sa ustálil aj vzťah s Owenom, po niekoľkých rozchodoch konečne začali hovoriť o svojej budúcnosti, manželstve a deťoch. Takisto sa jej darilo v práci a celkovo jej život nabral správny smer. Navyše Amelia požiadala Owena o ruku a on súhlasil, kúpil dom a naplánovali rýchlu svadbu, ktorá by sa mala odohrať v dnešnom finále. A to bol dôvod, ktorý Meredith tak veľmi štval. Po Derekovej smrti sa musela zmieriť a prežiť si mnohé situácie, Amelia prevzala jeho miesto v práci, v živote a Meredith zostala stále sama. Owen je bývalý manžel Cristiny a teraz by si mal vziať Ameliu. Amelia bola vždy tá zlá, tá problémová sestra, ktorej trebalo vždy pomôcť a na to tu bol Derek. Teraz už to tak nebude, nikdy. Vysvetlila sa aj záhada Owenovej sestry a z toho vyplývajúca nenávisť medzi ním a Riggsom. Ukázalo sa, že utajovaná sestra Owana, o ktorej nikdy nehovoril milovala Riggsa. Obaja slúžili v armáde, lenže Riggs ju podvádzal a keď to zistila, nastúpila do vrtuľníka, ktorý ju mal odviezť domov a ten sa zrútil a ona zahynula. Owen Riggsa obviňoval z jej smrti a nevedel mu odpustiť takúto zradu, obaja si našli cestu ako sa stretávať, čo najmenej v práci, aby nevznikali konflikty. Prekvapujúco Riggs Meredith imponoval, pretože vedel správne pomenovať pocity Meredith a to jej imponovalo. Bilo sa v nej presvedčenie o tom, že sľúbila Owenovi, že Riggsa nebude mať rada kvôli smrti jeho sestry. Lenže mu neodolala. Na vzťah s Riggsom bola pripravená, práve on by mal byť ten prvý, kto zaplní jej život po Derekovi.

Druhá polovica 12.série bola najmä krachujúcich vzťahoch rozbitých vzťahoch. Maggie sa rozišla so sťážistom De Lucom, po tom, čo oficiálne potvrdila tento vzťah. De Luca sa zľakol záväzkov a radšej zo vzťahu po dohode odišiel. Veľký súboj o deti sa rozohral medzi April a Jacksonom a medzi Arizonou a Callie. April zistila, že je konečne tehotná a dieťa je zdravé. Dozvedela sa to v deň rozvodu a aj napriek tomu podpísala papiere, nechcela, aby Jackson bol s ňou iba kvôli dieťaťu. Jackson bol spočiatku urazený na April, nevedel jej odpustiť tento podraz, potom musel uznať, že spravila správnu vec, druhým problémom bolo, že obaja mali rozdielne pohľady na východu dieťaťa, v ktorých sa ako dve samostatné osoby, ktoré nemusia robiť kompromisy. Všetko vygradovalo tým, že April o súdny zákaz priblíženia voči Jacksonovi, do všetkého sa zaplietla Jacksonova matka Catherine, ktorá prišla aj so svojou armádou právnikov a mala dokonalý plán ako získať výhradnú starostlivosť. Našťastie sa dokázali dohodnúť pre dobro nenarodeného bábätka a April sa rozhodla, že Jacksona nevynechá z niečoho. Dohodu o dcéru Sofiu nevedeli uzavrieť Arizona s Callie. Callie totiž sa mala odsťahovať spolu s Penny do New Yorku, kde Penny získala ročný prestížny grant. Pozabudla však nato, že odsťahovať sa na druhú stranu krajiny nebude také ľahké a spoliehala sa nato, že Arizona na všetko prikývne. Mýlila sa. Obe sa tak stretli pred súdom, ktorý rozhodol v prospech Arizony, Callie sa nevyplatilo, že na svoju exmanželku vytiahla všetky špinu a všetko obrátila proti nej. Zdrvená Callie sa rozišla s Penny a musela zabudnúť na možno svoju lepšiu budúcnosť.

Diskutabilné pochybenie rozdelilo aj manželov Bena a Baileyovú. Ben v niekoľkých prípadov priveľmi riskoval a mnohým prekážalo jeho vysoké sebavedomie, počas jedného prípadu na chodbe nemocnice musel porodiť dieťa, prípad dopadol tragicky, no nemusel. Ešte predtým ako začal sa otvoril výťah, o ktorom tvrdil, že ho v zápale nevnímal. Baileyová ako šéfka chirurgie sa snažila prípad vnímať nestranne, nedalo sa. Ponechala si síce možnosť definitívneho rozhodnutia, zriadila komisiu, ktorá jej mala odporučiť výsledok. Tí dali Benovi za pravdu, no ona bola presvedčená o veľkom osobnom zlyhaní. V štandardnom prípade by ako rezident bol okamžite prepustený, takto dostal iba polročný dištanc, ktorý sa rozhodol zčasti ignorovať a vrátil sa na operačné sály ako anesteziológ. Miranda bola sklamaná zo správania svojho manžela a zavládla tichá domácnosť, obe strany si mysleli, že sú v práve. Smutný príbeh si zažila aj Stephanie, ktorá sa zamilovala do svojho pacienta, hudobníka Kyla. Bála sa však silných citov a tak radšej po čase zvolila rozchod, jeho zdravotný stav sledovala a bola vždy nablízku. Kyle však poslednú operáciu mozgu neprežil, ešte predtým sa však aspoň so Stephanie udobril, bola presvedčená o tom, že Kyle mohol prežiť, ak by Amelia nezvolila riskantnú operáciu. Zatiaľ, čo Amelia sa dočkala kladnej odpovede na žiadosť o ruku, Alex sa jej po tretíkrát nedočkal. Chcel si Jo vziať, nechal jej priestor a rozumel jej váhaniu, lenže tentokrát to chcel už zmeniť. Ona mu nebola schopná kladne odpovedať a opäť ho odmietla. Alexa jej reakcia zaskočila a ich dlhoročný vzťah sa dostal definitívne do slepej uličky. Dokáže Alex s Jo ešte žiť?

Ako už býva zvykom, každoročné finále je v znamení veľkých zvratov, tragédií, či už osobných alebo živelných. Tento rok vyzerá tak, že opäť sa na pretras ako minulý rok dostanú tie osobné vzťahy, počas mesiacov diváci sledovali hádky, rozchody a škody, ktoré jednotlivé postavy napáchali a rozlúčka bude ešte vyhrotenejšia. Jo odhalí Alexovi tajomstvá, o ktorých bola rozhodnutá nikdy nehovoriť, jej komplikované detstvo strávené na ulici ju ovplyvnilo natoľko, že teraz ako dospelá sa bojí veľkých záväzkov. Callie sa bude naďalej ťažko vysporiadať so situáciou, že súd jej odobral dcéru, Arizona jej nebude vedieť odpustiť pranierovanie na súde a patrične jej dá pocítiť, avšak bude musieť byť obozretná kvôli malej Sofii. Ben bude zachraňovať život svoju priateľovi, ale najdôležitejšia udalosť bude nečakaná a rýchla svadba Owena a Amelie. Príde Amelia k oltáru alebo sa tradične zľakne rýchlo vyvíjajúceho sa vzťahu a opäť nebude schopná žiť normálnym životom.

April s Jacksonom ako sobášni hostia zažijú veselicu v inom slova zmysle, keď April začne rodiť. Lenže v meste bude zúriť búrka a April zostane sama iba s Benom a pomoc nebude môcť prísť včas. Lenže Ben pri poslednom pôrode zlyhal, zopakuje svoje chyby?

debata chyba