Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Grey´s Anatomy - aj šťastie na druhý pokus môže mať háčik!

23.06.2016 13:12
debata
Grey´s Anatomy - aj šťastie na druhý pokus môže...
Grey´s Anatomy - aj šťastie na druhý pokus môže mať háčik! Grey´s Anatomy - aj šťastie na druhý pokus môže mať háčik!

Ako sa skončila 12.séria?

Dvanásty rok vysielania svojej najúspešnejšej drámy Grey´s Anatomy v závere mája ukončila aj televízia ABC. Záverečná, 24.epizóda s názvom Family Affair zožala úspech a pozrelo si ju celkovo až 8.12 milióna divákov s ratingom 2.3, záver 12.série dokázal prilákať divákov a sledovanosť sa o niečo zvýšila ako bola stabilná sledovanosť. Grey´s Anatomy počas tejto sezóny ukázala svoju silu a prevalcovala iné seriály, dá sa očakávať, že pripravovaná 13.séria, ktorá odštartuje v septembri by mala zopakovať tento úspech. ABC minimálne k tomu chce prispieť účasťou obľúbených postáv v potenciálnych nových sériách. Ako prvá podpísala nový kontrakt hlavná predstaviteľka Ellen Pompeo (Meredith Grey), ktorá podpisom potvrdila svoju účasť minimálne v pripravovanej 13.sérii s tým, že sa nová zmluva môže aktualizovať s prihliadnutím na potvrdené natáčanie ďalších sérii. V preklade to znamená, že ABC bude s herečkou rokovať po každej sérii o jej ďalšej účasti v každej novej sérii, ktorá bude nasledovať a bude sa rokovať najmä o výške honoráru. Je zrejmé, že seriál bude pokračovať ešte niekoľko rokov vzhľadom na vývoj sledovanosti, ktorá aj po rokoch neklesá, naopak začala opäť rásť. Počas 13.sérii Pompeo bude inkasovať za každú epizódu 300-tisíc dolárov, čo z nej robí jednu z najlepšie platených seriálových herečiek. Pochopiteľne pre ABC je účasť Pompeo kľúčová, preto je ochotná investovať do jej honoráru, sama herečka dlhodobo tvrdí, že bude ochotná natáčať nové série, pokiaľ diváci budú mať záujem a nezačne sledovanosť prudko klesať. Nič nenasvedčuje tomu, že toto by sa malo udiať v najbližších rokoch, Grey´s Anatomy patrí medzi päť najsledovanejších drám v Spojených štátoch, čo s prihliadnutím na počet sérii a trend klesajúcej sledovanosti absolútnym unikátom.

Televízia však myslela aj na účasť ostatných postáv, diváci si totiž žiadajú aj garanciu účasti, čo najväčšieho počtu postáv. Preto rozbehla rokovania aj s ostatnými hercami, ktorým vypršala platnosť zmluvy. Svoju účasť v novej sérii teda potvrdila aj Chandra Wilson (Baileyová), Justin Chambers (Alex Karev), Kevin McKidd (Owen Hunt), James Pickens Jr. (Richard Webber), herečka Jessica Capshaw (Arizona Robbins) minulý rok dokonca podpísala trojročný kontrakt. Posledná epizóda však prekvapujúco odhalila smutnú správu a to je odchod obľúbenej postavy Callie Torres zo seriálu. Herečka Sara Ramirez niekoľko týždňov pred koncom vysielania, v čase natáčania finále zverejnila na Twitteri nejednoznačnú správu o tom, že ukončila natáčanie a bol to posledný deň pre jej postavu. Mnohí diváci zostali nepríjemne prekvapení z tejto správy z tohto náznaku, že ich milovaná Callie by mohla odísť. Do odvysielania finále televízia, aj herečka zaryto mlčala, následne sa odchod potvrdil. Ramirez odmietla podpísať novú zmluvu, po desiatich rokoch vysielania si totiž od tvorcov vyžiadala minimálne ročné voľno. Autorka seriálu Shonda Rhimes následne priznala, že aj ju iniciatíva herečky prekvapila a jej odchod zo seriálu sa musel pripraviť na poslednú chvíľu, rátalo sa s jej ďalším účinkovaním. Avšak medzi autorkou a hercami panujú priateľské vzťahy a preto s pochopením jej napísali takú dejovú líniu, ktorá jej dovolila odísť, ale kedykoľvek sa vrátiť. Všetko bude záležať od ochoty herečky vrátiť sa späť. Minimálne v pripravovanej 13.sérii sa Callie Torres neobjaví, ako to bude ďalej s jej účinkovaním je vo hviezdach. Zostáva len veriť, že herečka si dostatočne oddýchne počas svojej pauzy, bude sa venovať iným projektom a časom bude pripravená naplno sa vrátiť.

Býva už tradíciou, že každoročné závery jednotlivých sérii boli nejakým spôsobom katastroficky prevratné a diváci zažili zbesilú jazdu rôznych dejových zvratov. Tento rok tvorcovia divákom pomerne šetrili v zmysle, že postavy nepostihla žiadna smrteľná hrozba ako sa to stalo po minulé roky, tentokrát sa turbulencie zamerali na tie osobné vzťahy medzi jednotlivými postavami. Hlavnou udalosťou bola prekvapujúco rýchla svadba Amelie a Owena, zatiaľ, čo Owen sa nevedel dočkať okamihu, keď povie Amelii svoje áno, nevesta už tradične panikárila a všetky jej komplexy a negatívne zážitky z minulosti sa vynorili. Nebola si istá týmto krokom, na jej svadbu odmietla prísť celá jej rodina, od smrti Dereka sa nevideli. Amelii, bohužiaľ, z rodiny nikto neveril, že by bola schopná viesť normálny život, čo ju nesmierne ničilo a mrzelo. Meredith, ktorá si s ňou prežila mimoriadne ťažký rok plný vzostupov a pádov, hádok a výčitiek sa konečne postavila za Ameliu. Ich ťažko definovaný vzťah sa konečne posunul v zmysle vzájomného porozumenia a je nádej, že časom budú môcť byť priateľky, vykričali si vzájomné antipatie a vyčistil sa vzduch. Meredith poskytla Amelii oporu, ktorú tak zúfalo potrebovala, čo malo za následok útek zo svadby a okružnú jazdu mestom spolu s Maggie, aby si uvedomila, že robí správny krok v živote. Meredith aj napriek presvedčeniu o jedinej láske v živote musela priznať, že existuje niekoľko podôb lások a šancí na šťastie, ostatní netušili, že hovorí o sebe a jej rodiacom sa vzťahu s Riggsom. Amelia vedela, že Meredith dáva na Owena „pozor“ odkedy Cristina pred rokmi odišla a nikdy nebola fanynkou svadby. Teraz však zmenila svoje zmýšľanie a Ameliu presvedčili, aby sa vrátila. Bolo to akési nevyslovené požehnanie od Meredith smerom k Amelii, ktoré potrebovala nepriamo vysloviť.

Svadba postupne nabrala malé zdržanie, keďže April zabudla prstene u Meredith doma, preto spolu s Benom sa rýchlo vytratili, aby ich našli. Lenže April sa blížil termín pôrodu a kontrakcie zo stresu spustili predčasný pôrod. Keďže v meste zúrilo nepriaznivé počasie, jedinou možnosťou bol pôrod doma pod dohľadom Bena, ktorý v minulých mesiacoch v mnohých očiach stratil dôveru, keď pri komplikovanom prípade jednal na vlastnú päsť, čo viedlo k tragickému koncu rodičky. April Benovi verila, tentokrát mal pochybnosti on s prihliadnutím na jeho predchádzajúcu skúsenosť, veril, že sanitka príde skôr, lenže život bábätka bol v bezprostrednom ohrození a Ben musel konať, preto vykonal riskantný zákrok bez anestézie a zachránil nielen April, ale aj jej zdravú dcérku.

Ben prekonal akýsi blok a opäť si začal veriť vo svojom úsudku, Miranda mu taktiež začala opäť veriť a mohol sa vrátiť späť do práce. Narodenie dcérky konečne ešte viac zblížilo Jacksona a April. Svoj šťastný koniec rozhodne nezažil Alex spolu s Jo, tá opätovne odmietla jeho žiadosť o ruku bez riadneho vysvetlenia a Alexovi došla trpezlivosť. Po tom všetkom, čo si prežil sa chcel oženiť, mať dom, deti a bez vysvetľovania, ak to nechcela jeho partnerka, tým pádom tento vzťah naďalej nemal význam. Lenže Jo skrývala obrovské tajomstvo, ktoré sa bála Alexovi povedať. Pod alkoholickým opojením sa zverila kolegovi DeLucovi, ktorý sa dozvedel šokujúce informácie o tom, že Jo je už vydatá, preto si nemôže Alexa vziať. V čase, keď žila na ulici si vzala miestneho tyrana, od ktorého utiekla a dokonca si zmenila meno, aby ju nenašiel. Keby si chcel vziať Alexa, musela by požiadať o rozvod a ukázať sa tomuto nebezpečnému zločincovi a tým by ohrozila nielen seba, ale aj Alexa. A to nechcela, vedela, že by ju Alex bránil, lenže jej súčasný manžel je zjavne veľmi nebezpečný. Tvorcovia si teda preto pár prichystala na 13.sériu mimoriadne zaujímavú zápletku, v ktorej sa diváci dozvedia pravé meno Jo, ale s najväčšou pravdepodobnosťou aj veľmi drsné stretnutie s minulosťou Jo.

Srdcervúce rozhodnutie musela spraviť Arizona, nemohla sa viac prizerať na zničenú Callie, ktorá prišla o všetko. Rozpadol sa jej vzťah s Penny, na súde prehrala boj o výchovu dcéry. Nepredstavovala si, že sa jej zrúti celý svet, chcela sa len odsťahovať do New Yorku so svojou láskou. Arizona si uvedomila, že by nemala svojej exmanželke stáť v ceste za šťastím, preto sa vzdala vysúdených práv v prospech Callie, aby si ju mohla odviezť. Callie bola neskutočné šťastná, mala späť svoju dcéru a mohla skúsiť šťastie s Penny v New Yorku. Toto bol záver pre postavu Callie, tvorcovia jej pripravili nateraz šťastný koniec s tým, že kedykoľvek sa herečka môže vrátiť, keď si “oddýchne”.

Záver patril už svadbe Owena a Amelie, ktorí si povedali svoje áno. Owen po prvýkrát dokázal prehodiť pár slov s Riggsom a dokonca ho pozval na svoju svadbu, kde si s Meredith užíval aspoň na diaľku výmenu pohľadov. A práve tu nastal ten problém. Maggie si totiž úsmevy a pohľady zle vysvetlila, myslela si, že Riggs to patrí jej, keďže sa jej Riggs dlhší čas páčil. Nikto však netušil, že s Riggsom si tajne začala Meredith, ktorá pri Riggsovi dokázala prekonať svoj blok a otvoriť svoje srdce po smrti Dereka. Meredith sa razom vytratil dobrý pocit z rodiacej sa lásky, zjavne láska na druhý pokus sa nezaobíde bez problémov. A práve tu by mohol vzniknúť problém medzi sestrami v novej sérii.

debata chyba