Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Grey´s Anatomy - vzoprú sa zákonom tí, ktorí mali stáť na ich strane?

22.09.2016 15:16
debata
Grey´s Anatomy - prečo len niektorí majú viac...
Grey´s Anatomy - prečo len niektorí majú viac šťastia ako iní? Grey´s Anatomy - prečo len niektorí majú viac šťastia ako iní?

Nepremeškajte premiéru 13.série!

Letná prestávka sa dnešným dňom končí aj pre lekársku drámu Grey´s Anatomy, ktorá vstupuje do svojho trinásteho roku vysielania. Televízia ABC začne vysielanie 13.série úvodnou epizódou s názvom Undo, zaujímavosťou tejto epizódy je, že ju režírovala herečka Debbie Allen, ktorá počas niekoľkých sérii stvárňuje autoritatívnu Katherine Avery, matku Jacksona a súčasnú manželku Richarda Webbera. Dá sa predpokladať, že už tradične seriál bude valcovať rebríčky sledovanosti a neočakávajú sa žiadne výkyvy sledovanosti smerom nadol, diváci milujú príbehy lekárov zo Seattlu a Grey´s Anatomy bude obhajovať titul najsledovanejšej drámy na ABC a jedného z najsledovanejších seriálov v rámci USA. Televízia si je vedomá obrovského úspechu seriálu, ktorý bezpochyby možno nazvať fenoménom a preto naďalej pokračujú snahy udržať hlavné hviezdy seriálu v deji, aj keď za tie roky z pôvodného obsadenia zostali len Ellen Pompeo (Meredith), Justin Chambers (Alex), Chandra Wilson (Baileyová), James Pickens Jr. (Webber). A práve na túto štvoricu by mala byť viac zameraná najnovšia séria. Diváci sledujú ich životy dlhé roky, sú súčasťou života mnohých ako členovia rodiny a mnohých z nich čaká poriadne turbulentný rok. Všetci zostávajúci pôvodní účinkujúci podpísali nové kontrakty na 13.sériu a vzhľadom na enormný úspech bude seriál pokračovať aj naďalej, každoročne ABC bude podpisovať nové zmluvy. Okrem iného, zmluvu obnovil aj herec Kevin McKidd (Owen). Žiaľ, v závere predchádzajúcej série sa diváci museli nadobro rozlúčiť s Callie Torres (Sara Ramirez), ktorej tvorcovia napísali šťastný koniec a možnosť začať nový život v New Yorku s novou láskou a dcérou Sofiou. Sara Ramirez po desiatich rokoch účinkovania si vyžiadala minimálne ročnú prestávku vo vysielaní, aby sa mohla venovať iným projektom a načerpať nové sily. Nateraz nie je známe, či sa Callie vráti do deja v potenciálnej 14.sérii, no scenáristi sa jej len tak ľahko vzdať nechcú a hoci fyzicky sa v nových epizódach neobjaví, diváci budú vedieť o jej živote akým smerom sa vyvíja. Dlhšiu prestávku z natáčania novej série si vyžiadala aj herečka Jessica Capshaw, ktorá porodila svoje štvrté dieťa a chcela sa viac venovať rodine, Arizona Robbins sa preto neobjaví v prvých dvoch epizódach 13.série, vynaliezaví scenáristi jej neprítomnosť spoja s odchodom Callie. Arizona totiž sa vzdala výhradnej starostlivosti o dcéru a dožičila svojej exmanželke, aby bola šťastná. A teraz trávi viac času v New Yorku so svojou dcérou. Po dvojepizódnej absencii sa Arizona naplno vráti do deja a jej nová životná kapitola naberie poriadne obrátky. Niekoľko sérii boli pre Arizonu veľmi ťažké, prežila si toho príliš veľa, od pádu lietadla, amputáciu nohy, rozpad manželstva, pokusy o nadviazanie trvalých vzťahov bez úspechu a nakoniec súboj o starostlivosť o dcéru. V novej sérii čakajú Arizonu konečne príjemnejšie chvíľky a dokonca by sa mala objaviť žena, ktorá si získa jej srdce a mala by opäť pocítiť slastný pocit byť milovaná.

Radostnú správu tvorcom oznámila herečka Caterina Scorsone (Amelia), ktorá očakáva príchod svojho druhého potomka. Amelia v závere 12.série konečne spravila krok vpred a začala pokojný život v manželstve s Owenom. Jej tehotenstvo však nebude zakomponované do deja 13.série, autorka seriálu Shonda Rhimes nepovažovala za vhodné, aby Amelia bola hneď tehotná aj v seriáli, najmä po ťažkých rokoch, ktoré si prežila. Čím nevylúčila, že v možných budúcich sériách sa Amelia dočká aj potomka. O jedno dieťa už táto postava prišla, keď hrala v spin-offe Grey´s Anatomy s názvom Private Practice, vtedy prežila traumu, keď porodila dieťa s ťažko poškodeným mozgom a krátko po pôrode zomrelo, od toho sa odvíjali jej závislosti na drogách, alkohole a neschopnosti nadviazať normálny vzťah a viesť normálny život. Amelia za tie roky, aj po prechode do Grey´s Anatomy prešla kus cesty a je na iba začiatku svojho nového života a čakajú ju iné príjemné momenty, dodala Rhimes na margo tehotenstva herečky.

Veľký príbeh čaká v 13.sérii Alexa a Jo, v závere 12.série sa ukázalo, že Jo bola obeťou domáceho násilia a žije pod falošnou identitou, aby sa skryla pred svojim manželom. Preto odmietala Alexove žiadosti o ruku, obávala sa prezradiť miesto, kde žije a začať rozvodové konanie. Jej tyranský manžel bol schopný všetkého a nechcela ohroziť Alexa, ale aj svojich priateľov. Ich vzťah však stojí na pokraji krachu a po prevalení tejto informácie Alex sa Jo nebude chcieť vzdať, čo zrejme bude mať následok príchod obávaného manžela. Tvorcovia avizujú príbeh plný pozitívnych, ale aj negatívnych emócii, na ktorom konci buď dvojicu čaká šťastný alebo trpký koniec. Turbulentné časy čakajú opäť Meredith, ktorá na konci 12.série po prvýkrát od Derekovej tragickej smrti otvorila srdce inému mužovi. Vybrala si najneobľúbenejšieho muža v nemocnici, Nathana Riggsa a najmä Owen nebude nadšený, keď sa prevalí tento vzťah. Bol Derekovým priateľom a neoficiálnym „bratom“ Meredith, ktorá naňho dávala pozor po Cristininom odchode do Švajčiarska. Navyše Owen dlho nevedel odpustiť Riggsovi neveru voči jeho sestre, ktorá kvôli tomu tragicky zahynula. Malý posun, no preňho veľký krok, spravil, keď Owena pozval na svoju svadbu s Ameliou. Ich napätý vzťah sa bude uberať správnym smerom, len do chvíle, kým Nathan nespraví hlúpu chybu. April s Jacksonom po napätej a vyčerpávajúcej 12.série čakajú konečne príjemné chvíle. Po pôrode vytúženej dcérky si uvedomia, že sú rodina, o ktorú sa márne roky pokúšali. A na záver je tu nepotvrdená správa o tom, čo sa šušká posledných niekoľko týždňov v zákulisí sveta seriálov a nateraz sa nikto oficiálne nevyjadril k tejto správe. Hovorí sa o tom, že by do deja seriálu mala vrátiť Sandra Oh ako Cristina Yang. Či sa táto správa zakladá na pravde ukážu najbližšie týždne, ale ako to už býva zvykom, bez vetra sa ani lístok nepohne. Mnohých divákov by návrat Cristiny určite potešil, najmä po tom, ako sa uvoľnilo jedno miesto po Sare Ramirez.

Úvodná epizóda trinásteho roku vysielania s názvom Undo začne poriadne zhurta a tvorcovia tradične nebudú divákov šetriť. Dej epizódy nadviaže na finále 12.série, keď Alex v afekte zmlátil štážistu DeLucu, v májovom finále jeho zranenia nevyzerali tak vážne, opak je však pravdou. Zdá sa, že bitka pokračovala aj naďalej a Andrew sa ocitne zmlátený takmer na smrť. Alex si myslel, že Andrew si začal niečo s Jo a on sa pritom iba dozvedel pravdu o Jo a jej minulosti a Alex si to nenechal vysvetliť. Andrew sa teda ocitne v rukách svojich kolegov, ktorí zhrození nebudú tušiť, čo sa stalo a Alex svoj čin neprizná. Naopak sa spojí s Meredith a tá bude Alexa kryť a postavia sa tak mimo zákon. Tí, ktorí mali hájiť zákon sa proti nemu postavili.

Meredith je jasné, že ak toto sa prevalí bude to koniec Alexovej kariéry. Toto ich tajomstvo negatívne ovplyvní aj Meredithin vzťah so sestrou Maggie. Richard pomôže spraviť Jo veľký krok v živote. April „prekvapí“ návšteva Jacksonovej matky Catherine, aby videla svoje vnúča. Medzi ženami panuje poriadne napätie, keďže počas právnickej vojny medzi April a Jacksonom to bola práve Catherine chcela April odobrať ich nenarodené dieťa a získať ho do výhradnej starostlivosti.

V druhej epizóde s názvom Catastrophe and the Cure bude musieť Meredith prehodnotiť svoj postoj voči Alexovi, ktorý bude musieť znášať následky svojho činu. Novomanželia Owen s Ameliou usporiadajú posvadobnú oslavu s nečakanými hosťami a Jackson si uvedomí, že chce s April všetko napraviť aj napriek všetkému, čo sa medzi nimi stalo. Preto požiada April, či môže byť súčasťou jej život. V tretej epizóde s názvom I Ain’t No Miracle Worker sa naplno do deja vráti herečka Jessica Capshaw ako Arizona. Počas jej neprítomnosti v nemocnici sa toho veľa stalo a keď sa vráti z New Yorku z návštevy Callie a dcéry Sophie, vojde to konfliktu medzi Alexom a Andrewom a bude sa ho snažiť ukončiť. Amelia naopak sa bude snažiť vyriešiť problém medzi Meredith a Maggie a do toho nemocnica zažije nápor pacientov po ťažkej nehode na pohrebe. Z trúchliacej rodiny sa stanú hašteriví pacienti.

debata chyba