Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hap and Leonard - nikdy never exmanželke!

02.01.2017 11:20
debata
Hap and Leonard - nikdy never exmanželke!
Hap and Leonard - nikdy never exmanželke! Hap and Leonard - nikdy never exmanželke!

Televízia AMC predstavuje seriálovú lahôdku!

Diváci na Slovensku a v Čechách už dnes večer o 22-hodine spoznajú nový seriál Hap a Leonard, ktorý si v zámorí získal svojich divákov i priazeň kritikov. Úvodnú 6-epizódnu prvú sériu uvedie televízia AMC, jednotlivé epizódy s názvami Savage Season, The Bottoms, The Dive, Trudy, War, Eskimos budú robiť spoločnosť zvedavým divákom každý pondelok. V zámorí mal seriál premiéru v marci minulého roka na televízii Sundance, ktorá bola spokojná nielen so sledovanosťou, ale aj celkovým prijatím seriálu a preto na jar tohto roka sa dostane do vysielania 6-dielna druhá séria, ktorá má potenciál zopakovať úspech svojej predchodkyne. Premiéru seriálu si nenechalo ujsť pol milióna divákov, čo pre malú káblovú televíziu, akou je Sundance bol veľký úspech, ďalšie epizódy si pozrelo v priemere dvestotisíc divákov a seriál sa úspešne distribuoval do celého sveta a najmä online platformách ako Amazon a iTunes. Seriál produkuje AMC Studios, preto v našich končinách sa Hap a Leonard objavia práve na obrazovkách tejto obľúbenej stanice, ktorá pravidelne prináša divákom seriálové skvosty a exkluzívne premiéry svojich seriálov súbežne s Amerikou.

Seriál je založený na knižnej adaptácii novely Joea R. Lansdalea, prvá séria vychádza z diela Cold in July, druhá séria vyrozpráva dej novely Mucho Mojo. Príbeh je zasadený do 80. rokov 20. storočia v americkom Texase. Hlavnými hrdinami sú dvaja najlepší priatelia Hap a Leonard. Hap je robotník, ktorý nejaký ten čas pobudol vo federálnej väznici, pretože ako mladý odmietol nastúpiť na povinnú vojenskú službu a tým pádom slúžiť vo Vietname. Celý jeho život sa tiahne od jednej odpornej práce k druhej. Na druhej strane stojí Leonard. Černoch, gay a veterán z vietnamskej vojny. Jeho najväčším problém sú záchvaty hnevu, keď si niekto uťahuje z jeho farby pleti alebo z jeho sexuálnej orientácie.

Ich dobrodružstvo sa začne, keď jedného dňa im Hapova bývalá manželka Trudy navrhuje skvelý obchod, ktorý by viedol k rýchlemu zbohatnutiu. Samozrejme nič nejde podľa stanoveného plánu a obaja sú rýchlo zatiahnutí do chaosu, ktorý by mohol poodkryť ich tajomstvo.

K atraktivite prispieva aj herecké obsadenie, ktoré zabezpečilo skvelé výkony a prevtelenie do jednotlivých postáv. Ústredné duo Hap a Leonarda stvárňuje James Puferoy, ktorého si slovenskí a českí diváci môžu pamätať zo seriálu The Following (Stúpenci Zla), v ktorom dokonale stvárnil geniálneho vraha a lídra kultu Joa Carrolla. Leonarda stvárňuje herec Michael Kenneth Williams, známy zo seriálu Boardwalk Empire. Miestneho drogového lídera Soldiera (Vojaka) brilantne hrá Jimmi Simpson. Hapovej ex-manželke, ktorá rozpútala celý príbeh, prepožičala svoju tvár herečka Christina Hendricks. V ďalších úlohách sa objaví herečka Pollyanna McIntosh ako Angel, Bill Sage ako Howard, Neil Sandilands ako Paco, Jeff Pope ako Chub.

debata chyba
Viac na túto tému: #AMC