Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Grey´s Anatomy - poslednou záchranou bolo oneskorené ospravedlnenie. . .

16.02.2017 13:27
debata
Grey´s Anatomy - prečo len niektorí majú viac...
Grey´s Anatomy - prečo len niektorí majú viac šťastia ako iní? Grey´s Anatomy - prečo len niektorí majú viac šťastia ako iní?

Najúspešnejšia lekárska dráma sa dočká aj 14.série!

Televízia ABC podobne ako minulý rok z najnovších sérií počas jesene  odvysielala len jednociferný počet epizód z Grey´s Anatomy. Zatiaľ, čo z dvanástej série to boli osem epizód, predchádzajúcu jeseň z aktuálnej 13.série odvysielala deväť epizód a diváci sa museli s lekármi zo Seattlu rozlúčiť už v polovici novembra. Po viac ako dvoch mesiacoch sa vracia najnovšia séria s premiérovými epizódami a do mája sa diváci dočkajú štrnásť príbehov. Jeseň bola už tradične úspešná, samotnú premiéru 13.série si pozrelo 8.6 milióna divákov s rekordným ratingom 2.4, po zvyšok jesenných mesiacov si seriál udržal rekordnú sledovanosť na 8 miliónmi divákov s ratingom 2.2 – 2.3, jedinými „zakopnutím“ bol jedna epizóda v novembri, ktorá klesla tesne pod hranicu ôsmich miliónov divákov s ratingom 1.9. I tak na aktuálne priemery televízia ABC je stále vysoký nadpriemer. Čerešničkou na torte bolo oficiálne potvrdenie, že na jeseň odštartuje neuveriteľná 14.séria a koniec seriálu je v nedohľadne. Fanúšikovia sa stále nevedia nabažiť príbehov, čo podčiarkol aj začiatok roka 2017. V januári, keď sa seriál vrátil po vianočnej prestávke zaznamenal doteraz najvyššiu sledovanosť 13.série. Desiatu epizódu si pozrelo až 9.52 milióna divákov s rekordným ratingom 2.6, ktorý zanechal konkurenciu ďaleko za sebou. Ostatné týždne vrátili sledovanosť do svojich štandardných nadpriemerných 8.5 milióna divákov ratingom 2.2.

Práve divácka priazeň je ten element, ktorý je tak špeciálny pre Grey´s Anatomy, čo sa opäť potvrdilo pri nomináciách najprestížnejšej diváckej ankety v zámorí People´s Choice Awards, v ktorej bol seriál nominovaný až v štyroch kategóriách. Nakoniec premenil dve nominácie na ceny. Zvíťazil v kategórii najobľúbenejší dramatický seriál, a herec Justin Chambers porazil svojho kolegu Jessieho Williamsa (Jackson Avery) a prevzal si ocenenie za najobľúbenejšieho herca v dramatickom seriáli. Minimálne nominácia Justina Chambersa je viac ako zaslúžená, jeho príbeh v 13.sérii bol a stále je mimoriadne silný a v predchádza­júcich mesiacoch predviedol skvelé herecké výkony. Nominovaná bola aj hlavná predstaviteľka Ellen Pompeo je nominovaná ako najobľúbenejšia herečka v dramatickom seriáli. Popri týchto nomináciách a výhrach sa objavila ešte jedna radostná správa, herečka Ellen Pompeo spolu s manželom sa na prelome rokov stali už trojnásobnými rodičmi. Podobne ako pri ich druhom bábätku, tak aj pri treťom im ho vynosila náhradná matka. Okrem iného opäť visel otáznik nad ďalším účinkovaním Jerriky Hinton (Stephanie). Pred niekoľkými mesiacmi získala hlavnú úlohu v pripravovanom sitcome ABC, vtedy si ho televízia nakoniec neobjednala a  herečka zostala naďalej účinkovať v 13.sérii. Tentokrát sa Hinton uchádzala o hlavnú úlohu v seriáli HBO a úlohu aj získala. V kombinácii s už potvrdenou 14.sériou preto musela ohlásiť, že v novej sérii nebude účinkovať. Nie je jasné, či to bude jej úplný koniec v seriáli, alebo jej tvorcovia vyjdu v ústrety a načas jej postavu dajú do úzadia, aby sa mohla časom vrátiť. Je to ďalšia strata pre obľúbené herecké obsadenie. Posledné roky sú charakteristické tým, že počas každej série odišiel niektorý z hercov.

Zimné finále You Haven´t Done Nothin´ dostalo na rázcestie Alexa a vývoj celého života a kariéry. Od rozhodujúceho rozsudku ho delilo iba niekoľko hodín a uvedomoval si, že v jeho prospech nehovorí takmer nič. Meredith bola optimistická a snažila sa Alexovi vliať aspoň trochu optimizmu, aby veril, že nepôjde do väzenia a jeho kariéra sa neskončí. Jo začala panikáriť, súd ju predvolal na súdne pojednávanie ako svedka. Obávala sa, že jej minulosť a tyranskom manželovi by vyplávala na povrch priamo na súde a následky, ktoré by z toho vyplynuli by zničilo nielen jej život. Musela rýchlo konať a priblížiť sa k Alexovi a povedať mu pravdu o svojom živote a tým by sa vysvetlila aj nezmyselná bitka, pri ktorej fyzicky napadol stážistu DeLucu. Do nemocnice oficiálne nastúpila doktorka Minnicková, ktorá má byť záchranou pre rezidentský program a vrátiť prestíž vzdelávaciemu programu. A práve ona bude zrejme novou láskou Arizony, ktorú tvorcovia avizovali pred začiatkom novej série. Ich vzájomné zbližovanie očividne bude viac komplikované, nevinné flirtovanie a hru na mačku a myš sa časom zmenilo na nevraživosť. Minnicková sebavedomo nastúpila do nemocnice, znepriatelila si každého, koho mohla. Lekári sa postavili na Webberovu stranu a vedome bojkotovali jej metódy a snahu o zmenu. Na chodbách nemocnice vznikala vzbura proti Minnickovej, jej metódam, jej arogancii a nepriamo to bol aj bojkot voči Baileyovej, ktorá pevne stála za Minnickovou. Musela zachovať profesionálny postoj a netolerovať vzburu svojich kolegov a priateľov. Dokonca suspendovala Meredith a jej miesto šéfky všeobecnej chirurgie prebrala Kepnerová. Ako profesionálka sa zachovala správne, no jej osobný postoj je odlišný a naďalej sa trápi.

Alex sa chcel uzmieriť s Jo pred vyslovením rozsudku a chcel si to všetko vydiskutovať. Jo spočiatku otáľala, nakoniec mu povedala šokujúcu pravdu o svojej minulosti. Chcela ho ochrániť od toho, aby sa dostal do väzenia, svojim správaním ho tam takmer poslala. V poslednej chvíli zasiahol DeLuca, ktorý stiahol svoje obvinenia a Alex bol slobodný a mohol sa vrátiť do práce a pokúsiť sa vybudovať svoj starý život. Ich vzťah sa ocitol v mŕtvom bode. Navyše teraz, keď Jo povedala pravdu o svojej minulosti sa naplno otvorili dvere pre lákavú a opäť ťažkú zápletku o jej tyranskom manželovi, jej následnom úteku a zmene identity. Avšak táto zápletka otvára zadné vrátka pre herečku Camillu Luddington, ktorá je v reálnom živote tehotná a jej stav nebude premietnutý do deja seriálu, takže podobne ako jej kolegyne sa zrejme na niekoľko epizód stratí z obrazovky. Jej obrovský strach z násilného manžela bude dôvodom ako skryť jej rastúce bruško a vráti sa neskôr počas druhej polovice série.
Svojej prchkej osobnosti nezostala dlžná ani Amelia a jej manželstvo s Owenom dala na vedľajšiu koľaj a opustila ho. Nechce mu stáť v ceste za šťastím, keď on túži po rodine a po smrti svojho nenarodeného syna odmieta riskovať, že sa celá situácia zopakuje. Owen trpezlivo prosil svoju manželku, aby sa vrátila, čo ona zaryto odmieta a postupne zisťuje, že na ňu nechce a nebude dlho čakať.

Rodinné stretnutie čakalo Maggie, keď do mesta zavítala jej adoptívna mama a veľmi rýchlo a družne sa zoznámila s Richardom, Meredith. Chcela spoznať biologickú rodinu svojej dcéry. Jej príchod do mesta nebol náhodný, potrebovala pomoc plastického chirurga. Zdesená Maggie podozrievala matku, že sa chce dať vylepšiť, čo len vyostrilo ich komplikované vzťahy spred niekoľkých rokov, keď po rozvode s adoptívnym otcom sa odsťahovala na Havaj a začala nový a uvoľnený život. Roky žila jej matka s mužom, ktorý ju podvádzal a ona jeho zálety tolerovala, len aby Maggie mala pocit, že vyrastá v idylickej rodine. Bola to len ilúzia. Podobne ju chcela ochrániť aj v prípade jej zdravotného problému. Trpí agresívnou formou rakoviny prsníka a ani operácia ju nemusí zachrániť. Výčitky dcéry jej nedovolili povedať jej pravdu a len prehĺbili priepasť medzi nimi, čo môže Maggie jedného dňa trpko ľutovať.

Vo štvrtok večer pokračuje vysielanie 13.epizódou s názvom It Only Gets Much Worse, o týždeň je na programe V 14.epizóde Back Where You Belong. Čo v nich uvidíete? Alex sa po mesiacoch neistoty opäť vráti na svoje pôvodné miesto a pokúsi sa zabudnúť. DeLuca mu „daroval“ druhú šancu, keď si vypočul Alexove ospravedlnenie. Práve nato čakal od začiatku a nič z toho by sa nemuselo stať, keby sa nesnažil celý prípad zamiesť pod koberec a k celej situácii sa postavil priamo. Dostal príučku, ktorá mu ukázala, že nie je ešte tak neohrozený ako si myslel.

Vráti do vojny, ktorá prebieha v nemocnici a trpko zistí, že sa zmenilo až veľa vecí a nemá pri sebe žiadnu oporu. Jo od neho nepochopiteľne stále bočí a Meredith je stále suspendovaná. Nevraživosť voči Minnickovej je viac ako zjavná a nikto sa s ňou ani netají. Suspendovanie Meredith však obráti pozornosť kolegov aj na April, ktorá sa bude chcieť chopiť svoje šance a spozná odvrátenú tvár svojich spolupracovníkov a priateľov v jednom.

Pocitovo sa vráti o niekoľko rokov späť, keď patrila medzi outsiderov, tentokrát si priazeň môže vydobyť právomocami, ktoré jej udelila Baileyová, čo jej na rešpekte veľa nepridá. Arizona sa bude snažiť obrúsiť profesionálne hrany medzi ňou a Minnickovou. Hoci Eliza s ňou viditeľne flirtuje, Arizona nereaguje a chce byť verná svojej osobnosti a vychádzať profesionálne s každým kolegom bez ohľadu nato, či sa bavia v súkromí. Minnickovej prístupom sú nadšení iba mladí rezidenti, ktorým sa venuje výnimočná starostlivosť a častokrát sa riskuje na operačných sálach v neprospech pacientov.

debata chyba