Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Späť v čase: Objavte nové kapitoly v histórii Hry o tróny, ďalší ohromujúci seriál pozná dátum premíéry

HBO má nový plán. Predstaví ďalší spin-off seriál zo sveta Hry o tróny.

24.04.2024 00:00
game of thrones, hra o tróny, draky, Foto:
Nový seriál o Hre o tróny sa dostane k divákom v priebehu budúceho roka.
debata

Novinka A Knight of the Seven Kingdoms dokonca pozná dátum predbežnej premiéry a to je koniec roka 2025. Mala by sa tak skrátiť pauza medzi sériami Rodu draka, dvojka dorazí v júni tohto roka a je predpoklad, že tretia sezóna nestihne premiéru v roku 2025 a fanúšikovia drakov si budú musieť počkať až do roku 2026. Práve A Knight of the Seven Kingdoms by mohol byť akousi malou náplasťou. Termín potenciálnej premiéry oznámil šéf spoločnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav.

Prequel bol oficiálne oznámený v apríli 2023, pričom samotná produkcia by sa mala začať v lete tohto roka. Nateraz nie je známe, či pôjde o minisériu alebo HBO sa vyberie cestou klasického seriálu s viacerými sezónami. Prvá možnosť je viac reálnejšia, keďže príbeh je založený na krátkych poviedkach Georga R. R. Martina.

„Sto rokov pred udalosťami Hry o tróny, dvaja nepravdepodobní hrdinovia putujú po Západozemi,“ píše sa v oficiálnom opise. „Mladý, naivný, ale odvážny rytier, Ser Duncan Veľký“ (známy ako Dunk) „a jeho drobný sluha Egg. Nastavené v dobe, keď rod Targaryenov ešte stále ovláda Železný trón a pamäť na posledného draka ešte nevymizla z živej pamäti, veľké osudy, mocní nepriatelia a nebezpečné dobrodružstvá čakajú na týchto nepravdepodobných a nezameniteľných priateľov.“

„Samozrejme, poznáme tento neuveriteľný svet s veľmi bohatou a zložitou históriou a všetkými týmito postavami,“ povedal. „Takže sme sa snažili premýšľať o tom, aké príbehy sú hodné rozprávania. Čo by bolo vzrušujúce? Čo by fanúšikovia milovali?“ dodal. „Dunk a Egg sú jedným z nich, ale nie jediným.“

Seriál sľubuje divákovi vstúpiť do sveta plného tajomstiev, politických intríg, a nesmierne vzrušujúcich dobrodružstiev. Dunk a Egg sa stretávajú s rôznymi postavami a musia čeliť nebezpečenstvám, ktoré sa vynárajú z každého rohu. Aj keď sa odohráva v minulosti, fanúšikovia Hry o tróny si všimnú odkazy a spojenia s udalosťami a postavami z pôvodnej série, čo dodáva ďalší rozmer dobrodružstvám Dunka a Egga.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #Game of Thrones #seriál Hra o tróny