Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Česká Prima potvrdila expanziu na Slovensku: Poznáme dátum štartu novej televízie

Pôvodne sa hovorilo o júnovom štarte, napokon to bude skôr.

16.05.2024 00:00
debata (4)
Stanica Prima Cool SK odštartuje na Slovensku... Foto: FTV Prima
Prima COOL SK Stanica Prima Cool SK odštartuje na Slovensku 27. mája.

Zástupcovia televízia Prima na tlačovej konferencii pre vybrané médiá potvrdili snahu českej mediálnej skupiny výraznejšie ukotviť svoju pozíciu na Slovensku. Udeje sa to v niekoľkých krokoch, proces spočíva v spustení špeciálnych slovenských mutácií menších staníc. Tou prvou bude Prima Cool SK, na jeseň sa do ponuky pridá Prima Love SK, medzičasom sa Prima Plus pretransformuje na Prima SK. V priebehu budúceho roka by slovenskú verziu mohla dostať aj Prima Krimi SK a hovorí sa aj o filmovej Prima Max SK.

Zámery skupiny Prima sú jasnou odozvou na tlak slovenských televíznych skupín, podľa ktorých nelegálnym šírením českých staníc u nás dochádza k poškodzovaniu ich podnikania a prichádzajú o reklamné príjmy. Televízie si zavedením špecializovaných kanálov chránia svoje autorské práva.

Najviac z tejto situácie budú profitovať zákazníci Orangeu, ktorý stiahol všetky stanice Primy. Ostatní operátori toto rozhodnutie buď zdržiavali alebo ho ignorovali. Prima by sa tak mala vrátiť do ponuky nielen Orangeu, ale slovenská verzia sa objaví v ponukách všetkých operátorov.

„Prima COOL SK pribudne v ponukách väčšiny operátorov satelitných, káblových, IPTV a platených DVB-T služieb na Slovensku od pondelka, 27. mája. V rovnaký deň dôjde aj k zmene názvu televízneho kanálu Prima PLUS, ktorý bude už ako Prima SK na slovenské obrazovky naďalej prinášať premiérovú vlastnú tvorbu skupiny Prima,“ uviedol Michal Stárek, senior manažér pre distribúciu skupiny Prima.

„Televízna stanica Prima COOL SK nám dáva možnosť priniesť divákom na Slovensku množstvo ďalšej originálnej zábavnej tvorby, pestrej škály vlastných úspešných motoristických, cestovateľských alebo dokumentárnych a reality programov. Popri kanáli Prima PLUS, respektíve Prima SK, ktorý sa zameriava na premiérovú seriálovú a rodinnú zábavnú tvorbu skupiny Prima, tak novým obsahom viac cielime na mužské publikum a mladších divákov,“ priblížila Alex Ruzek, programová riaditeľka skupiny Prima.

Prima Cool v Česku vysiela od roku 2009. Kanál pôvodne staval svoju štruktúru na akvizičnom obsahu, ale od roku 2020 sa výrazne zameral na rozšírenie vlastnej tvorby. Programová štruktúra vsádza na žánrovú pestrosť až drzosť. Kanál sa nebojí prinášať neobvyklé témy, nové talkšou, viac improvizácie, hľadať nové talenty, ale aj vzdelávať a rozširovať obzory v kultúre, športe či technológiách. Stanica cieli na mužské publikum u vo veku od 25 do 39 rokov.

Programovú štruktúru pri štarte vyplnia programy: Policajti v akcii, magazín Autosalón, Top Gear, od 19:00 sa bude vysielať kultová Hviezdna brána. Večerný program otvára skeč-šou Partička. Od 21:30 sa budú striedať každý deň relácie: Mikýřova hysteorie českých dejín, Bodyguardi, Autosalón, Fotr na tripu, Hausbót Petra Horkého, K.O.mici, RE-play.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Prima Cool SK