Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bombastický štart novej streamovacej služby na Slovensku: Uvidíte megahit, ktorý prevalcoval svet

HBO Max bude už o pár dní minulosťou a nahradí ju novinka Max, pričom lákadlom bude možnosť pozrieť si druhé pokračovanie Duny.

15.05.2024 00:00
duna, Foto:
Pokračovanie Duny bude od 21. mája dostupné na streamovacej službe Max.
debata

Pokračovanie vesmírnej ságy z roku 2021 patrilo medzi najočakávanejšie filmy roka. V slovenských kinách si sci-fi novinku pozrelo počas premiérového kinovíkendu 50 476 divákov, spoločne s predpremiérami ich má na svojom konte už 54 578. Jej otvárací víkend sa tak stal najúspešnejším v tomto roku, keď suverénne prekonala aj také divácke hity ako domáce snímky Vojna policajtov či Jedeme na teambuilding. Konkurovať jej nemôže dokonca ani žiaden minuloročný titul – rekordnú Barbie. Duna teda opantala Slovensko, aj celý svet.

Len pár mesiacov po uvedení v kinách si ju teraz budú môcť pozrieť úplne všetci. Duna 2 prichádza na Max a to už 21. mája, teda v deň štartu v strednej a východnej Európe. V tento deň skončí HBO Max svoju púť a nahradí ju streamovacia služba Max, ktorá sľubuje masívne rozšírenie obsahu, ale aj úplne novú podobu televíznej zábavy.

Druhej časti Duny sa v kinách darí nad očakávania dobre. S tržbami prekračujúcimi 630 miliónov dolárov je toto epické sci-fi zatiaľ najúspešnejším filmom roka. Režisér Denis Villeneuve oficiálne potvrdil, že Duna 3 je v ranom štádiu príprav a film sa aktívne plánuje.

Duna 3 bude postavená na knihe „Spasiteľ Duny“ od Franka Herberta. Príbeh sa odohráva 12 rokov po krvavom závere prvej časti, kde Paul „Muad’Dib“ Atreides porazil Harkonenovcov a sám sa stal vládcom galaxie. Avšak svojím konaním vyvolal svätú vojnu, v ktorej hrozí deštrukcia ľudstva. Paul sa snaží predísť katastrofe a ochrániť svojich blízkych pred nebezpečenstvom zo strany mocných rodov galaxie.

Na tento film si fanúšikovia budú musieť ešte zopár rokov počkať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO Max #streamovacia služba Max #Duna: Časť druhá