Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nestihli ste v kine najnovšie české a slovenské kinohity? Tri skvelé novinky nájdete na streamovacích službách

Prinášame vám tipy na tri filmové novinky, ktoré mali len nedávnom premiéru v kinách.

01.05.2024 00:00
Jakab Barta, Vojna policajtov Foto:
Zábery z filmu Vojna policajtov.
debata (3)

Vojna policajtov

Producent a režisér Rudolf Biermann sa po politickom trileri Sviňa, ktorý režíroval spolu s Mariannou Čengel Solčanskou, podujal na samostatnú réžiu filmu Vojna policajtov podľa scenára Arpáda Soltésza.

Krimi triler opisuje boj policajtov v divokej atmosfére východoslovenského podsvetia začiatkom 90. rokov. V krehkej symbióze tu nažívajú lokálne mafiánskej gangy kryté tajnými dohodami so SIS, podnikatelia a miestna polícia, štedro odmeňovaná za privieranie očí pred zločinmi. Dvaja policajti (Alexander Bárta a Juraj Loj) bojujú proti systému, pretože ich viac nebaví chytať zločincov, ktorí budú aj napriek dôkazom na druhý deň prepustení.

Okrem Alexandra Bártu a Juraja Loja sa vo filme predstavujú Róbert Jakab, Marián Mitaš, Anežka Petrová, Broňa Kováčiková, Ady Hajdu, Dušan Cinkota, Jevgenij Libezňuk a mnohí ďalší. Hlavnej negatívnej postavy sa zhostil hudobník Patrik Rytmus Vrbovský, ktorý sa v niekoľkých filmoch už v minulosti objavil.

Vojna policajtov mala v kinách premiéru len začiatkom februára, na Netflixe bude dostupná už od 8. mája. Na streamovacej platforme JOJ Play sa diváci môžu tešiť na exkluzívnu štvordielnu minisériu, ktorá zásadne rozširuje dej o zábery a scény, ktoré sa do kinoverzie nedostali. Uvedie ju rovnako v máji.

Nemé tajomstvá

Druhým filmom, ktorý mal len v novembri premiéru v kinách, je psychologická dráma Nemé tajomstvá. Na konte má troch Českých levov, okrem iného aj za najlepší scenár pre Alice Nellis, ktorý získal aj Cenu českej filmovej kritiky.

Hlavné úlohy stvárňujú manželia Erika (Jana Plodková) a veterinár Martin (Marián Mitaš), ktorým sa v jedinom okamihu obráti život naruby. Moment, ktorý odhalí trhliny v zdanlivej rodinnej idyle a ukáže nejednoznačnú hranicu medzi dobrými a sebeckými úmyslami. Martinova nehoda je nielen vážna, ale aj podozrivá, a tak sa k rodinným problémom pridá ešte aj podozrievavosť polície. Kriminálna dráma postavená na vyšetrovaní prípadu postupne prerastá do psychologickej drámy o vzťahoch, traume a kvalite života po strate zdravia.

Nemé tajomstvá majú na ČSFD vysoké hodnotenie 78 %, od 25. apríla sú dostupné na HBO Max.

Tancuj Matylda

Na Netflixe pribudne 8. mája aj komediálna dráma Tancuj Matylda s Karlom Rodenom a Reginou Rázlovou. V slovenských kinách mala premiéru len vo februári tohto roka.

V príbehu inšpirovanom skutočnou udalosťou žije uzavretý Karel (Karel Roden) vo svete poriadku a prísnych pravidiel, v ktorom ostáva len málo priestoru na empatiu. Svoju extrovertnú a bohémsku matku Matyldu (Regina Rázlová), bývalú barovú speváčku, navštevuje viac-menej z povinnosti.

Keď Matylda nečakane príde o byt, Karlovi neostáva nič iné, ako sa jej ujať. Ich spolužitie je však pre neho katastrofou. Najmä keď vyjde najavo, že Matylda je v počiatočnom štádiu Alzheimerovej choroby. Ako jedno z riešení sa ponúka, že sa o svojráznu babičku postará Karlov syn Pavel (Antonio Šoposki), nezodpovedný vetroplach, ktorý pohŕda otcovou prácou exekútora.

Nová situácia im prevráti život hore nohami a všetci traja si budú musieť nájsť cestu k sebe navzájom a možno aj každý z nich k sebe samému. Vo filme plnom dojatia a smiechu sa prvýkrát pred kamerou stretli Karel Roden a Regina Rázlová. Vo vedľajšej úlohe sa predstaví aj slovenská herečka Zuzana Kanócz.

Snímka má na ČSFD vysoké hodnotenie 79 %, na Netflixe bude dostupná od 8. mája.

Na Netflixe nájdete aj filmy Jedeme na teambuilding, Jej telo, Bod obnovy či Úsvit, ale aj čiernu komédiu Invalid, ktorá sa stala filmom uplynulého roka.

domáce kino, vianoce, televízor, ovládač Čítajte viac Zmeškali ste v kine tieto filmy? Počas sviatkov to môžete napraviť, stačí si len vybrať

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #HBO Max #JOJ play