Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na nože sa rozlúčilo s divákmi: Kedy sa vráti na obrazovky je otázne

Na nože ukončilo vysielanie tretej série. Ako sa darilo finálovej epizóde?

15.05.2024 00:00
na nože, Foto:
Kuchárska reality šou Na nože uzavrela vysielanie tretej série.
debata

Kuchárska reality šou Na nože prišla do svojho finále v stredu 8. mája. Aj záverečnou dvanástou epizódou potvrdila svoj status obrovského diváckeho hitu.

V cieľovej skupine 13 – 55 si posledná dvanásta tohtoročná premiérová epizóda Na nože pripísala fantastický rating 9,5 % a trhový podiel 30,6 %. Konkurenčný film Wind River na Jojke v rovnakej cieľovej skupine zaznamenal výrazne nižší podiel na trhu 13,1 %. Detektívny film Vraždy v Marie-Galante zaujal na Jednotke RTVS len 6,8 % z divákov pri obrazovkách.

Ďalšiu zaujímavú premiérovú časť o reštaurácii Lucas Grill v obci Hriadky si vychutnalo 480-tisíc divákov starších ako 12 rokov. V čase vysielania malo Na nože dosah až na 667-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Či a kedy sa vráti Na nože s novou sériou, je otázne. Televízia Markíza oficiálne nepotvrdila nakrúcanie, avšak je to len formalita. Vzhľadom na vývoj sledovanosti a nadpriemerný nárast sledovanosti počas tretej sezóny je jasné, že tento formát má pevné miesto vo vysielacej štruktúre. Na jeseň v stredajšom prime-time zrejme dostane priestor dlho očakávaná štvrtá séria Extrémnych premien, práve tá by sa mala stať ťahúňom jesene v rámci dokumentárnych reality šou. Na nože tak môže dostať dlhšiu pauzu a prípadne sa vrátiť až začiatkom budúceho roka, čo nemusí potešiť divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #Na nože