Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hokejovému šampionátu sa na Jojke darí. Divákom však chýba obľúbený expert

Diváci tento rok prvýkrát hokejistom fandia pri obrazovkách Jojky.

14.05.2024 00:00
Valábik Foto:
Slovenským divákom na obrazovkách chýba ako hokejový expert Boris Valábik.
debata (4)

Slovenskí hokejoví fanúšikovia tento rok nefandia hokejistom pri obrazovkách verejnoprávnej televízie. Všetky prenosy divákom prvýkrát ponúkajú až tri stanice súkromnej televíznej skupiny Joj, ktorej to prinieslo historicky najlepšie výsledky.

televízor, ovládač Čítajte aj Slováci sa môžu tešiť na obľúbené programy, štart (staro)novej televízie je na spadnutie

Slovákom chýba Valábik

Diváci si okrem nového vysielateľa museli zvykať aj na úplne nový tím moderátorov, komentátorov a expertov, ktorí ich dianím na šampionáte sprevádzajú. V éteri tak už nie je počuť a vidieť komentátora Pavla Gašpara, ktorý bol s hokejovými majstrovstvami spojený dve desaťročia. Jojka nezaradila do svojho tímu ani obľúbeného hokejového experta Borisa Valábika, ktorý bol na obrazovkách RTVS súčasťou šampionátov od roku 2018.

Ten je počas tohtoročných majstrovstiev súčasťou tímu Českej televízie, kde je v Ostrave expertom na slovenské zápasy. ČT vysiela šampionát na stanici ČT Sport, ktorý si už slovenskí diváci nenaladia. Operátori ho boli nútení pred pár mesiacmi vyradiť z ponuky po výzve Českej televízie.

Divákom však Valábik na obrazovkách chýba. „Škoda, veľká škoda, že to najlepší moderátorský a komentátorský tím na Slovensku nemohol zobrať pod seba.“ „Chýbate nám v komentároch na Jojke. To nie je ono.“ „Na jojke ma to vôbec nebaví, väčšinu zápasov som pozeral na ČT, to nám vymazali z ponuky, vždy stalo za to vypočuť si komentár od Borisa Valábika alebo od českých expertov,“ odkazujú bývalému hokejistovi v početných komentároch fanúšikovia na sociálnych sieťach.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Boris Valábik (@borisvalabik)

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2024 odštartovali v piatok 10. mája. Všetky priame prenosy z Ostravy a Prahy divákom prvýkrát ponúka Jojka, ktorá vďaka nim kraľovala rebríčkom sledovanosti. Pri zápasoch slovenskej reprezentácie dosahovala až 70 % podiel na trhu a druhý zápas Slovenska s Kazachstanom sledovalo v nedeľu poobede dokonca viac ako milión divákov. Rekordom minuloročných majstrovstiev bolo „len“ 886-tisíc divákov pri zápase Slovenska s Fínskom.

ČR hokej MS2024 Ostrava B Skupina  Kazachstan Čítajte viac Historický úspech Jojky, pokorená RTVS: Hokej spôsobil na Slovensku ošiaľ, padol prvý milión

Jojka divákom ponúkne všetkých 64 zápasov v priamom prenose na troch staniciach – TV JOJ, JOJ Plus a JOJ Šport. „Obrovské množstvo zápasov sme rozdelili medzi tri televízne stanice: na JOJke uvidia diváci všetky zápasy slovenského národného tímu, na stanici JOJ Plus odvysielame vybrané zápasy pražskej skupiny (zápasy, ktoré hrá český národný tím) a na JOJ Športe zápasy, ktoré sa budú hrať v Ostrave a vybrané zápasy z Prahy. Semifinále a finále hokejového šampionátu odvysielame na staniciach JOJ a JOJ Šport,“ uvádza Jojka.

Všetky zápasy môžu diváci sledovať aj na internete, buď na webe ms2024.joj.sk alebo na streamovacej službe JOJ Play po zaregistrovaní.

RTVS získala len práva na vysielanie šampionátu v rozhlase. Dopĺňa ho predzápasovými štúdiami na RTVS Šport a špeciálnou tolkšou s hokejovou legendou Richardom Lintnerom. Citrónshow z hokejovej Ostravy vysiela neskoro večer na Dvojke.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Valábik #TV JOJ #MS v hokeji 2024