Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ukrajina je nepriateľ, EÚ a NATO nepotrebujeme. Slovenskom sa šíri kontroverzná kampaň, stojí za ňou politická strana

Kampaň mala pôvodne iný účel – vyslúžila si však kritiku.

09.04.2024 10:35
billboardová kampaň Demokratov Foto:
debata (14)

Nielenže sa ich kampaň minula účinku, ešte aj vyše týždňa neprevzali zodpovednosť. Slováci mohli popri cestách v posledných dňoch naraziť na billboardy, ktoré hlásali, že „Ukrajina je nepriateľ“, „EÚ a NATO nepotrebujeme“ a „Bez Ruska neprežijeme“.

Ľudia začali v rôznych facebookových skupinách zameraných na marketing riešiť a špekulovať, kto je zadávateľom. Na kampaň upozornila iniciatíva Mier Ukrajine, ktorá už na začiatku apríla zverejnila billboardy. Vinník sa im podľa ich slov ozval a sľúbil nápravu, tvrdiť mal, že išlo o dobrý úmysel. Stránka vtedy nezverejnila, o koho ide.

Jeden billboard síce zmizol, no ďalšie sa objavili a zadávateľ stále neprevzal zodpovednosť. Iniciatíva Mier Ukrajine tak verejne vyzvala stranu Demokrati, aby prevzala zodpovednosť. Ich príspevok prezdieľali viaceré stránky.

Mediaklik poslal Demokratom žiadosť o stanovisko aj s otázkami, koľko billboardov vlastne na Slovensku je, aký bol účel a ktorá reklamná agentúra za kampaňou stojí. Na odpoveď čakáme.

Na billboardy upozornila iniciatíva Mier Ukrajine. „Pred niekoľkými dňami sme upozornili na billboard, ktorý sa objavil v Trnave a vyjadrili sme ostrý nesúhlas s jeho obsahom. Verejne sme požiadali zadávateľa, aby v krátkom čase zjednal nápravu a zverejnil vysvetlenie celej situácie. Rovnako sme žiadali, aby v takomto formáte kampane zadávateľ nepokračoval,“ píšu vo svojom príspevku.

„Predmetný billboard bol následne prelepený, avšak podľa aktuálnych fotografií je zrejmé, že zadávateľ v obdobnej kampani pokračuje, keď sa na Slovensku v týchto dňoch objavili billboardy s textami "Bez Ruska neprežijeme“ a „EÚ a NATO nepotrebujeme“. Preto opätovne a dôrazne žiadame stranu Demokrati o okamžité zastavenie kampane, ktorú považujeme za nevhodnú, neetickú a tiež za hlbokú urážku všetkých, ktorí boli a stále sú ohrozovaní ruskou agresiou na Ukrajine," píše iniciatíva.

Strana Demokrati zatiaľ mlčí. Ľudia v rôznych skupinách tak označujú Jaroslava Naďa či Eduarda Hegera a žiadajú ich, aby kampaň vysvetlili. Demokrati novinárov informovali, že na kauzu budú reagovať v stredu na tlačovej besede.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #demokrati #Billboard #reklamná kampaň