Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Poriadne prekvapenie: Kultová filmová sága dostane pokračovanie a to poriadne skoro!

Je to oficiálne! Filmový Pán prsteňov dostane nové filmy a vonku sú prvé detaily.

13.05.2024 06:00
pán prsteňov, Foto:
Pán prsteňov bude pokračovať ďalšími filmami.
debata

Plány filmového štúdia Warner Bros. Discovery sa objavili už začiatkom minulého roka, vtedy sa potvrdili zvesti o tom, že Pán prsteňov dostane istú formu pokračovania. Pôvodná trilógia zarobila 3 miliardy dolárov a patrí medzi najlepšie snímky vo filmovej histórii. Bolo teda jasné, že filmári nenechajú Pána prsteňov odpočívať.

Nateraz sa vysiela seriálová verzia Pána prsteňov na streamovacej platforme Amazon Prime Video. Je to najdrahší seriál sveta, zachytáva však úplne iné časové obdobie v histórii Stredozeme ako filmy. Druhá séria bude mať premiéru ešte tento rok, zrejme až na jeseň.

Vedenie filmového štúdia je presvedčené, že existuje obrovský neprebádaný priestor v dielach J.R.R Tolkiena, ktoré si zaslúžia pozornosť a mohli by obohatiť filmový svet. Hovorí sa o tom, že by sa vlastných filmoch mohli dočkať vybrané postavy z rozsiahleho univerza ako napríklad Aragorn alebo Gandalf, ale zástupcovia zla, teda Mordoru.

Teraz je jasné, že to nebude ani jeden z menovaných. Bude to však jedna z ikonických postáv – Glum (Gloch). Do úlohy sa vráti Andy Serkis, ktorý zároveň bude aj režisérom. Dobrou správou je, že Peter Jackson sa vráti ako kľúčový tvorca, spolu s viacerými producentmi, ktorí vytvorili pôvodnú trilógiu.

Nový film The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum bude mať premiéru v kinách už v roku 2026. V príprave je ešte jeden film, o tom sa však mlčí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pán prsteňov