Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slová sú zbytočné, prvé zábery sú vonku: Pokračovanie Hry o tróny vyzerá neskutočne

Druhá séria Rodu draka sa bombasticky predstavuje až v dvoch traileroch.

25.03.2024 06:00
rod draka, hra o tróny, Foto:
Druhá séria Rodu draka dorazí už 17. júna.
debata

Dlho bola televízia HBO skúpa na slovo ohľadom druhej série túžobne očakávanej druhej série Rodu draka, teraz sú k dispozícii až dva oficiálne trailery k novému 8-dielnemu pokračovaniu. Druhá sezóna nesie podtitul – Osudová voľba – čo je jasná predzvesť vojny rodu Targaryenovcov. Dračí rod je rozdelený na dve frakcie – čiernu a zelenú. Ktorá zvíťazí a kto si zasadne na Železný trón?

max, hbo max, Čítajte aj Koniec streamovacieho gigantu na Slovensku je tu: Toto je náhrada, ceny zatiaľ nie sú známe

Západozem je na pokraji krvavej občianskej vojny, v ktorej Zelená a Čierna rada bojujú o kráľa Aegona a kráľovnú Rhaenyru. Každá strana verí, že tá jej je právoplatným nástupcom na Železný trón, a tak trailery Zelenej a Čiernej rady odrážajú tieto dva pohľady v oddelených, ale vzájomne sa doplňujúcich poloviciach toho istého príbehu. Pre celosvetové publikum „Všetci si musia vybrať“ svoju stranu rodu Targaryenovcov, keďže kráľovstvo sa v druhej sérii rozpadá.

Druhá séria má jasné posolstvo – „Žiadna vojna nedokáže rozhnevá bohov tak, ako vojna medzi rodmi. A žiadna vojna nie je taká krvavá, ako vojna medzi drakmi.“

Naked attraction Čítajte aj Na toto musíte mať poriadnu odvahu. Nahá zoznamka hľadá účastníkov zo Slovenska a Česka

Seriál, ktorého dej sa odohráva 200 rokov pred udalosťami seriálu Hra o tróny, vychádza z knihy George R. R. Martina Oheň a krv a rozpráva príbeh rodu Targaryenovcov. Jeho zlaté časy, ale aj postupný úpadok a príchod občianskej vojny. Čo bude rozbuškou pre neľútostný boj o Železný trón? Niečo neslýchané! Na trón by mala zasadnúť, prvýkrát v histórii žena. A to sa nesmie stať. V Západozemi opäť potečie krv potokom, na nástupníctvo si budú nárokovať viacerí. Avšak cieľ je jasný, treba odstrániť princeznú Rhaenyru Targaryen. Tá má v pláne vybudovať v krajine nový poriadok. A to rozhodne nie je pochuti zvyšku šľachty, ktorá má vlastnú agendu.

Druhá séria Rodu draka dorazí na Slovensko už 17. júna na streamovaciu službu Max. HBO Max sa zmení na novú streamovaciu službu Max už 21. mája.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #HBO Max #House of the Dragon #seriál Rod Draka #streamovacia služba Max