Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kotlár dal zbohom Šimkovičovej. Oznámil odchod, pustili sa doňho jeho niekdajší fanúšikovia

Kedysi spoločne vysielali ako TV Slovan, po voľbách premenovali profil na Martina a Peter. Teraz sa Peter Kotlár rozhodol spoločný projekt opustiť.

15.05.2024 11:01
Peter Kotlár Foto: ,
Peter Kotlár
debata (26)

Peter Kotlár a Martina Šimkovičová pred pár rokmi založili projekt TV Slovan. Nešlo o skutočnú televíziu, len o online vysielanie diskusii, ktoré si sami moderovali. Pozývali si tam najmä ľudí z rovnakého názorového spektra, núdza nebola ani o konšpirácie, ktoré tam zaznievali. Vyzerá to, že oddnes je v tom Šimkovičová sama.

Minulý rok sa obaja úspešne dostali do parlamentu. Kotlár sa stal poslancom a Šimkovičová ministerkou kultúry. TV Slovan po kritike médií premenovali na Martina a Peter a približne raz za mesiac spoločne naživo diskutovali a hodnotili ich prácu.

Šimkovičová Čítajte viac Mediálna výchova v rukách Lukáša Machalu? Šimkovičová má rozbiehať nový projekt

Kotlár medzičasom dostal od Roberta Fica úlohu vyšetrovať manažovanie pandémie. Kotlár doteraz nepredstavil prakticky žiadne výsledky. Kotlár v jednom zo živých vysielaní tvrdil, že niektoré z vakcín boli placebo. „Nemôžem povedať, čo sa zistilo, je to neoficiálny výsledok, ale na základe neho môžem vyrieknuť vážne podozrenie, že fľaštičky s označením takým a takým sú placebo,“ povedal. Doteraz však nič podobné oficiálne neoznámil, nepouvedomil ani príslušné orgány.

„Ja sama som zvedavá, čo sa nachádza v tých fľaštičkách, zatiaľ teda hovoríš o nejakom placebo efekte. Tak to je asi šťastie pre niektorých, že si dali tie vakcíny,“ povedala Šimkovičová. Kotlár by chcel udeľovať aj takzvané covidové amnestie, teda odškodňovať ľudí, ktorí boli nejako poškodení pandémiou, prípadne pokutovaní. Zatiaľ však neprezradil nič konkrétne okrem toho, že peniaze by museli putovať z rozpočtu a štát na to nemá. „Treba si uvedomiť, že amnestie a hlavne odškodňovanie fyzických osôb, nad ktorým sa rozmýšľa, sú otázkou vážneho zásahu do rozpočtu na rok 2025. Po konzultácii s ministerstvom financií sa budeme rozprávať o tom, ktoré fyzické osoby by mohli byť odškodnené,“ povedal vtedy Kotlár.

Dnes sa na facebookovej stránke Martina a Peter ozbjavil oznam od Kotlára. Vyplýva z neho, že sa rozhodol s reláciou skončiť. „Náš profil fungoval vďaka vzájomnej úcte a láske. Preto mi dovoľte Vás informovať, že k dnešnému dňu, mňa už nič nedrží v pozícii, pre ktorú som obetoval všetko,“ napísal Kotlár. „Ak som niekomu ublížil, odpustite mi. Moja cesta bola cestou oddanou pre ľudí. Od dnešného dňa, už pre Vás, ja Peter, nebudem vysielať. Kanál odteraz patrí Martinke, láskavej a silnej bytosti. Nech sa Vám všetkým dobre darí, budem sa za Vás modliť,“ píše.

Pustili sa doňho jeho vlastní fanúšikovia

Pod príspevkom začali okamžite pribúdať komentáre, ktoré sú voči KOtlárovi veľmi kritické. „Som šokovaný. Peter, kde sú výsledky? Prestávaš vysielať? Veď preto ťa ľudia volili, aby si prinášal informácie z NR SR a bojoval za občanov. Rád by som ťa verejne vyzval, aby zodpovedal kto – aký sponzor – stál za vysielaním TV SLOVAN a z akých peňazí sa platilo štúdio, vybavenie, prenájom kancelárie a kto v skutočnosti dával výplatu moderátorke Šimkovičovej celý ten čas,“ pýta sa v komentári jeden z kandidátov na europoslanca z Republiky.

„Aha! Takže vás dostali a teraz cúvate. Veď plat poslanca stačí na to, aby sa držal bobrík mlnčanlivosti. Verejnosť nič nevie a podľa vás aj dobre, že nevie?! Lebo keby vedela , tak ani jeden z vás by nebol. Smutné ako sa dá otočiť keď vám mocní šliapu na krk, však? Z bojovníka služobník,“ píše jedna z komentujúcich.

„A sluby,zas v prdeli,hlavne,ze som v parlamente, a teraz papa, kde su vysledky? Dostali ste hlas za to,ze vsetko presetrite nic nenechate tak a teraz?“ píše iný. Niektorí Kotlára podporujú a ďakujú mu, väčšina ho vyzýva k vysvetleniu alebo mu píšu, že sú z neho sklamaní.

Kotlár bližšie nevysvetlil, prečo sa rozhodol už ďalej nevysielať.

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Slovan