Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najdôležitejší muž celého života a boj s vlastnými démonmi. Záverečné epizódy Ivety sú už vonku

Tretia séria životopisnej minisérie o speváckej hviezde Ivete Bartošovej prichádza na obrazovky.

10.05.2024 00:00
Iveta, David Prachař, Anna Fialová Foto:
Anna Fialová ako Iveta Bartošová a David Prachař ako jej manžel Josef Rychtář v tretej sérii seriálu Iveta.
debata

Tretia séria minisérie Iveta sa zameriava na záverečnú etapu života speváckej hviezdy Ivety Bartošovej, ktorá bola poznačená alkoholom, užívaním antidepresív, neprestajným hľadaním lásky a bulvárnymi škandálmi. Prvá časť je dostupná na na Voyo v premiére v piatok 10. mája, ďalšie dve epizódy pribudnú vždy v nasledujúce piatky – 17. a 24. mája.

Príbeh divákov tentoraz zavedie do obdobia trinásť rokov po odchode od Ladislava Štaidla, keď sa život jednej z najznámejších tvárí československej popmusic dramaticky premenil. Zdá sa, že vypredané haly a profesijné vavríny sú minulosťou. Iveta Bartošová navyše vedie súdne spory o milovaného syna Artura.

„Tretia séria je najmä o vzťahu Ivety so synom. Zameriavame sa na jej snahu pobiť sa s osudom a boj o vlastnú dôstojnosť. Tieto témy sú v zakončení našej série veľmi silné a Michalom Samirom aj skvele napísané,“ hovorí kreatívny producent Voyo Matěj Podzimek.

Málo mě znáš, iveta Bartošová Čítajte viac Takto Ivetu Bartošovú nepoznáte. Nový dokument prináša nikdy nevidené zábery a intímne výpovede jej blízkych

„Bolo by jednoduché sa v poslednej sérii pustiť do moralizovania, ale práve tomu sme sa chceli vyhnúť. Pre mňa je záver Ivety o boji so závislosťami – či už na alkohole alebo toxických vzťahoch. A tiež o strachu požiadať si o pomoc,“ dodáva producentka a kastingová režisérka Maja Hamplová z Barletta Productions.

Scenárista a režisér Michal Samir o tretej sérii hovorí: „Vždy som si myslel, že bude o nej a o Josefovi Rychtářovi, ale už pri písaní série som prišiel na to, že to tak nie je a hlavným mužom tejto fázy jej života je syn Artur. Veľa vecí, veľa afér, veľa ľudí je v seriáli vynechaných. To je zámer. Zásadné je mať pre každú sériu práve kľúčového muža jej života. Prvá séria bola o Petrovi Sepešim, druhá o Ladislavovi Štaidlovi a tretia je práve o Arturovi.“

Zábery z tretej série seriálu Iveta Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
V tretej sérii seriálu Iveta stvárni Ivetu...

O čom je Iveta III

  • Epizóda 1 (Lásko, lásko): Leto 2011. Trinásť rokov od rozchodu s Ladislavom Štaidlom. Dvanásť rokov od posledného úspešného albumu. Iveta sa práve rozišla s partnerom a každý jej krok je sledovaný bulvárom, verejnosťou a súdom. Napriek tomu je šťastná – je mamou na plný úväzok. Len nesmie urobiť žiadnu chybu.
  • Epizóda 2 (Léto): Iveta má nového priateľa Josefa, svoju vlastnú televíznu šou a nevzdáva boj o syna Artura. Všetko ale komplikuje jej závislosť od alkoholu. Josef chce, aby sa liečila, ona chce pokoj a more. Rozhodne sa pre radikálny krok a zavolá človeku, ktorý jej kedysi ponúkol pomoc.
  • Epizóda 3 (Tichá píseň): Budem zase spievať! Iveta abstinuje a cvičí, robí všetko, aby sa vrátila na pódiá. Comebackový koncert sa blíži a Josef chce byť tým, kto zaistí, že prebehne bez problémov. Príchodu Ivetinho najväčšieho ctiteľa ale nezabráni.

Hlavnú úlohu Ivety opäť stvárňuje Anna Fialová. Pridávajú sa k nej David Prachař ako Ivetin partner a majiteľ bezpečnostnej agentúry Josef Rychtář, Richard Krajčo ako Ivetin oddaný fanúšik Zdeněk Macura a Filip Rajmont ako niekdajší kráľ bulvárnych médií Pavel Novotný so svojou podriadenou, novinárkou a zároveň Ivetinou kamarátkou Gabi v podaní Zuzany Zlatohlávkovej. Jana Stryková si zahrá Gabinu hlavnú rivalku, bulvárnu novinárku Simonu, a Alena Mihulová si zopakuje úlohu Ivetinej matky Svatavy Bartošovej. Artura Štaidla stvárnil Karel Šimek, pre ktorého to bola prvá rola v živote, no predviedol neuveriteľný výkon.

Predstaviteľka Ivety Bartošovej Anna Fialová hovorí: „V predchádzajúcich sériách boli situácie, ktoré som potrebovala skutočne pochopiť a vždy sa mi napokon podarilo dostať sa k tomu výsledku. Pochopiť ju, Ivetu. V tej záverečnej sérii doteraz niektorým veciam nerozumiem. Napríklad aké strašné musí byť vaše trápenie, že ste schopný si vziať život, hoci tu necháte vymodleného syna, ktorého nadovšetko milujete. Túto vnútornú časť si stále ešte neviem dostatočne predstaviť. Aj o tom pre mňa bola tretia séria. O objavovaní neskutočnej lásky, ktorú ku svojmu dieťaťu cítila,“ hovorí predstaviteľka Ivety Bartošovej Anna Fialová.

Jej seriálového manžela Josefa Rychtářa stvárnil David Prachař: „Scenár bol dobrý, nemusel som nič prerábať, pretože moje scény boli jednoznačne a výborne napísané. Mali aj humor. V niečom bol Josef Rychtář aj dojemný, ako sa o Ivetu staral a myslel si, že zvládne tú psychickú chorobu zlomiť, čo je vlastne nemožné. On to tak ale myslel a z toho scenára bolo cítiť, že tam nejaká dobrá vôľa z jeho strany bola. Nikto nie je taký čiernobiely.“

Richard Krajčo za rolu Ivetinho oddaného fanúšika Zdeňka Macuru čelil aj verejným hejtom. „Musím povedať, že som nikdy nedostal také búrlivé reakcie, a tak nenávistné správy na to, že niečo robím, ako v tomto prípade. Čo ma zaskočilo. Tu, zrejme ako je tá kauza stále trošku živá a nejako sa všetkých dotýka, by boli niektorí asi radšej, keby sa to vôbec neobjavilo,“ hovorí Krajčo.

Iveta, Karel Šimek, Anna Fialová Čítajte viac V záverečnej sérii sa kruh uzatvára. Dojemný trailer odhaľuje Ivetu Bartošovú v období, keď sa jej život dramaticky zmenil

„Každá z jednotlivých sérií Ivety má svoj vlastný vizuálny štýl, každý odráža estetiku aj tempo doby, v ktorej sa odohráva. A keďže je známe, že doba sa zrýchľuje, posledná séria zachytáva hektické obdobie, keď do nášho života naplno vstúpili digitálne technológie a všetko sme mohli získať okamžite a online. Veci, zážitky… a osudy živého človeka,“ dodáva kreatívny producent Voyo Matěj Podzimek. Tretiu sériu pre Voyo opäť produkuje oceňovaná Barletta Productions na čele s producentskou dvojicou Maja Hamplová a Matěj Chlupáček.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Iveta Bartošová #Voyo #seriál Iveta