Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ohrozené eurofondy, koniec zubných benefitov aj voľný post šéfa parlamentu: Do víkendových diskusií prídu Šutaj Eštok, Šimečka, Drucker aj Raši

Prehľad hostí a tém vo víkendových politických diskusiách v RTVS, na Markíze a ta3.

20.04.2024 00:00
pellegrini, šutaj eštok Foto: ,
Na snímke vpravo minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Tomáš Drucker a vľavo minister vnútra SR Matúš Šutaj-Eštok (obaja Hlas).
debata (1)

Slovensko potrebuje konsolidovať verejné financie a vláda postupne predstavuje oblasti, ktorých sa šetrenie dotkne. Plánuje zníženie stavu štátnych úradníkov, vyššie dane z cigariet a zo sladených nápojov, ukončenie dotácií na lacný plyn či zrušenie zubných benefitov, ktoré roky uhrádzali zdravotné poisťovne. Avizuje aj zmenu Matovičovho „prorodinného balíčka“.

Problémom sa ukazuje zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry a novela Trestného zákona, pre ktoré môžeme prísť o časť eurofondov z Plánu obnovy. Nedočerpaných je ešte šesť a pol miliardy eur.

Po prezidentských voľbách sa o slovo prihlásil Andrej Danko s požiadavkou na post predsedu parlamentu. Podporil ho premiér Robert Fico, no Hlas nominoval Richarda Rašiho. Koaliční lídri sa dohodli, že konečné rozhodnutie padne až po júnových eurovoľbách. Minister životného prostredia Tomáš Taraba sa dohodol s opozičným KDH na zmene zákona o odstrele medveďov.

Roman Michelko Čítajte aj Fondu na podporu umenia hrozí kolaps: Kvôli plánovaným zmenám hrozí odchodom polovica odborníkov

Sobotných dialógoch budú o aktuálnych témach diskutovať minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD) a predseda KDH Milan Majerský. Reláciu vysiela v sobotu od 12:10 hod. Rádio Slovensko a spravodajská televízia :24, moderuje Karolína Lacová.

Do nedeľnej relácie V politike prijali pozvanie minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a podpredseda parlamentu Michal Šimečka (PS). Hovoriť budú aj o budúcnosti bezpečnostných zložiek či slobode slova a médií. Diskusiu vysiela spravodajská televízia ta3 od 11:00 hod., moderuje Richard Dírer.

Hosťami O 5 minút 12 budú minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) a poslankyňa Lucia Plaváková (PS). Témou diskusie bude aj čerpanie prostriedkov z Plánu obnovy a presadzovanie priorít v rezorte školstva. Reláciu vysiela Jednotka a :24 naživo v nedeľu od 11:55 hod., moderuje Marek Makara.

Michal Kovačič, Na telo Čítajte aj Na telo s netradičnou zostavou hostí. Zamával sledovanosťou diskusie vládny bojkot?

Televízia Markíza sa rozhodla, že po bojkote jej politickej diskusie Na telo vládnymi politikmi nebude vopred prezrádzať svojich hostí. Uplynulú nedeľu odvolal svoju dohodnutú účasť v diskusii minister práce Erik Tomáš a televízia si uplatnila tzv. inštitút prázdneho kresla.

V upútavke však prezradila, že prinesie exkluzívny prieskum dôveryhodnosti všetkých ministrov vlády s prekvapivými výsledkami aj posunmi. Ukáže tiež, kto je spomedzi členov Hlasu favoritom Slovákov na post predsedu parlamentu namiesto Petra Pellegriniho.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sobotné dialógy #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo