Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Z Pána profesora do Nemocnice: Jojka hlási poriadny úlovok z Markízy

Výmeny hercov medzi komerčnými stanicami neprestáva. Tentokrát do lekárskej drámy prichádza dlhoročná stálica z Pána profesora.

07.05.2024 00:00
debata

Iba koncom marca oznámili tvorcovia Nemocnice viacero nových tvárí. Zoznam sa na začiatkom mája ešte viac rozšíri. Od utorka, 7. mája, do deja zasiahne herec Roman Luknár, ktorý sa niekoľko sezón objavovala na Markíze v Pánovi profesorovi. Nad markizáckym seriálom stále visí otáznik a šiesta séria sa nenakrúca, Luknár má preto priestor pre iné účinkovanie. Nateraz to vyzerá tak, že Pán profesor dostane dlhšiu pauzu alebo sa skončí úplne, napriek dramatickému záveru piatej série. Ak by televízia rátala s novou sériou na jeseň, už by sa musela naplno nakrúcať. Nedeje sa tak. Nakrúca sa tretia séria Druhej šance.

Počas skorej jari v Nemocnici prišlo k viacerým zmenám. Načas sa diváci rozlúčili s Jurajom Lojom, ktorý si to namieril do Markízy a Let's Dance. V prípade Loja to však, údajne, tak nemá byť a tvorcovia avizujú iba jeho dočasnú prestávku, vzhľadom na fakt, že by herec nestíhal všetky povinnosti. V deji ho na nejaký čas poslali do Popradu. Dá sa očakávať, že televízia bude mať snahu dostať ho späť do seriálu, keďže v Let's Dance patril k top tanečníkom a jeho, už tak, veľká popularita ešte viac rastie.

Výraznú popularitu Jojka využila aj v prípade konkurenčného Dunaja. Do seriálu zlákala herečku Máriu Schumerovú, ktorej pred niekoľkými mesiacmi scenáristi Markízy pripravili poriadne tragický koniec. Teraz sa na Jojke z nej stane lekárka. Do Nemocnice mieri aj herec Dávid Hartl, ten sa dlhšie v žiadnom seriálovom projekte neobjavil. Svoju premiéru má za sebou herec Juraj Ďuriš, toho si diváci môžu pamätať zo seriálu Čas nádejí. Jojka zlákala ďalšiu tvár Markízy, ktorá sa aktuálne objavuje v seriáli Zrada – do tímu lekárov prichádza Katarína Šafaříková.

Do Nemocnice nastupuje herec Roman Luknár. Foto: TV JOJ
nemocnica, luknár, Do Nemocnice nastupuje herec Roman Luknár.

Nemocnicu pravidelne sleduje viac ako 300-tisíc divákov počas utorkov a štvrtkov. Je to najsledovanejší seriál televízie, keďže jej želiezka v ohni – Iveta a Vytoč môjho agenta – absolútne pohoreli. Hoci stanica ohlásila, že rok 2024 bude pre Nemocnicu finálový a povie svoj posledný príbeh, nateraz tomu nič nenasvedčuje, keďže do deja vstupujú stále nové postavy.

Do deja už v utorok zasiahne Luknár a nielen on! Na koho sa môžu diváci tešiť?

Jozef (Roman Luknár) prichádza do príbehu ako otec sestričky Johanky, ktorá na základe indícií svojej chorej matky hľadá pravého otca. Vzťah medzi Johankou a Jozefom je komplikovaný. Jozefa obvinili z trestného činu, za ktorý sedel vo väzení. Po obnovení procesu je Jozef oslobodený a prichádza do Nemocnice svätého Martina za svojou manželkou aj dcérou. V nemocnici potrebujú účtovníka a Jozef dostane pracovnú ponuku.

Okrem toho máme aj novú lekárku, ktorú hrá študentka VŠMU Eva Gribová. Doktorka Táňa Dobrovičová je mladšou sestrou gynekologičky Alice (Dominika Richterová), je anesteziologička. Ako malé mali medzi sebou veľmi dobrý vzťah, ktorý sa však v rámci rivality medzi staršou a mladšou sestrou vyvinul do súperenia. Táňa je svojrázna, veľmi vášnivá a túži po láske, ktorú stále hľadá. Uvidíme či si sestry nájdu k sebe opäť cestu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #Roman Luknár #seriál Nemocnica