Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Známy seriál dostal filmovú verziu. Dve uletené východniarky pripravujú pred premiérou niečo špeciálne

Nová slovenská komédia Kavej bude mať premiéru už v lete.

11.05.2024 06:00
Kavej Foto:
Jana Kovalčiková ako Veronika a Anna Jakab Rakovská ako Klára na zábere z filmu Kavej.
debata

Klára a Veronika – dve „východniarky“, ktoré si prišli plniť sny do Bratislavy. Niekto im totiž povedal, že všetci šikovní ľudia patria práve do hlavného mesta. Či sa im podarilo uspieť, už diváci sledovali v internetovom seriáli Kavej, kde si pri kávičke rozprávali svoje zážitky z Bratislavy.

Teraz prichádzajú s novým príbehom na filmové plátno. Veronika (Jana Kovalčiková) a Klára (Anna Jakab Rakovská) už žijú a pracujú v hlavnom meste. Po dlhšom čase sú však nútené vycestovať domov do Prešova a do Kysaku, kde musia absolvovať povinné rodinné a spoločenské udalosti – pohreb a tri svadby. Udeje sa toho však viac, ako ktokoľvek čakal.

Nová láskavá komédia Kavej bude mať premiéru začiatkom leta. Zábavné a často bizarné situácie, do ktorých sa dve kamarátky s rázovitým východniarskym elánom dostanú, neponúkajú len prvoplánovú zábavu, ale poukazujú aj na nezmyselnosť predsudkov. Či sa im podarí popri všetkých zážitkoch nájsť lásku, šťastie a v neposlednom rade zmysel života, uvidia diváci v kinách už v júli.

Jana Kovalčiková ako Veronika a Anna Jakab... Foto: Continental film
Kavej Jana Kovalčiková ako Veronika a Anna Jakab Rakovská ako Klára na zábere z filmu Kavej.

Pod filmom sú podpísaní rovnakí tvorcovia ako pod seriálom – scenáristka Michaela Zakuťanská, režisér Lukáš Zednikovič a producent Dano Dangl. Nápad natočiť film sa zrodil už v roku 2020.

„Divákom týmto filmom neprinášame len prvoplánovú zábavu, ale snažíme sa poukázať aj na nezmyselnosť predsudkov a stereotypov, ktoré nás v živote často brzdia. Film Kavej cez humor rozpráva príbeh o tom, ako si možno sami občas komplikujeme život a nevnímame to, čo má skutočnú hodnotu. Je o láske, priateľstve a rodine,“ hovorí režisér Lukáš Zednikovič.

Anna Jakab Rakovská a Jana Kovalčiková na... Foto: Continental film
Kavej Anna Jakab Rakovská a Jana Kovalčiková na zábere z filmu Kavej.

V hlavných úlohách sa predstavia Anna Jakab Rakovská a Jana Kovalčiková. Vo filme diváci uvidia aj Evu Pavlíkovú, Dominiku Kavaschovú, Danu Droppovú, Lýdiu Ondrušovú, Lenku Barilíkovú Spišákovú, Pavla Šimuna, Tomáša Tureka, Branislava Matuščina, Domiho Halyho a mnohých ďalších.

Vojna policajtov Čítajte aj Na Netflix vtrhol film, ktorý ukazuje Slovensko bez cenzúry

Špeciálne Kavej Festy

Skôr ako sa film Kavej objaví od 18.júla v slovenských kinách, vyberie sa za svojimi fanúšikmi na šnúre eventov v slovenských amfiteátroch. Herci, režisér, hlavný kameraman, scenáristka, filmový štáb, ale aj ďalší hostia, ktorých si tvorcovia pozvali na špeciálne podujatia Kavej festy, prinesú divákom atraktívny program plný hudby, zábavy, rozhovorov a stand upov. Od Andera po Šoka, od DJ po koncert Katky Knechtovej.

Jana Kovalčiková (v strede) na zábere z filmu... Foto: Continental film
Kavej Jana Kovalčiková (v strede) na zábere z filmu Kavej.

Diváci sa na Kavej Festy môžu tešiť v Prešove, Košiciach, na Zemplínskej Šírave či v Banskej Štiavnici a pribudnú aj ďalšie mestá na západnom a strednom Slovensku. Do premiéry majú tvorcovia pripravené ešte ďalšie prekvapenia, ktoré budú prezrádzať na sociálnych sieťach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Kovalčiková #Anna Jakab Rakovská #Kavej