Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Víkendové politické relácie: Po atentáte na Fica mení RTVS dramaturgiu diskusií aj moderátora

Hlavnou témou víkendových politických diskusií v RTVS, na Markíze a ta3 bude atentát na predsedu vlády Roberta Fica.

18.05.2024 00:00 , aktualizované: 19.05.2024 13:10
húf novinárov Foto: ,
Pred Rooseveltovou nemocnicou sa kvôli atentátu na premiéra Roberta Fica zišli desiatky novinárov z celého sveta.
debata (3)

Slovensko je v šoku. Posledné hodiny a dni sa prioritne skloňuje postrelenie predsedu vlády Roberta Fica, ku ktorému došlo po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. Politici vyzývajú na zdržanlivosť pri vyjadreniach, prezidentka Zuzana Čaputová spolu so zvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim chcú zorganizovať stretnutie predsedov všetkých parlamentných strán v Prezidentskom paláci.

Bezpečnostnej a politickej situácii, stave spoločnosti a demokracie po atentáte na premiéra sa budú venovať všetky víkendové politické diskusie.

Fico postrelenie prevoz BBX Čítajte viac Po atentáte na Fica nenávisť na sociálnych sieťach stúpla. Väčšina médií vypla komentáre

Do relácie V politike prídu diskutovať podpredseda parlamentu a predseda SNS Andrej Danko a predseda KDH Milan Majerský. O aktuálnom politickom dianí v koalícii a legislatívnej situácii budú diskutovať s moderátorom Richardom Dírerom. Reláciu vysiela spravodajská televízia ta3 v nedeľu, 19. mája od 11:00 hod.

Hosťami Na telo budú minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a v druhej časti relácie psychológ profesor Anton Heretik s teológom Danielom Pastirčákom. Aktualizácia: Minister vnútra Šutaj Eštok napokon diskutovať neprišiel, oznámil moderátor na začiatku relácie.

O priebehu vyšetrovania, ale aj o tom, aké dopady môže mať táto udalosť na spoločnosť, ako jej priniesť upokojenie a vyhnúť sa prípadnej eskalácii, budú diskutovať s moderátorom Michalom Kovačičom. Relácia Na telo sa začína v nedeľu, 19. mája o 13:00 hod., na obrazovkách TV Markíza.

Zmena dramaturgie v RTVS

RTVS vzhľadom na aktuálnu spoločenskú situáciu pristúpila k zmene dramaturgie svojich víkendových diskusných relácií – Sobotných dialógov a O 5 minút 12. Do diskusií nepozvala politikov, ale odborníkov z rôznych oblastí.

Hosťami Sobotných dialógov budú bezpečnostný analytik, niekdajší riaditeľ Úradu pre ochranu ústavných činiteľov Juraj Zábojník, politologička z Univerzity Komenského v Bratislave Aneta Világi a psychologička, riaditeľka Ústavu výskumu sociálnej komunikácie SAV Barbara Lášticová. Reláciu vysiela v sobotu 18. mája od 12:10 hod. Rádio Slovensko a spravodajská televízia :24, moderuje Karolína Lacová.

V nedeľu prídu do O 5 minút 12 diskutovať vedecká pracovníčka Sociologického ústavu SAV Zuzana Kusá, riaditeľka Biomedicínskeho centra SAV Silvia Pastoreková, psychológ Miron Zelina a Karol Lovaš z Inštitútu komunikačných štúdií a žurnalistiky UK v Prahe. Reláciu vysiela v nedeľu, 19. mája od 11:55 hod., Jednotka a RTVS :24, moderuje Marek Gudiak.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #O 5 minút 12 #V politike #politické relácie #Na telo