Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Je tu vojna, ktorú nemusí každý vyhrať: Hra o tróny pokračuje a bude to masaker!

HBO zverejnilo finálny trailer k druhej sérii Rodu draka a fanúšikovia sú nadšení. Pokračovanie dračej ságy bude masaker!

17.05.2024 00:00
rod draka, hra o tróny, Foto:
Rod draka sa vráti už 17. júna.
debata

Viac ako dve minúty trvajúca ukážka ukazuje štart krvavej vojny medzi dvoma znepriatelenými klanmi rodu Targaryenovcov. A bude to poriadne drsné. Nielenže sa zelený a čierny pakt dračieho bude loviť medzi sebou, ale v Západozemi sa rozpúta aj občianska vojna. Knižní fanúšikovia vedia, ako toto celé dopadne. Bude to masaker. Pád Targaryenovcom je nezvratný, spolu s nim budú slabnúť aj draci, až napokon vyhynú a na Železný trón zasadne niekto iný.

Západozem je na pokraji krvavej občianskej vojny, v ktorej Zelená a Čierna rada bojujú o kráľa Aegona a kráľovnú Rhaenyru. Každá strana verí, že tá jej je právoplatným nástupcom na Železný trón, a tak trailery Zelenej a Čiernej rady odrážajú tieto dva pohľady v oddelených, ale vzájomne sa doplňujúcich poloviciach toho istého príbehu. Pre celosvetové publikum „Všetci si musia vybrať“ svoju stranu rodu Targaryenovcov, keďže kráľovstvo sa v druhej sérii rozpadá.

Kráľovstvo je rozdelené, jednotlivé rody sa postavia na rôzne strany vojenskej barikády. Vojna sa už nedá zastaviť a všetci vedia, že to skončí krviprelievaním. Vládcovia však zabudli na jednu vec, že môžu prísť o trón, keď sa proti nim postavia poddaní.

Seriál, ktorého dej sa odohráva 200 rokov pred udalosťami seriálu Hra o tróny, vychádza z knihy George R. R. Martina Oheň a krv a rozpráva príbeh rodu Targaryenovcov. Jeho zlaté časy, ale aj postupný úpadok a príchod občianskej vojny.

Osemdielna druhá séria Rodu draka odštartuje na Slovensku už 17. júna na streamovacej platforme Max (HBO Max do 21. mája).69

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #HBO Max #seriál Rod Draka #streamovacia služba Max