Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Benedict Cumberbatch stráca syna a začína šalieť. Nová miniséria Netflixu sľubuje emóciami nabitú drámu

Britský kriminálny triler bude mať čoskoro premiéru na Netflixe.

13.05.2024 00:00
Erik, Benedict Cumberbatch Foto:
Benedict Cumberbatch v britskej minisérii Eric.
debata

Nominant na Oscara Benedict Cumberbatch sa predstavuje v šesťdielnej minisérii Eric, ktorá dorazí 30. mája na Netflix. Britská kriminálna dráma sleduje zúfalého otca, ktorý bojuje so svojimi démonmi v uliciach New Yorku 80. rokov, keď pátra po svojom nezvestnom synovi. Režisérkou je Lucy Forbes (This Is Going to Hurt, The End of the F***ing World) a scenáristkou držiteľka ceny BAFTA a Emmy Abi Morgan (Suffragette, Shame, The Iron Lady).

Kavej Čítajte aj Známy seriál dostal filmovú verziu. Dve uletené východniarky pripravujú pred premiérou niečo špeciálne

Vincent (Benedict Cumberbatch) je jedným z popredných newyorských bábkarov a tvorcom mimoriadne populárnej detskej televíznej šou Good Day Sunshine. Jeho život sa však zamotá, keď sa cestou do školy stratí jeho 9-ročný syn. „Eric je temná a bláznivá cesta do srdca New Yorku 80. rokov – a do dobrého i zlého a škaredého sveta Vincenta,“ hovorí scenáristka Abi Morgan.

Vincent sa snaží vyrovnať so stratou svojho syna Edgara a stáva sa čoraz nepokojnejším a nestálejším. Plný sebanenávisti a pocitu viny za jeho zmiznutie sa drží synových nákresov modrej bábky – monštra Erica. Je presvedčený, že ak dokáže dostať Erica do televízie, Edgar sa vráti domov. Keď sa Vincent svojím deštruktívnym správaním postupne odcudzuje rodine, kolegom z práce aj detektívovi, ktorý sa mu snaží pomôcť, stáva sa bábka Eric jeho jediným spojencom v snahe priviesť svojho syna domov.

pán prsteňov, Čítajte aj Poriadne prekvapenie: Kultová filmová sága dostane pokračovanie a to poriadne skoro!
Benedict Cumberbatch ako Vincent a Ivan Morris... Foto: Netflix
Eric Benedict Cumberbatch ako Vincent a Ivan Morris Howe ako jeho syna Edgar v minisérii Eric.

„Eric je hlboký ponor do New Yorku 80-tych rokov, zápasí s rastúcou kriminalitou, vnútornou korupciou, endemickým rasizmom, zabudnutou spodinou a epidémiou AIDS, odhaľuje rozdiely medzi rodičmi hľadajúcimi svoje dieťa, detektívom bojujúcim s narušeným systémom, a stratený chlapec, ktorý sa možno nikdy nevráti domov a pýta sa, kde ležia skutočné príšery. S bábkami… veľa bábkami," dodáva scenáristka.

V traileri – v sprievode zlovestnej verzie hitu SOS od skupiny ABBA – pátrajú zúfalí rodičia po svojom nezvestnom dieťati. Keďže Cumberbatchov Vincent je bábkarom v detskom predstavení, myslí si, že vytvorenie bábky inšpirovanej kresbami jeho syna bude majákom, ktorý ho privedie späť tam, kam patrí. „Ak ho dostanem do šou, Edgar ho uvidí,“ hovorí v upútavke. „Bude vedieť, ako veľmi chceme, aby sa vrátil domov.“ Po boku Benedicta Cumberbatcha hrajú Gaby Hoffmann jeho ženu Cassie, Ivan Morris Howe ich syna Edgara a McKinley Belcher III hlavného detektíva Ledroita.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix