Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Konečne potvrdené: Duna 3 bude, má to však ale...

Špekulácie ohľadom ďalšieho pokračovania filmu Duna sú konečne na konci. Na premiéru si však počkáme.

06.04.2024 00:00
Duna Foto:
debata

Špekulácie ohľadom ďalšieho pokračovania filmu Duna sú konečne na konci. Duna 3 definitívne bude!

Režisér Denis Villeneuve podľa Variety oficiálne potvrdil, že Duna 3 je v ranom štádiu príprav a film sa aktívne plánuje. Toto oznámenie však prináša aj prekvapenie. Villeneuve sa totiž rozhodol urobiť si prestávku od sci-fi univerza a zatiaľ, čo sa pripravuje na novú časť Duny, chystá sa natočiť úplne iný film.

duna, Čítajte viac Nadšené reakcie, rekordná návštevnosť: Duna opantala aj slovenské kiná

Kanadský režisér už pred premiérou druhej časti Duny naznačil, že by rád ukončil príbeh Paula Atreidesa tretím a posledným filmom. Vtedy avizoval, že zatiaľ je všetko vo fáze prianí, pretože definitívne rozhodnutie o tretej časti bude závisieť od úspechu práve prebiehajúcej druhej časti.

Druhej časti Duny sa v kinách darí nad očakávania dobre. S tržbami prekračujúcimi 630 miliónov dolárov je toto epické sci-fi zatiaľ najúspešnejším filmom roka. Navyše, film stále beží v kinách a štúdio Warner Bros. Pictures bude mať aj z predaja fyzických nosičov a digitálnych kópií filmu dodatočné zisky.

Villeneuve sa s Warner Bros. dohodol aj na ďalšom pokračovaní, avšak prekvapivo to nebude jeho najbližší projekt. Jeho prioritou bude filmová adaptácia knihy „Nuclear War: A Scenario“ od uznávanej spisovateľky Annie Jacobsenovej, ktorá je inšpirovaná reálnymi predpokladmi vývoja jadrovej vojny v súčasnej dobe.

Duna 3 zatiaľ nemá naplánovaný dátum premiéry, pravdepodobne si však na ňu pár rokov počkáme.

matrix Čítajte viac Kultová klasika sa vracia: Matrix sa dočká nového filmu, Warner Bros sú z príbehu nadšení

Taktiež je vysoko pravdepodobné, že Duna 3 bude poslednou časťou tejto epické série pod vedením Villeneuva. Režisér sa opakovane vyjadril, že natáčanie Duny je mimoriadne náročné a jeho sen je ukončiť príbeh Paula Atreidesa vo forme trilógie.

Duna 3 bude postavená na knihe „Spasiteľ Duny“ od Franka Herberta. Príbeh sa odohráva 12 rokov po krvavom závere prvej časti, kde Paul „Muad’Dib“ Atreides porazil Harkonenovcov a sám sa stal vládcom galaxie. Avšak svojím konaním vyvolal svätú vojnu, v ktorej hrozí deštrukcia ľudstva. Paul sa snaží predísť katastrofe a ochrániť svojich blízkych pred nebezpečenstvom zo strany mocných rodov galaxie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Duna