Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nepríjemné prekvapenie pre Markízu: Let's Dance si "vytancovalo" najhorší výsledok série

Hoci deviata séria je stále najsledovanejšou šou na trhu, musela sa zmieriť s prvým väčším prepadom sledovanosti.

21.04.2024 00:00
Lets Dance Foto:
Deviata séria graduje, na parkete sa v nedeľu predstaví už len päť párov.
debata

Siedmy priamy prenos sa v oboch hlavných cieľových skupinách stal absolútne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

V cieľovej skupine 13 – 55 siedma epizóda zaznamenala 7,5% sledovanosť a trhový podiel 30%. Ide však o najslabší výkon mimoriadne sledovanej deviatej série. Doteraz všetky epizódy nepodliezli 30% podiel na trhu, pre televíziu to teda bola v nedeľu večer veľká tesnotka. Napríklad šieste kolo v cieľovej skupine 13 – 55 šou uhrala 8% sledovanosť a nadpriemerný trhový podiel 31,8%.

Absolútnym trhákom bolo Let's Dance počas Veľkej noci. Na Veľkonočnú nedeľu v cieľovej skupine 13 – 55 získala piata epizóda za viac než desaťročie rekordný rating 10,8% a rovnako aj najvyšší trhový podiel 35,4%. Ide o hodnoty, aké šou Let's Dance dosahovala naposledy v rámci 5. sezóny v roku 2011.

Iveta na Jojke sa musela zmieriť, že mala trojnásobne nižší podiel na trhu 9,3% v rovnakej cieľovej skupine, nasledujúci film 2Bobule si pohoršil na trhový podiel 7,7%. Súťažná šou Duel šampiónov si na Jednotke RTVS pripísala taktiež výrazne slabší podiel na trhu 11% a nadväzujúci film Príliš vzdialený most dokonca len 3,6%.

Siedme kolo pritiahlo k obrazovkám celkovo 515-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania šou zasiahla dokonca až 904-tisíc divákov (AvRch v CS 12+). Ako špeciálna porotkyňa sa predstavila víťazka 1. série z roku 2006 Zuzana Fialová, ktorá Let's Dance medzičasom už aj moderovala a bola tiež členkou poroty, a šiestou dvojicou, ktorá musela súťaž opustiť, sa na základe bodovania poroty a diváckeho SMS hlasovania stali dlhoročný redaktor Televíznych novín Ján Tribula a jeho tanečná partnerka Natália Glosíková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #Let's Dance