Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Maštalír, Hofmann a Bebjak? To nemôže dopadnúť zle. Na obrazovky prichádza nový napínavý seriál

Na obrazovky prichádza psychologická dráma Vedľajší produkt.

22.04.2024 00:00
Vedľajší produkt, Maštalír, Hofmann Foto:
Tomáš Maštalír a Martin Hofmann na zábere z minisérie Vedľajší produkt.
debata

Môže byť stíhaný vrah odhalený pomocou nelegálnych metód? A sme si pred spravodlivosťou skutočne všetci rovní? Odpovedať hľadá napínavý seriál Vedľajší produkt, v ktorom hlavné úlohy stvárňujú Tomáš Maštalír a Martin Hofmann.

výnimočná nikol, Čítajte aj Pauhofová poriadne prekvapila o jej návrate: Neverila som, že sa tak stane, ale...

Trojdielnu minisériu pre Českú televíziu natočil režisér Peter Bebjak, ktorý má na konte ocenenia Český lev za seriály Matematika zločinu, Devadesátky, Herec a Spravedlnost, či Slnko v sieti za filmy Jozef Mak a Čiara.

„Mám rád, keď sú postavy v reálnom prostredí a dostávajú sa do skutočných problémov. Tie môže v istých paralelách zažívať každý človek, ktorý túži po spravodlivosti. A snaží sa ju dosiahnuť niekedy bohužiaľ za akúkoľvek cenu,“ hovorí režisér.

Zábery z minisérie Vedľajší produkt Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Martin Hofmann a Tomáš Maštalír na zábere z...

Posadnutosť spravodlivosťou

Tomáš Maštalír stvárňuje v psychologickej dráme postavu detektíva Josefa Krulicha z ostravského oddelenia vrážd. Dolapenie brutálneho vraha odštartuje v jeho živote nečakané udalosti.

„Je tvrdošijný. Keď vidí, že v rámci systému, ktorého je súčasťou, sú trhliny, kvôli ktorým je ohrozená spravodlivosť, tak jedná. Nebojí sa konfrontovať nadriadených, pokiaľ s niečím nesúhlasí. Vadí mu, keď zistí, že vyššie orgány policajného a justičného systému, ktoré boli stvorené, aby spravodlivosť hájili, nefungujú. Rozčuľuje ho, že tí, čo by tieto problémy mali vidieť a hlavne riešiť, sa rozhodnú robiť, neexistujú.“ hovorí o svojej postave Maštalír.

Nicole Kidman, Zac Efron, A Family Affair Čítajte aj Medzi Kidman a Efronom to opäť bude poriadne iskriť. Pred kamerami sa stretnú v novom romantickom filme

Napínavá psychologická dráma inšpirovaná skutočnou policajnou praxou skúma otázku spravodlivosti a dane, ktorú je potrebné zaplatiť za odhalenie pravdy. „Počas vyšetrovania sa občas dostávate do situácií, v ktorých sa môžete jednoducho utopiť. Obrazne povedané sa pred vami objaví diera v ľade, ktorú nemôžete obísť. A pokiaľ chcete dopadnúť vraha, musíte riskovať a skočiť,“ upresňuje detektívnu prácu kriminalista a spoluscenárista Aleš Preis.

„Na scenári je poznať, že jeden z autorov je kriminalista, ktorý toho má za sebou celkom dosť. S Alešom Preisom to bolo ‚milé stretnutie po rokoch‘. Rád som ho vždy videl na pľaci, samozrejme som bol zvedavý na množstvo vecí. A jeho názor na výslednú podobu Vedľajšieho produktu pre mňa bude veľmi relevantný. Snáď u neho prejdeme,“ dodává Martin Hofmann, ktorý stvárňuje Maštalírovho kolegu – detektíva Michala Janouška.

Upútavka minisérie Vedľajší produkt
Video
Zdroj: Česká televízia

Trojdielna krimiséria Vedľajší produkt o tom, kam až sú kriminalisti ochotní zájsť, aby našli a usvedčili páchateľa, bude mať premiéru na ČT1 v nedeľu 28. apríla o 20:10 hod. Súbežne ho uvedie aj streamovacia platforma Voyo a v nedeľu 12. mája pôjde v podobe súvislého televízneho filmu aj na Markíze.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Česká televízia #Tomáš Maštalír #Peter Bebjak #Martin Hofmann #seriál Vedľajší produkt