Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Keď posadnutosť spravodlivosťou vedie za hranu zákona: Všetko o novom seriáli s Maštalírom a Hofmannom

Na obrazovky prichádza psychologická dráma Vedľajší produkt.

26.04.2024 00:00
Vedľajší produkt, Hofmann, Maštalír Foto:
Martin Hofmann a Tomáš Maštalír na zábere z minisérie Vedľajší produkt.
debata

Ostravské oddelenie vrážd. Sériový vrah a tiež prípad tesne pred premlčaním. Vyšetrovanie na hrane zákona. Kam až sú kriminalisti ochotní zájsť, aby našli a usvedčili páchateľa?

Trojdielna psychologická dráma Vedľajší produkt v réžii Petra Bebjaka s Tomášom Maštalírom, Martinom Hofmannom a Zuzanou Stivínovou má premiéru v nedeľu 28. apríla na obrazovkách ČT1. Súbežne ho uvedie aj streamovacia platforma Voyo a v nedeľu 12. mája pôjde v podobe súvislého televízneho filmu aj na Markíze.

Upútavka minisérie Vedľajší produkt
Video
Zdroj: Česká televízia

Hlavnou postavou minisérie je detektív Josef (Tomáš Maštalír) z ostravského oddelenia vrážd. Za použitie neoficiálneho postupu pri dopadnutí brutálneho vraha, na ktorom sa podieľal i jeho kolega Michal (Martin Hofmann), je potrestaný svojou nadriadenou (Zuzana Stivínová) každoročnou rutinnou previerkou nevyriešených vráž­d.

Vďaka tomu objaví prípad osemnásťročnej Evy, ktorú pred dvadsiatimi rokmi niekto uškrtil v jej byte. Do premlčania vraždy zostáva šestnásť dní. Josefova túžba nájsť vraha a prekážky zo strany nadriadených ho nútia použiť metódy, ktoré sú na hrane zákona. Kam až je ochotný zájsť, aby našiel a usvedčil páchateľa?

Napínavá psychologická dráma, inšpirovaná skutočnou policajnou praxou, zachytáva realitu, v ktorej sa detektívi pohybujú kvôli nedokonalosti právneho systému a vlastnej posadnutosti po dopadnutí zločinca na hrane zákona. Skúma otázku spravodlivosti a dane, ktorú je potrebné zaplatiť za odhalenie pravdy.

Vedľajší produkt, Maštalír, Hofmann Čítajte viac Maštalír, Hofmann a Bebjak? To nemôže dopadnúť zle. Na obrazovky prichádza nový napínavý seriál

O čom sú jednotlivé epizódy

1. epizóda: Josef je odstavený z vyšetrovania sériových vrážd. Pri rutinnej revízii nevyriešených prípadov objaví vraždu mladej prostitútky Evy. Do premlčania vraždy zostáva 16 dní. Stihne dopadnúť jej vraha?

2. epizóda: Oddelenie vrážd rieši prípad vraždiaceho psychopata a čas do premlčania vraždy mladej prostitútky Evy sa kráti. Josef sa rozhodne získať dôkazy a usvedčiť Evinho vraha, aj keby mal prekročiť hranu zákona.

3. epizóda: Josef odhalí vraha prostitútky Evy, ale jeho obvinenie sa komplikuje. Josefovo pátranie na vlastnú päsť dostáva do problémov aj tých, ktorí mu pomáhali. Podarí sa mu nakoniec dosiahnuť, aby spravodlivosť zvíťazila?

Zábery z minisérie Vedľajší produkt Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Martin Hofmann a Tomáš Maštalír na zábere z...

Kto je kto v minisérii Vedľajší produkt

Josef Krulich (Tomáš Maštalír): Hlavný hrdina severomoravskej ‚mordpartie‘, ktorý má problém s autoritami. Racionálny, tvrdošijný, efektívny. Pokiaľ mu ide o dopadnutie vraha, dokáže ľahko prekračovať zákony a príkazy svojej šéfky Novotnej. V takomto prípade sa riadi heslom účel svätí prostriedky a na dosiahnutie výsledkov neváha využiť čokoľvek. Môže pôsobiť ako pes odtrhnutý z reťaze, ktorý sa rúti po stope. V ten okamžik ho totiž nič iného nezaujíma.

Tomáš Maštalír a Martin Hofmann na zábere z... Foto: ČT
Vedľajší produkt, Maštalír, Hofmann Tomáš Maštalír a Martin Hofmann na zábere z minisérie Vedľajší produkt.

Michal Janoušek (Martin Hofmann): Mladší parťák Josefa, skvele fyzicky pripravený, bojovný. Oproti racionálnemu Josefovi pudový a emocionálny typ, ktorý často rieši situácie tak, že do nich ide hruďou (prípadne inou časťou svojho tela) miesto hlavou. Manželka netoleruje jeho prácu a chce sa rozviesť. Má milenecký pomer, o ktorom nikto (ani Josef) nevie.

Petra Novotná (Zuzana Stivínová): Šéfka kriminalistov, snaží sa dohliadať na to, aby sa Josef a Michal pohybovali v rámci platných zákonov. Pokiaľ ich porušia, nechce o tom vedieť, no nebojí sa uplatniť svoju autoritu. Chráni si chrbát, pretože nechce prísť o svoj post. Na druhej strane je schopná za svoj tím bojovať.

Zuzana Stivínová na zábere z minisérie Vedľajší... Foto: ČT
Vedľajší produkt, Zuzana Stivínová Zuzana Stivínová na zábere z minisérie Vedľajší produkt.

Monika Krulichová (Magdaléna Borová): Manažérka v telekomunikačnej firme. Josefova spolupracovníčka a utajená partnerka, ktorá mu nelegálne pomáha pri vyšetrovaní, keď je potrebné rýchlo monitorovať pohyb podozrivých mobilných telefónov. Stres, ktorý je s Josefovou prácou spojený, zvláda s gráciou. Josefa podporuje, aj keď má o neho strach. Má malého syna Filipa.

Zita Poborská (Pavla Beretová): Šéfka genetického ústavu, ktorý pre kriminalistov spracováva analýzy DNA. Ambiciózna žena, ktorá dáva prednosť kariére pred osobným životom. Je single. Josefa by si dokázala predstaviť ako svojho milenca alebo partnera.

Pavla Beretová na zábere z minisérie Vedľajší... Foto: ČT
Vedľajší produkt, Pavla Beretová Pavla Beretová na zábere z minisérie Vedľajší produkt.

Lucie Růžičková (Johana Matoušková): Analytička, ktorá skvelo ovláda moderné technológie. Je zamilovaná do zadaného muža. Keď otehotnie, zvažuje, či ísť na potrat alebo si dieťa nechať, čo znamená, že bude musieť svoju prácu, v ktorej často funguje 24/7, zavesiť na klinec.

Míra Hlušák (Albert Čuba): Starší parťák Lucie, ktorý závidí a nepraje Josefovi jeho úspech. Lezie do zadku šéfke Novotnej. Pracovným výkonom na Josefa ani Michala nemá, o to viac túži po uznaní.

Jan Vondráček na zábere z minisérie Vedľajší... Foto: ČT
Vedľajší produkt Jan Vondráček na zábere z minisérie Vedľajší produkt.

Vladimír Míka (Jan Vondráček): Bývalý detektív, legenda oddelenia, suchár, Josefov parťák a učiteľ z čias, keď Josef nastúpil na oddelenie. Tí dvaja sa nemajú v láske. Míka je chladný, sarkastický a ironický typ, ktorý skoro neprejavuje emócie.

Trojdielna krimiséria Vedľajší produkt bude mať premiéru na ČT1 v nedeľu 28. apríla o 20:10 hod. Súbežne ho uvedie tiež streamovacia platforma Voyo a v nedeľu 12. mája pôjde v podobe súvislého televízneho filmu aj na Markíze.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Česká televízia #Tomáš Maštalír #Peter Bebjak #Martin Hofmann #seriál Vedľajší produkt