Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Apríl na HBO Max: Robert Downey Jr. v kontroverznom seriáli a nová verzia filmovej klasiky

Streamovacia služba HBO Max má pred sebou posledné týždne existencie. V máji sa zmení na Max.

20.04.2024 00:00
sympatizant, Foto:
HBO Max predstaví seriál Sympatizant.
debata

1. Sympatizant

Tento sedemdielny seriál HBO sleduje napoly francúzskeho napoly vietnamského komunistického špióna v posledných dňoch vietnamskej vojny a jeho následný exil v USA. Továrnik ktorý bol nasadený v juhovietnamskej armáde sa usadí v utečeneckej komunite v zámorí kde pokračuje v tajnej špionáži a podáva správy Vietkongu… Seriál v ktorom sa v štyroch rôznych úlohách predstavil Robert Downey Jr. vychádza z rovnomennej literárnej prvotiny Viet Thanha Nguyena. Sympatický vietnamsko-americký spisovateľ získal v roku 2016 okrem množstva ďalších prestížnych ocenení aj Pulitzerovu cenu. Od 15. apríla.

2. Traja mušketieri: D'Artagnan

1627 sladké Francúzsko. Temperamentný mladý Gaskonec D'Artagnan (François Civil) prichádza do Paríža a snaží sa nájsť útočníkov ktorí ho chceli zabiť. To ho zavedie do vojny v ktorej ide o budúcnosť Francúzska. Spojí sa s Athosom (Vincent Cassel) Porthosom (Pio Marmaï) a Aramisom (Romain Duris) tromi kráľovskými mušketiermi a jeho cesty sa skrížia s cestami krásnej a tajomnej Milady de Winter (Eva Green) a zlomyseľného kardinála Richelieu. Treba poznamenať že táto veľkolepá historická dráma na motívy predlohy Alexandra Dumasa staršieho je obsadená tými najcharizmatic­kejšími hercami akými súčasná francúzska kinematografia disponuje. V tom istom roku teda vlani sa do kín dostalo aj pokračovanie s názvom Traja mušketieri: Milady. V ňom sa doteraz málo známy režisér Martin Bourboulon neprekvapivo sústredil na postavu tajomnej Milady ktorá snáď pomôže D'Artagnanovi zachrániť jeho lásku unesenú Constance. Od 28. apríla.

3. Nevyjasnené zločiny Roberta Dursta II

Po deviatich rokoch prichádza ďalších šesť častí prelomového veľmi oceňovaného a najmä v USA veľmi populárneho dokumentu režiséra Andrewa Jareckého ktorý ho v spolupráci s kameramanom Marcom Smerlingom aj produkoval. Prvá séria z roku 2015 odhalila dlho pochované informácie ktoré títo filmári objavili počas svojho sedemročného vyšetrovania. Predmetom ich záujmu bola séria nevyriešených zločinov a muž podozrivý z ich spáchania – Robert Durst potomok miliardárskej rodiny Durstovcov ktorý pri výrobe dokumentu plne spolupracoval. Počas exkluzívnych rozhovorov s Jareckim s prekvapujúcou otvorenosťou odhaľuje tajomstvá prípadu ktorý bol pre úrady tridsať rokov záhadou. Durst bol podozrivý zo zmiznutia svojej krásnej mladej manželky v New Yorku v roku 1982 z vraždy kľúčového svedka v Beverly Hills v roku 2000 a z následnej vraždy a rozštvrtenia suseda v Galvestone v Texase. Teraz si vypočujeme svedectvá ľudí ktorí prišli za Durstom do väzenia jeho telefonáty a novoobjavené skutočnosti. 3.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO Max