Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Útek Bartošku od Balzerovej bavil milióny divákov. Teraz ich príbeh hlási návrat

Premiéru v kinách má naplánovanú na jeseň tohto roka.

16.04.2024 06:00
Eliška Balzerová Jiří Bartoška Teória tigra Foto:
Jiří Bartoška ako veterinár Jan a Eliška Balzerová ako jeho manipulatívna manželka vo filme Teória tigra.
debata

V roku 2016 do kín s úspechom vstúpila Teória tigra. V komédii s prvkami drámy sa veterinár Jan v podaní Jiřího Bartošku rozhodol v dôchodkovom veku oslobodiť od svojej manipulatívnej manželky a získať späť vládu nad svojím životom.

Lenže spôsob, akým sa vydal na cestu za naplnením toho, čo považoval za svoje sny a predstavu o šťastí, bol dosť netradičný. Už len tým, že prvou inšpiráciou mu bol jeden z jeho pacientov – papagáj s podozrením na Alzheimerovu chorobu. Jeho neľahká cesta za slobodou ovplyvnila nielen jeho samého, ale aj životy oboch jeho detí a ich partnerov.

Časký rozhlas Čítajte aj Po Čase nádejí pripravuje RTVS úplne nový dobový seriál. Spolupracuje s Primou a Českým rozhlasom

Sedem rokov po premiére Teórie tigra sa rozhodli tvorcovia vrátiť k filmovým hrdinom, ktorých životy sa za tie roky výrazne posunuli. Pokračovanie vzniklo opäť v réžii Radka Bajgara a spoločnosti Logline Production, v spolupráci ktorých vznikli okrem Teórie tigra aj snímky Teroristka alebo Kurz manželskej túžby. Premiéra Teórie tigra 2 je naplánovaná na jeseň tohto roka.

Jiří Bartoška ako veterinár Jan v úspešnom... Foto: CinemArt SK
Teória tigra, Jiří Bartoška Jiří Bartoška ako veterinár Jan v úspešnom filme Teória tigra.

Teória tigra pri svojej premiére v roku 2016 nalákala divákom do kín nielen svojim britkým, miestami až čiernym humorom, ale aj hviezdnym obsadením. Okrem Jiřího Bartošku ako veterinára Jana sa v úlohe jeho manželky Olgy predstavila Eliška Balzerová, svokru stvárnila Iva Janžurová a jeho deti s partnermi Táňa Dyková s Jiřím Havelkom a Jakub Kohák s Pavlou Beretovou.

Jiří Bartoška o svojej postave a téme filmu povedal: „Ženy si berú tigra, aby z neho postupom času urobili králika, ktorému sa nasype trochu toho krmiva, ale hneď sa mu zavrú dvierka, aby mu náhodou nenapadlo hrať sa mimo králikárne na tigra. A to sa snažíme vyrozprávať v našom filme.“

Bolo presvedčenie Janovej manželky, že za šťastie svojho muža je zodpovedná výlučne ona, správne? A zvládla dcéra Olga odolať tlaku rodovej tradície a vytrvať na vlastnej ceste? Odpovede sľubuje pokračovanie filmu, ktoré príde do kín už 14. novembra tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Teória tigra