Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšie tvrdé zlyhanie! Séria markizáckych letných prepadov pokračuje

Televízia Markíza má za sebou veľmi ťažké dni. Stačili len dva týždne letnej vysielacej štruktúry a už musí prekopávať program, ktorá mala vydržať až do začiatku septembra, teda až do televízneho reštartu po koronakríze.

09.07.2020 07:00
milenky, zámena manželiek, Foto:
Najnovšia obeť letného nezáujmu divákov je seriál Milenky.
debata (5)

Už v utorok sa narýchlo robili markantné presuny v nastavenej šachovnici. Pôvodne mal byť druhý pracovný deň v znamení zábavných kvíz šou, teda Dobre vedieť! a Klamal by som ti?. Práve druhá menovaná relácia sa do vysielania vrátila po viac ako ročnej pauze, keďže počas minuloročnej jari nezaujala v dostatočnej miere divákov. Markíza to skúsila so šou druhýkrát počas leta, v čase, keď nároky na sledovanosť nie sú také vysoké.

Relácia Klamal by som ti? však opäť prepadla, trhové podiely okolo desiatich percent sú hlboké podpriemery. Televízia už počas ostatného utorka radšej zdvojila Dobre vedieť! a svojho „parťáka“ z tandemu vytlačil až do nočného pásma okolo 23. hodiny.

Druhým problémom je aj štvrtkový prime-time v zložení premiéry českej Zámeny manželiek a druhej repríze seriálu Milenky. Oba programy minulý štvrtok dosiahli obdobné výsledky, ako odsunuté Klamal by som ti. Dôvodom je štart seriálu 911 na Jojke, ktorý je od prvých častí divácky hit. Horšie na tom boli práve Milenky, ktoré v komerčnej cieľovke mali mať ledva 9% trhového podielu. Je očividné, že Markíza sa počas leta poriadne trápi.

Už jar bola diétna, keď z ekonomických dôvodov zatiahla ručnú brzdu a okrem federálnej Superstar stiahla z programu všetky premiéry. Do letnej štruktúry sa rozhodla takisto neinvestovať a pozornosť smeruje k jeseni, ktorá by mala znamenať masívny reštart.

Stále viac silnejúci jojkársky seriál má zrejme za následok, že prichádza ďalšia zmena v zložení štvrtkového programu. Doplatili na to Milenky, ktoré sú od premiéry už tretíkrát vo vysielaní a divákov viac nezaujímajú. Už tento štvrtok preto televízia zdvojí Zámenu manželiek a Milenky čaká odsun na 23. hodinu. Rovnako ako utorkové Klamal by som ti.

Milenky sa po dvoch častiach sťahujú do nočného pásma okolo 23. hodiny.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #Milenky #televízia Markíza #Zámena manželiek