Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najdrahší seriál v histórii Slovenska pozná hlavnú hviezdu. Budete prekvapení!

Práce na príprave výpravného historického seriálu Slovania z dielne televízie JOJ napredujú míľovými krokmi vpred. Je známe prvé meno hlavnej hviezdy.

25.03.2019 07:00
debata (27)

Počas minuloročnej jesene Jojka potvrdila vznik najdrahšieho seriálu v histórii Slovenska, rozpočet prekonáva aj doteraz nakrútené filmy. Slovania majú byť hodnovernou exkurziou do histórie a ukázať prapočiatky vzniku našej celej minulosti. Pôvodne mal mať seriál 12 epizód, najnovšie sa hovorí o šestnástich. Rozpočet sa šplhá takmer k štyrom miliónom eur.

Za seriálom stojí Wanda Adamík Hrycová spolu s režisérom Petrom Bebjakom, ktorí majú na svedomí aj megaúspešnú Čiaru. Polovicu nákladov znáša práve televízia JOJ, do projektu je zainteresovaná aj ukrajinská strana. Dokonca práve tu by sa mali nakrúcať viaceré epizódy.

Dej sa odohráva v 7. storočí nášho letopočtu, v predkresťanskom čase, keď Slovania ešte verili v mnohobožstvo a žili veľmi jednoduchým spôsobom života v malých spoločenstvách. Scenáristi sa celý rok venovali zberu materiálu, informáciám o starých Slovanoch, poznávali ich zvyky a tradície, ich bohov, aby mohli napísať seriál, ktorý je založený na reálnych podkladoch. Hlavnou postavou by mal byť kupec Samo, ktorý viedol úspešné povstanie proti Avarom.

„Projekt som našla na stole u Rolanda Kubinu, programového riaditeľa TV JOJ. Pri jednom z našich stretnutí mi rozprával o projekte, ktorý napísali manželia Kolejakovci s Jánom Ľuteránom pre JOJku, ale vzhľadom na jeho povahu a súvisiace veľmi vysoké výrobné náklady bola jeho realizácia v našich podmienkach takmer nemožná. Projekt sa mi veľmi zapáčil a tak som mu navrhla, že sa skúsim poobzerať po ďalších finančných zdrojoch niekde v zahraničí. Podarilo sa mi presvedčiť ukrajinských partnerov a seriál podporilo aj Ministerstvo kultúry Ukrajiny, s čoho sa veľmi teším, povedala pre Pravdu Wanda Adamík Hrycová.

Otáznik visel nad hereckou účasťou. Teraz úvahy dostávajú reálnejšie kontúry. Je potvrdené meno mužskej hlavnej postavy. Jojka ju zverí hercovi Dušanovi Cinkotovi, ktorý je známy svojimi predchádzajúcimi úlohami a hlasom z dabingu, ale aj kriminálnou minulosťou. Cinkota minulý rok opustil brány väznice a odvtedy sa špekulovalo o jeho budúcnosti.

Herec poskytoval len opatrné vyjadrenia a veril, že dostane šancu objaviť sa na obrazovke. Aktuálne televízia JOJ oficiálne potvrdzuje, že dostáva možnosť zažiariť v najdrahšom seriáli a vzhľadom na jeho nepopierateľný talent a dlhodobú absenciu sa ukazuje táto voľba ako mimoriadne zaujímavá.

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Dušan Cinkota #oseriáloch #seriál Slovania