Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza potichu nakrúca pokračovanie obľúbeného seriálu. Ktorý sa vráti?

Počas tohtoročnej jari televízia Markíza ponúkla divákom novinku, ktorá vytvorila silný pondelkový tandem so Susedmi a mala úspech, o ktorom sa málo hovorilo.

17.10.2018 07:00
kuchyňa, seriál kuchyňa, spišák, marcinková,... Foto:
Seriál Kuchyňa sa čoskoro vráti s 2. sériou.
debata (2)

Reč o komediálnom seriáli Kuchyňa, v ktorom si zahral hlavnú úlohu Samo Spišák, Gabriela Marcinková, Monika Hilmerová, ale aj český herec Martin Dejdar. Seriál je natočený moderným spôsobom, najmä v exteriéroch, čo mu dodáva na atraktivite. Nechýbal akcent na vždy obľúbenú tému varenia, folklórnu nôtu, večne živú protibratislavskú rivalitu a typické slovenské reálie a stereotypy. Prevládajú zaručené témy, ktoré jednoducho musia zabrať na divákov.

A overená kombinácia zabrala na divákov. Susedia robili Kuchyni silnú nábehovú krivku a seriál ju dokázal zúžitkovať. Premiéru seriálu si pustilo 440-tisíc Slovákov. Prvá epizóda odštartovala na ratingu 9,2% s podielom 25,5%, druhá klesla na 7.7% rating a 27.4% trhový podiel. Prvá séria dosahovala veľmi slušné výsledky, sledovanosť dokonca predčila aj nákladnejšie Milenky.

Seriál Kuchyňa Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Samo Spišák a Marián Čekovský v seriáli Kuchyňa.

Kuchyňa si dokázala udržať veľmi slušné trhové podiely pohybujúce sa medzi 17 – 21% v cieľovke 12+. Oveľa atraktívnejšie čísla uhral seriál v strategickej cieľovke 12–54. Tam sa trhové podiely pohybujú medzi 23.5 – 28% trhového podielu. Paradoxne najslabšiu sledovanosť dosiahla posledná epizóda s podielom takmer 19%. Bolo to vôbec po prvýkrát, keď výkon klesol pod dvadsiatku.

Bolo pomerne prekvapujúce, keď Markíza pokračovanie neavizovala skôr. Do jesennej časti sezóny pokračovala so Susedmi a Oteckami, jedinou seriálovou novinkou sú úspešné Sestričky. O Kuchyni bolo dlhodobo ticho, kým na Instagrame pred pár dňami herec Martin Dejdar začal pridávať fotky z nakrúcania. Je teda jasné, že druhá séria sa intenzívne pripravuje a do vysielania by mala ísť v priebehu budúceho roka.

Pokračovanie seriálu oficiálne potvrdila aj samotná Markíza. Podľa stanoviska sa môžu tešiť na ďalšie príbehy, ale aj staré postavy, ktoré doplnia nové.

View this post on Instagram

Dobré ráno z Ružomberku! První natáčecí den pokračování seriálu Kuchyňa.

A post shared by Martin Dejdar (@martin.dejdar) on

View this post on Instagram

Tak už jsem zase kuchař!

A post shared by Martin Dejdar (@martin.dejdar) on

View this post on Instagram

Natáčení Kuchyně pokračuje…

A post shared by Martin Dejdar (@martin.dejdar) on

View this post on Instagram

Takhle ji jako vidím.

A post shared by Martin Dejdar (@martin.dejdar) on

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Dejdar #oseriáloch #seriál Kuchyňa #televízia Markíza