Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka definitívne kapitulovala! Na poslednú chvíľu zásadne mení program

Je to oficiálne! Jesenná ťažisková šou Jojky Zlatá maska je prvý prepadák novej televíznej sezóny. Kvôli jednému neúspechu sa televízia rozhodla na poslednú chvíľu prekopať celé víkendové vysielanie. S okamžitou platnosťou.

30.09.2020 07:00
zlatá maska, uhorčík, Foto:
Zlatá maska to má spočítané, v nedeľnom hlavnom vysielacom čase končí.
debata (18)

Ranu istoty dostala Zlatá maska počas ostatnej nedele, keď štvrtú epizódu, v ktorej diváci zistili, kto sa skrýva pod maskou pandy, sledovalo hlboko podpriemerný počet divákov.

Krivka už klesla pod 200-tisíc, šou predbehli aj menšie stanice. Jojke nezostávalo nič iné, iba spraviť logický krok. Taký, ktorý česká Prima mala odvahu spraviť ešte minulý týždeň. Zlatá maska nemôže viac zostať vo svojom pôvodnom nedeľnom slote.

Kým Prima dala možnosť divákom rozhodnúť, čo chcú namiesto Zlatej masky pozerať, na výber mali dva seriály – štvrtú a záverečnú sériu Poldu alebo úplnú novinku Einstein. Vyhral Polda. Ten získal lukratívne miesto v nedeľnom hlavnom vysielacom čase a v druhom pásme pôjde Zlatá maska. V tom čase Jojka tvrdila, že na Slovensku sa s maskou hýbať nebude. Prešiel týždeň a všetko je inak. Televízia mieni, divák mení!

Počnúc najbližším víkendom prichádzajú zásadné zmeny vo vysielaní. Zlatá maska v nedeľu definitívne končí. Presúva na sobotu, taktiež do druhého vysielacieho pásma. Jojka tak opakuje krok Primy. Na sobotu 20:30 nasadzuje nový bláznivý seriál Uhorčík, ktorého vysielanie sa niekoľkokrát odkladalo.

Novinka s prvkami grotesky bude teda robiť nábehovú krivku Zlatej maske. Konkurenciou bude filmový blockbuster na Markíze – Justice Leauge (Liga spravodlivosti). Na RTVS je už etablovaná relácia Záhady tela, satirický seriál Pumpa a talkšou Petra Marcina Neskoro večer.

Sobotné filmy sa presúvajú na nedeľu. Jojka proti stále silnejúcej markizáckej šou 2 na 1 postaví veľkolepú premiéru Jurský svet: Zánik ríše. Počas piatkov sa budú taktiež vysielať filmy.

Markíza tak môže byť spokojná. Nová televízna sezóna je v jej prípade úspešná a nemusela sa uchýliť k programovým zmenám. Kým Jojka už začiatkom septembra po pár epizódach sťahovala z prime-timu český seriál Slnečná. Teraz ako neúspech možno považovať aj Zlatú masku. Markizácka relácia 2 na 1 tak dostáva ďalší priestor na ďalšie posilňovanie.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Uhorčík #Zlatá maska #televízny reštart