Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prvé prepadáky leta sú známe! Markíza musí robiť rázne kroky

Televízne leto je ešte na svojom začiatku a už sú známe prvé mená odpadlíkov, ktorým diváci vystavili účet. Markíza začína doplácať na podvyživenú ponuku programov z čias najviac vyhrotenej korony.

08.07.2020 07:00
zámena manželiek, klamal by som ti, Foto:
Markíza mení počas leta program. Odsúva šou Klamal by som ti? na noc, problém má aj s českou Zámenou manželiek.
debata (5)

Jej vysielacia štruktúra sa počas leta priveľmi nezmenila. Počas týždňa a víkendov pribudlo viac filmov. Utorky patrili zábave, tandemu šou Dobre vedieť! a Klamal by som ti?, štvrtky si stanica pomohla „premiérou“ českej Zámeny manželiek. Jednoducho zrátané, diváci si už zvykli, že Markíza výrazne šetrila počas korony. Už v marci stiahla všetko, čo mohla, okrem federálnej Superstar. Odvtedy sa nič nezmenilo. Hoci na jeseň chystá televízny reštart, ako všetci, do septembra je pomerne ďaleko a nastavená letná ponuka zlyháva už na jeho začiatku.

Je prirodzené, počas leta sa menia divácke zvyky, publikum netrávi čas pri televíznych obrazovkách, preto v tomto čase stanice neinvestujú do veľkého množstva premiér a nároky na sledovanosť nie sú veľké. Avšak, keď sa niečo prepadne do hlbokého podpriemeru, tá ktorá televízia musí zakročiť. To je aj prípad Markízy.

Tá musela pristúpiť k ráznej zmene už počas druhého týždňa vysielania. Počas minuloročnej jari zábavná šou Klamal by som ti? nenamútila veľa vody a po pár častiach sa potichu odobrala z obrazoviek. Po viac ako roku sa Markíza spoľahla opäť na reprízy už nakrútených častí a v zásobe mali byť aj nové, neodvysielané epizódy. Ani na druhý pokus však šou neuspela. Už počas ostatného utorka menovaná relácia sa dostala mimo hlavný vysielací čas okolo jedenástej večer.

S výkonom okolo desiatich percent trhového podielu to bolo naozaj málo na zotrvanie v prime-time. A to nie je všetko. Markíza sa trápi aj so štvrtkom, kde večer otvára česká Zámena manželiek a v druhom pásme beží seriál Milenky, ktorý je vo vysielaní už tretíkrát.

Kontroverzná reality šou dosiahla podobné výsledky ako utorkové Klamal by som ti?, navyše Jojka spustila v premiére mimoriadne obľúbený seriál 911 a ten Zámenu stlačil na minimum a je predpoklad, že to bude tak aj naďalej. Ďalším škrtom sa Markíza zrejme v najbližších týždňoch nevyhne.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #sledovanosť #oseriáloch #televízia Markíza #leto 2020