Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka uvedie svetovú šou, akú Slovensko ešte nevidelo! A vyfúkla Markíze moderátora

Marec na televíznych obrazovkách bude priam veľkolepý! Nielen nové slovenské seriály, návrat stálic, ale aj príchod najnovšej speváckej šou, ktorá láme rekordy sledovanosti po celom svete. Jojka opäť spojila sily s českou Primou a nakrútili bláznivú šou The Masked Singer (Zlatá maska), slovenskí diváci sa premiéry dočkajú v piatok 20. marca.

24.02.2020 07:00
masked singer, zlatá maska, Foto:
Televízia JOJ priváža na Slovensko najnovšiu svetovú šou, ktorá láme rebríčky sledovanosti.
debata (13)

Šou sa bude vysielať v slote, v ktorom televízia predstavila minisériu Bola raz jedna škola. Prvá séria Zlatej masky pozostáva z desiatich 70-minútových epizód. S veľkým úspechom sa vysiela aj v USA, kde s každou novou sezónou pribúda aj divákov a patrí medzi najsledovanejšie ťažiskové šou.

Ukážka z americkej verzie Zlatej masky.

Zlatá maska je súťaž, v ktorej účinkujúci spievajú zahalení v prepracovaných maskách a výpravných kostýmoch, aby tak zakryli najlepšie chránené tajomstvo v televíznej histórii – ich vlastnú identitu. Každý súťažiaci je celebritou, osobnosťou z televíznej obrazovky alebo zo športového či spoločenského života. Pod maskou sa môže skrývať výborný športovec, hudobník, komik, modelka alebo herec, o ktorom ste ani len netušili, že vie výborne spievať.

Veľkým lákadlom a zárukou kvality je aj účasť... Foto: TV JOJ
pyco, martin rausch, Veľkým lákadlom a zárukou kvality je aj účasť moderátora Martina Pyca Rauscha, ktorý sa na Jojku vracia po niekoľkoročnej pauze.

Identita spievajúcich celebrít zostáva utajená pred ostatnými súťažiacimi, porotcami a divákmi v štúdiu aj pri obrazovkách po celý čas, až kým nezložia masky pri svojom vyradení. Keď „Masky“ spievajú, úlohou členov panelu je uhádnuť identitu celebrity, ktorá sa ukrýva pod maskou. Len počas spevu budú mať panelisti a diváci možnosť počuť skutočný reálny hlas utajenej celebrity.

Ukážka z americkej verzie Zlatej masky.

V každej časti show dostanú panelisti niekoľko indícií, ktoré im môžu pomôcť odhaliť identitu Masky. Diváci v štúdiu budú hlasovať za každé vystúpenie a tá maska, ktorá divákov zaujme najmenej, zo show vypadáva. V závere každej epizódy tak na divákov čaká najzaujímavejšia časť programu – odmaskovanie vypadávajúcej celebrity.

Diváci sa môžu tešiť na prepracované masky a... Foto: TV JOJ
zlatá maska, the masked singer, Diváci sa môžu tešiť na prepracované masky a kostýmy.

Súboj masiek pokračuje každý týždeň spievaním a odhaľovaním identity účinkujúcich až do momentu, kedy zostane posledná utajená identita, posledná maska, ktorá po odhalení získava titul a trofej Zlatá maska. Uchovanie identity celebrít v tajnosti je najväčšou prioritou show Zlatá maska. Súťažiacich pravidelne stráži ochranka, ktorá im nedovolí komunikovať s nikým. Súťažiaci tak medzi sebou vôbec netušia, kto je ich súperom a dokonca ani členovia štábu nevedia, kto sa ukrýva pod maskou.

Ukážka z americkej verzie Zlatej masky.

Jojke sa podaril husársky kúsok, keď po piatich rokov do svojich radov znova zlákala jedného z najlepších slovenských moderátorov – Martina Pyca Rauscha. Ten pre televízie pred rokmi robil Česko Slovensko má talent alebo slovenskú verziu X-Factoru. Ostatných niekoľko sezón bol neodmysliteľnou súčasťou Markízy a jej imitačnej šou Tvoja tvár má známy hlas. Piatu sezónu vysielanú počas minuloročnej jesene už odmietol. O moderátorovi je známe, že si projekty starostlivo vyberá a nekývne na každú ponuku. Na obrazovky sa Pyco vráti po dvoch rokoch.

V úlohe porotcov, respektíve panelistov sa predstaví Michal Hudák, Jakub Prachař alebo Jiřina Bohdalová, pričom každá epizóda bude obsahovať celebritné prekvapenie za pultom hádačov mien napríklad Andrea Verešová, Celeste Buckingham, Libor Bouček alebo Marta Jandová.

Logo šou Zlatá maska (The Masked Singer). Foto: TV JOJ
zlatá maska, masked singer, Logo šou Zlatá maska (The Masked Singer).

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #Zlatá maska #The Masked Singer