Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neuveriteľné sa stáva skutočnosťou! Netflix ide nakrúcať na Slovensko svoj top hit

Kým seriáloví fanúšikovia sa tešia z prvej série Zaklínača len čosi vyše mesiaca, prípravy na druhú sériu vrcholia. Navyše sa Netflix sťahuje aj k nám!

24.01.2020 07:00
debata (21)
Henry Cavill má namierené na Slovensko. Druhá... Foto: Netflix
zaklínač, the witcher, henry cavill, Henry Cavill má namierené na Slovensko. Druhá séria nového hitu Zaklínač sa bude nakrúcať aj u nás.

Prvá klapka druhej série by mala padnúť v priebehu niekoľkých týždňov a streamovací gigant postupne odhaľuje jej detaily. Znova sa diváci dočkajú osmičky nových častí, avšak budú si musieť počkať až do roku 2021. Prvá séria, ktorú Netflix sprístupnil tesne pred Vianocami sa dočkala rozpoltených reakcií. Seriál je síce na špičke medzi najsledovanejšími titulmi tejto online televízie, existuje ale veľká časť publika, ktorá túto adaptáciu neprijala úplne s nadšením.

V hlavnej úlohe sa predstavila súčasná hollywoodska megahviezda Henry Cavill, niekdajší filmový Superman. Netflixu opäť vyšla stávka, čo sa týka kastingu. Cavill je ako Geralt z Rivie skvelý a neraz je to práve jeho postava, ktorá zachraňuje scény. Skvele mu sekunduje aj herečka Anya Chalotra ako čarodejnica Yennefer.

Už prvá séria sa, vo väčšej miere, nakrúcala neďaleko nás – v Maďarsku. Údajne sa niekoľko záberov už vtedy nakrúcalo na Slovensko, v pohraničí. Netflix však túto informáciu nikdy nepotvrdil. Hovorí sa o tom, že filmári robili niekoľko záberov v Komárne, využili mestské historické hradby, tie poslúžili na vytvorenie obliehaného kráľovstva Cintra.

Teraz je všetko inak a streamovacia spoločnosť, ktorá je stále jednotkou na svete, oficiálne potvrdila, že pripravovaná druhá séria sa bude vo väčšej miere nakrúcať aj na Slovensku, naprázdno neobídu ani naši českí susedia, kam tiež filmári zavítajú. Pochopiteľne sa taja lokácie a rozsah produkcie, aby sa filmári vyhli prípadným komplikáciám a nadmernému pohybu fanúšikov. Zostáva len dúfať, že Netflix bude v najbližších týždňoch ochotný viac komunikovať a dozvieme sa konkrétnejšie informácie o slovenskom nakrúcaní.

V tejto súvislosti je viac ako pravdepodobné, že vybrané scény budú u nás nakrúcať aj najväčšie hviezdy seriálu, teda aj Henry Cavill, keďže záver prvej série prinieslo dlhoočakávané stretnutie Geralta a princezny Ciri, ktorá má záchranou pred zničujúcou skazou prichádzajou z Nilfgaardu.

Napríklad, v susedných Čechách, Netflix nebude nakrúcať prvýkrát. Vznikol tu hororový seriál Haunted, film Ton, ale aj The Letter for the King. Na Slovensku sa minulý rok nakrúcalo aj najnovšie spracovanie o krvilačnom grófovi Dracula. Produkciu však malo pod palcom britské BBC a Netflix túto minisériu prevzal do celosvetovej distribúcie. Práve Slovensko a Česko ponúka atraktívne lokácie pre filmárov, kedže Zaklínač vizuálnou formou evokuje stredovek a v oboch krajinách sa nachádzajú ojedinelé miesta, ktoré by boli vhodné na pretvorenie na fiktívny svet.

Seriál The Witcher na prvých záberoch Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Postava Ciri zo seriálu The Witcher.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Henry Cavill #zaklínač #oseriáloch #The Witcher