Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovák - Nočný kráľ z Hry o tróny - je súčasťou svetového seriálu od Netflixu!

Kaskadér a už aj herec Vladimír Furdík je najúspešnejším slovenským hercom v histórii, ktorý prerazil v zahraničí.Po spolupráci s HBO sa upísal streamovaciemu gigantu - Netflixu.

27.11.2018 07:00
hra o tróny, game of thrones, nočný kráľ, night... Foto:
Vladimír Furdík sa preslávil ako Nočný kráľ z Hry o tróny, teraz je súčasťou ďalšieho svetového seriálu z dielne Netflixu.
debata (2)

Furdík od šiestej sezóny Hry o tróny stvárňuje najikonickejšiu postavu posledných rokov, Nočného kráľa, teda hlavného nepriateľa, ktorý je postrachom pre všetkých.

Zaujímavosťou je, že táto postava nepovedala jediné slovo a mĺkve zlo je o to viac zlovestnejšie a diváci po celom svete ho doslova milujú. Nakrúcanie poslednej ôsmej série je už dávno ukončené, aktuálne prebieha náročná postprodukcia a premiéra je stanovená na apríl 2019.

Slovák, ktorý reálne zabodoval v Hollywoode, dostal opäť príležitosť v ďalšom seriáli, z ktorého môže byť nový hit. Ide o spracovanie poľského knižného hitu Zaklínač, z pera Andrzeja Sapkowského, v ktorom hlavnú úlohu stvárni herec Henry Cavill. Ten patrí medzi najžiadanejšie hviezdy posledných rokov.

Cavill svoju kariéru započal v historickom seriáli Tudorovci, najviac zarezonovala jeho úloha Supermana, s ktorým sa len nedávno rozlúčil. V lete tohto roka si vyskúšal aj negatívnu úlohu v šiestom pokračovaní Mission Impossible s Tomom Cruisom.

Vladimír Furdík na festivale Comics Salón v... Foto: Pravda, Ivan Majersky
Vladimír Furdík na festivale Comics Salón v Bratislave. Vladimír Furdík na festivale Comics Salón v Bratislave.

Seriál Zaklínač hovorí príbeh o zmutovanom lovcovi príšer, ktorý putuje rozorvanou krajinou a hľadá si svoje miesto, pričom bojuje proti rôznym príšerám a netvorom, ale aj ľuďom. Nakrúcanie 8-dielnej prvej série už prebieha v Maďarsku a dokonca by sa malo presunúť aj na Slovensko, kde filmári majú dostatočný priestor vytvoriť stredovekú krajinu a nájdu vhodné lokácie.

Furdík sa aktuálne stará práve o Henryho Cavilla, píše maďarský portál SorozatWiki. Ako skúsený kaskadér, ktorý spolupracoval na viacerých blockbusteroch, učí Cavilla prácu s mečom a bojové choreografie. Rovnako je súčasťou tímu, ktorý pripravuje bojové sekvencie pre celý projekt. Nie je vylúčené, že tvorcovia seriálu budú kreatívny a využijú prítomnosť „Nočného kráľa“ a zveria Furdíkovi aj menšie úlohy, príšer v Zaklínačovi bude neúrekom.

Prvú sériu plánuje Netflix sprístupniť divákom v roku 2019.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Hra o tróny #zaklínač #Game of Thrones #oseriáloch #Vladimír Furdík