Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Známy influencer sa stal moderátorom. Skúsenejší kolegovia ho počas zácviku riadne potrápili

Moderátorského nováčika počas zácviku riadne potrápili skúsenejší kolegovia.

17.04.2024 00:00
Fun rádio, Expl0ited Foto:
Moderátorskou posilou Fun rádia sa stane známy influencer Expl0ited.
debata

Už dnes, v stredu 17. apríla, čaká poslucháčov Fun rádia veľká zmena. Za mikrofón obľúbenej relácie Najväčšie nové hity si totiž sadá nový hlas, ktorý priláka aj mladších poslucháčov. Na moderátorskú stoličku zasadne slovenský influencer a youtuber Peter Altof, známy aj pod prezývkou Expl0ited.

„Priestor dostane v podvečernom vysielaní v relácii Najväčšie nové hity. Junior, Marcel, Sajfa, Vera, Andrejka, Šarkan, Kava, Nikol, Maca a Tibor… tí všetci zostávajú vo Fun rádiu. Expl0 doplní tento moderátorský tím,” vysvetľuje programový riaditeľ Marek Mikúšek.

Ministerstvo hospodárstva / Richard Sulík / Tlačovka / Brífing / Čítajte aj Vznikne na Slovensku nové médium? Objavili sa zaujímavé informácie z novinárskeho zákulisia

Peter „Expl0“ Altof pôsobí ako youtuber od roku 2013. Začínal ako gamer, neskôr sa nebál ani odvážnejších konceptov, nachytávok a prankov. „Oslovili sme ho aj pre jeho spontánnu a bezprostrednú povahu. Myslíme si, že do „Fun“ rodiny zapadne pomerne rýchlo. Vysielanie vo Fun rádiu si už vyskúšal minulý rok, vtedy to bolo v kombinácii so Sajfom. Tentokrát už pôjde sám za seba,” dodáva programový riaditeľ.

Expla k práci vo Fun rádiu inšpirovali skúsenejší kolegovia, ktorých mal možnosť pozorovať na rôznych projektoch. „Pracovať vo Funrádiu ma motivovali najmä Adela so Sajfom. Obdivujem, akí vedia byť autentickí a pritom stále pripravení zavtipkovať. Myslím si, že to sú skúsenosti, ktoré človek nadobudne rokmi, preto sa do moderovania púšťam už teraz. Raz by som sa chcel priblížiť na ich úroveň,” hovorí.

Ako potrápili skúsenejší kolegovia nováčika Expla, si môžete pozrieť vo videu:

Osloviť Expla malo svoje jasné dôvody. „Teší nás, že Expl0 prijal našu ponuku a posilní tak tím moderátorov Fun rádia. Je to rozhodne ľahko rozpoznateľný moderátor, vekovo reprezentuje cieľovú skupinu Fun rádia, preto aj témy, ktoré si vyberá, sú pre poslucháča zaujímavé a týkajú sa ho,” vyjadril sa k jeho výberu Mikúšek.

Moderátor v zácviku

Hoci Expl0 nie je na sociálnych sieťach žiadnym nováčikom, v moderátorskom kresle toľko skúseností nemá. „S Expl0m sme absolvovali viaceré moderátorské tréningy. Prvé vysielanie absolvoval v nočných hodinách. Testovali sme sa navzájom a myslíme si, že bude skvelým prínosom do nášho programového zloženia,“ konštatuje programový riaditeľ.

iveta, Čítajte aj Dobrá správa pre Jojku? Seriálová kráska z Trebišova našla svoje stabilné publikum

Aby to však Expl0 nemal také jednoduché, budúci kolegovia si pre neho pripravili poriadny krst ohňom. Posadili ho do tmavej dodávky vybavenej prenosným štúdiom a vyslali ho do ulíc priamo medzi ľudí. Expl0 si tak na vlastnej koži otestoval moderátorské skúsenosti a rýchly postreh za mikrofónom. Aby to však nemal príliš jednoduché, pomocou nenápadného slúchadla v uchu dostával od skúsenejších kolegov zákerné a nepríjemné úlohy.

Do hlavy sa mu postupne dostali budúci kolegovia Matej „Sajfa“ Cifra, Milan „Junior“ Zimnýkoval, Marcel Forgáč či Andrea „Ajka” Imrichová. Nový moderátorský hlas sa teda poriadne zapotil. Teraz ho však červené svetlo v štúdiu rozhodne neprekvapí. Expl0 však bude mať najbližší mesiac vo vysielaní Fun rádia nálepku „moderátor v zácviku“ a testovať priamo v éteri ho budú môcť aj poslucháči.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fun rádio #Expl0ited